Ulusal Egemenlik Nedir?

Ulusal Egemenlik terimi tam olarak halkın devlet üstünde ki gücünün tam ve eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesidir. Şu demek oluyor ki Devlet ...

Ulusal Egemenlik terimi tam olarak halkın devlet üstünde ki gücünün tam ve eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesidir. Şu demek oluyor ki Devlet halktan daha kuvvetli değildir halk devletten daha güçlüdür. Bu güç terimi kas gücü değildir seçme ve seçilme gücünden meydana gelmektedir. Bugün devletimizde tam anlamı ile bir ulusal egemenlik mevcuttur ve bu şartları yüce önder Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’e borçluyuzdur.



Küçük çapta daha açacak olursak devletin yönetme gücü kesinlikle ki bir iktidar grubundadır. Ama bu iktidar grubu dönem dönem eğer ki halkın karşısında geçip (seçimlerden bahsediyoruz) kendilerinden insanların memnun olup olmadıklarını denetim ederler. Eğer halk memnun ise o iktidar grubu vazife hayata geçirmeye devam eder. Eğer memnun değilse halkın isteği ışığında değişikliğe gidilir.



Ilk olarak ulusal egemenlik teriminin gerçekleşebilmesi için o ülkede geçerli ve çalışan bir meclisin olması gerekmektedir. İşte bu sebeple de 23 Nisan çocuk bayramı olduğu benzer biçimde bununla birlikte da Ulusal Egemenlik bayramıdır. Çünkü meclis o ülkenin nerede ise her şeyidir. Bir kral ya da buna benzer tek bir gücün olmadığı ülkelerde kesinlikle meclis ya da buna müsavi düşen senato benzer biçimde kurumlar yer alır.



Genel mealde dünyaya bakacak olursak eğer gelişmiş ülkelerde kesinlikle bir ulusal egemenlik mevcuttur. Orta şark benzer biçimde bir tek petrol geliri olup dünyaya başka bir şey veremeyen bölgelerde ise mutlak egemenlik sahibi bir kral, aile ya da aşiretin üstünlüğü söz mevzusudur ve bu ülkelerde Ulusal Egemenlik hayal benzer biçimde bir şeydir. Ama bu ülkeleri incelediğimizde de bir tek ve bir tek bağnazlık ve mutsuzluğun ve kimi zaman de yırtıcı yaşam şartlarının olduğu görülecektir.



Devletimizde ulusal egemenliğin teminatı gene bu ülkenin insanlarıdır. Mustafa kemal Mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarının bize armağan etmiş olduğu bu ülkeye getirmiş olduğu kim bilir en mühim kurum olan meclis ve bu kurum ile gelen terim de Ulusal Egemenlik’tir.



Benzeri olmayan önder Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün de söylediği benzer biçimde : Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ULUSAL EGEMENLİK’tir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ulusal Egemenlik Nedir?
Ulusal Egemenlik Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulusal-egemenlik-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulusal-egemenlik-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content