Ulusal nedir?

Ulusal ne anlamına gelir, iyi mi tanımlanır? Ulusal terimi hangi anlamlarda kullanılır? Ulusal Ulusla ilgili, ulusun malı, ulusa ...

Ulusal ne anlamına gelir, iyi mi tanımlanır?

Ulusal terimi hangi anlamlarda kullanılır?

Ulusal

Ulusla ilgili, ulusun malı, ulusa değin, ulusal.








Sebep: İç başlık düzeni!!






  • Ulusal egemenlik nedir?


  • Ulusal Saat (Ortak Saat) ve Ulusal Saat Hesaplamaları


  • Ulusal müzik nedir?




Bu ileti 'en iyi yanıt' seçilmiştir.
Ulusal

Ulusla ilgili, ulusun malı, ulusa değin, ulusal.







Sebep: Alıntı sual kaldırıldı!



ULUSAL
1. Bir ulusa özgü, bir ulusla ilgili; ulusal; nasyonal: Ulusal marş, Ulusal bağımsızlık savaşları.
2. Bir ülke halkının tümünün duygularını ifade eden bir şey için kullanılır; ulusal; nasyonal: Ulusal şuur.
3. Ulusal bayram, ulusal bayram.


Anayasa Hukuku'nda Ulusal egemenlik, egemenlik yetkisinin, kendisini gerçekleştiren bireylerden ayrı bir kişiliği olan ulusa ait bulunduğunu ileri devam eden anayasa ilkesi. (Eşanlamlısı MİLLİ HÂKİMİYET.)


Dilbilgisinde, Ulusal dil, bir ülkede konuşulan ülkenin ulusal kimliğinin bir öğesi olarak görülen dil. (Ulusal dil resmi dilden ayrı olabilir.)

Folklorde, Ulusal kıyafet, bir ülkenin türlü yörelerinde giyilen, o ülkenin ulusal motiflerini ve folklor özelliklerini yansıtan kıyafet. (Ulusal giyim de denir).


Hukukta, Ulusal Hukuk, İÇ HUKUK.
İktisatta, Ulusal iktisat, bir ülkenin kendi olanak ve koşullarına bakılırsa uygulamakta olduğu ekonomi politikası sonucu oluşan ekonomik vaziyet.

İstatistikte, Ulusal harcama, bir sene içinde kişilerin ve kamu kesiminin tüketim harcamalarıyla yatırım harcamalarının tümü.


Folklorde, Anadolu'da derhal her yörenin kendine özgü bir ulusal giysisi vardır. Ulusal giysiler, yörenin tabii ve toplumsal koşullarından, inanışlarından ve yaşama biçiminden izler taşır. Mesela merkezi otoriteye yakın çevrelerde ulusal giysiler, saray giyiminden izler taşır (Bursa, Kütahya vb.); Şimal Şark Anadolu yöresi ulusal giysilerinde Kafkas giyiminin tesirleri görülür; Ege ve Akdeniz Bölgesi ulusal giysilerinde Türkmen giysilerinin izleri belirgindir.


Yörelere bakılırsa farklılıklar göstermekle beraber genel anlamda adamların ulusal giysileri şalvar ya da potur, mintan, çapraz kavuşan yelek ya da cepken, dönem ve türlü başlıklardan oluşur. Hanım giyiminde ise şalvar, gömlek, cepken, dönem, şalvar üstüne giyilen bindallı ya da üç etek ulusal giyimin başlıca öğelerini oluşturur. Bir takım yörelerde el dokuması önlükler hanım giyiminin tamamlayıcısıdır. Türlü tepelikler üstüne ya da direkt başa bağlanan yazmalar, krepler, bezeme öğesi olarak kullanılan altın, para, boncuk, çılkak vb. de hanım ulusal giyiminin ana öğelerindendir.


Ulusal Birlik Partisi, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasal partisi. 11 Ekim 1975'te Rauf Denktaş ve 50 dostu tarafınca kuruldu. Tüzüğünde ulusal karakter ve Anavatanla işbirliğinde bütünleşmeyi her düşüncenin üstünde tutan, özgürlükçü, demokrasi, insan haklan, toplumsal hak, laik devlet temel görüşlerine bağlı Atatürkçü ve toplumcu bir parti olduğu açıklandıktan sonrasında Türk toplumlunun Kıbrıs'ta tutunma ve yücelme kavgasının vazgeçilmezliğine inanan bir kitle partisi olduğu belirtiliyordu.


Parti başkanlığını ilkin Rauf Denktaş (Ekim 1975 - Temmuz 1976) sonrasında sırasıyla Nejat Onuk (Temmuz 1976 - Mart 1978), Osman Örek (Nisan 1978 - Ocak 1979), Mustafa Çağatay (Ocak 1979 - Kasım 1983) ve Derviş Eroğlu (18 Aralık 1983) üstlendiler. Partinin talibi R. Denktaş 20 Haziran 1976, Haziran 1981 ve Haziran 1985'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmıştır. Haziran 1976'daki milletvekilliği seçiminde oyların % 53.7'sini alıp tek başına iktidar olan parti, 1981 ve 1985'teki seçimlerde de sırasıyla % 42,5, % 36,7 oy alıp koalisyon hükümetleri kurdu. Son koalisyon hükümetinin dağılmasından sonrasında, 1990 genel seçimlerinde Derviş Eroğlu önderliğindeki UBP, üç karşıcılık partisinin oluşturduğu Demokratik Savaşım Partisi (DMP) karşısında ezici bir üstünlük sağlamış oldu ve Eroğlu tekrardan Başbakan oldu.


Ulusal Çocuk Bayramı (23 Nisan), Türkiye'nin resmi bayramlarından birisi. TBMM'nin açılışı (1920), 1921 yılından başlayarak ulusal bavram olarak kutlandı. 23 Nisan 1929'da Çocuk bayramı da aynı gün kutlanmaya başlandı. 27 Mayıs 1935'te kabul edilen "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun" kapsamında Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edildi. 12 Eylül 1980 harekâtından sonrasında askeri yönetim, Ulusal Egemenlik Bayramı'nı kaldırdı (17 Mart 1981); 1981 ve 1982 yıllarında, 23 Nisan yalnız çocuk bayramı olarak kutlandı. Sonrasında bu gün 20 Nisan 1983'te meydana getirilen değişiklikle tekrardan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayıldı ve bu şekilde kutlanmaya başlandı.


Ulusal Kurtuluş Cephesi (U.K.C.),1 Kasım 1954 ayaklanması esnasında, Demokratik özgürlüklerin zaferi için hareket (1946), Ferhat Abbas'ın Cezayir Bildirgesi Demokratik Birliği (1946) ve Ulema Birliği'nin (Ben Badis, 1935) birleşmesiyle oluşan Cezayir Milliyetçi Partisi. Cezayir Cumhuriyeti geçici hükümetinin siyasal organı olan U.K.C. bununla beraber Ulusal Kurtuluş Ordusu'nu da yönetimi altında tutuyordu. U.K.C. Cezayir ayaklanmasını yürüttü ve bağımsız Cezayir'in başlıca siyasal gücü olarak kaldı.


Ulusal Verem Harp Derneği (Türkiye), veremden korunmak ve hastalığın tedavisi için yapılması lüzumlu emek harcamaları desteklemek amacıyla, 1948 senesinde kurulmuş kamuya yararlı dernek. Merkezi Ankara'da olan dernek, sayıları 201 olan il ve ilçedeki mahalli verem cenk derneklerinin federasyonu niteliğindedir. Bu derneklerin ulusal ve ulusalararası verem savaşı kuruluşlarıyla ilişkilerini düzenler.


Kaynak: Büyük Larousse



Sebep: Yazım hatası / Bildiri düzeni!






  • Ulusal egemenlik nedir?


  • Ulusal Saat (Ortak Saat) ve Ulusal Saat Hesaplamaları


  • Ulusal müzik nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ulusal nedir?
Ulusal nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulusal-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ulusal-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content