Yalan söyleme hastalığım var ne yapmalıyım?

Mitomani nedir, iyi mi tedavi edilir, mitoman kişilerin belirgin özellikleri nedir? Liseden bu zamana kadar devamlı yalan söylüyorum...

Mitomani nedir, iyi mi tedavi edilir, mitoman kişilerin belirgin özellikleri nedir?

Liseden bu zamana kadar devamlı yalan söylüyorum doğru düzgün cümlelerim olmuyor doktora gittim sakinleştiriciler uyku ilaçları verdiler ama kesmedi kendimi çok zor denetim ediyorum ve istemediğim bir şey olduğu vakit yalan söylüyorum. İstediğim şeylere ulaşamayınca da yalan söylüyorum ne yapmalıyım?

Alıntı

Kendi kendime bu hastalığı yenme şansım var mı? kendimden nefret eder oldum.

Yalan söyleme hastalığına mitomani ve bu hastalığa yakalanan kişilere de mitoman denir.Bu hastalığın altında yatan en mühim niçin kişinin devamlı gündemde kalıp ilgi çekmek istemesidir ve bu minvalde artan derecelerde yalana başvurur.Şahıs yalan söylediğinin bilincinde olmasına karşın sonrasında pişman olsa da bu işlemi yapmaktan zevk duyar.Ilk olarak kendinize güvenin, bu şekilde fikir ve kaygılarınız var ise içinize dönük pozitif yönde telkinlerde bulunarak, çevrenizin de desteğiyle bu hastalığı yenebilirsiniz.Böylece çözüme ulaşamıyorsanız mevzuyla ilgili psikoterapi yardımı yararlanabilirsiniz!


Alıntı

Allah yalan söyleyeni affeder mi, yalan söyledikten sonrasında kendimizi affettirmek






için ne yapmalıyız?
Samimi bir biçimde tekrar yalan söylemeyeceğinize dair tevbe edip bu davranışınızdan vazgeçmeniz gerekir!



Sebep: İç başlık ve sual düzeni!!






  • Yalan Söyleme (Mitomani)


  • Kızım yalan söylüyor ne yapmalıyım?


  • Epilepsi hastalığım var, bu aralar fazla nöbet geçirmeye başladım, sebebi nedir?



Yalan Söyleme Hastalığı

İstediği bir işe girmeyi başaran genç bir karı. Ilk başlarda herşey yolunda gidiyordu, iki ay şeklinde bir süreden sonrasında yalanları ortaya çıkmaya başlar. Hayatta neredeyse her insanın başına gelebileceği fikredilen olumsuzluklar ve talihsizliklerle o her hafta karşılaşıyordu. Bigün asla yara almadan kurtulmuş olduğu trafik kazası geçirebiliyor, başka bigün anası zehirleniyor, gelecek hafta ise teyzesini kaybediyordu. Çok garip gene bigün annesinin hasta bulunduğunu söyleyip de işe gitmediğinde anası iş yerinden onu arıyordu. En sonunda yalanlar ortaya çıkmaya başlar ve müdüre hesap vermek zorunda kalır. Gene aynı şekilde yalanı başka bir yalanla kapatmaya çalışır.




Buradaki örneğe benzer bir sürü vaka bir ihtimal her insanın ara sıra karşılaşmış olduğu olaylardır. Karşınızdaki kişinin yalan söylediğine tanık olduğunuzda tepkiniz, tavrınız ne olur bilemeyiz, acaba her yalan söyleyen mitomani midir? İnciten kim bilir çok acıtan yalanlarla karşılaşıyor olabilirsiniz, öyleyse bu mevzuyla ilgili Prof.Dr.Arif Verimli'nin açıklamalarını özenle okumanızı öneriyoruz.

Aşağılık Kompleksleri Vardır:
Kimler mitomani hastası olur?
Mitomanlar, günlük yaşantılarında gerçek dışı fikirlerle insanları yönlendiren, bununla beraber belirgin bir gayesi olmayan kişilerdir.

Bu kişiler söyledikleri yalanlarla kendileri haricinde çevrelerine de zarar verirler mi?
Mitomani hastalığına yakalanmış kişiler; yalan bilgiler üstüne kendilerince kurgulanan bir yaşam geliştirirler. Bunun temelinde sevgi ve ilgi arayışı vardır. Bir kısmında aşağılık kompleksi altta yatan sebeptir ve genel olarak çocukluğundan bu zamana kadar önemsenmediğine inanmıştır.
Bilinçaltında önemseneceğine inanılmış olduğu kurgusal bir öykü hazırlar. Kendileri bunun gerçek dışı bulunduğunun bilincinde değildir. Bu durumda çevrelerinden ilkin ve hatta daha çok kendilerine zarar verirler.

Ilkin Haz Duyar Sonrasında Pişmanlık;
Mitomani€™ye dürtü denetim bozukluğu da denir. Kleptomani malum başka adıyla çalma hastalığı, uyuşturucu ya da alkol bağımlılığı, kaş, saç yolma hastalığı şeklinde. Şahıs yalan söylemede kendine engel olması imkansız. Bu, kendisinin karşı koyamadığı bir dürtüsüdür. Yalan söylerken mühim seviyede haz duyar yalnız peşinden pişmanlığını yaşar. Mitoman, yalan söylemenin suçluluğunu yaşar hatta çevresindekilere tekrarlanmayacağını söylerse de engel olamadığından gene de yalan anlatmaya devam eder. Çok kolay şeyler için gereksiz yere yalan söyler. Mitomanlar, yalan söylerken kandırmak gayesinde değildirler. üstelik yalanları son aşama gelişigüzel ve umarsızdır, bu sebeple iyi mi toparlayacakları hakkında bir planları yoktur. Daha fena olanı ise eşleriyle yaşadıkları sorunlardır.

Mitomaniye Sebep Olan Psikiyatrik Problemler Nedir?
Kişilik bozuklukları
Narsistik kişilik
Asosyal kişilik
Histerik (histriyonik) kişilik
Çocukluk yıllarında istismara uğramış olmak.
Bu bilgiler çerçevesinde ikimiz de denir ki; ailenizde ya da çevrenizde yalan söyleyen kişiler hatta mitoman olduğuna inandığınız kişiler var ise onu aşağılamak ya da dışlamak yerine tedavi olması amacıyla doğru yönlendirmelisiniz.



Sebep: Yazım hatası!



Yalan, kişinin gerçeği saklayıp, bildiğinin tersini söylemesidir. Yalan, çok çirkin bir huydur. Dinimiz İslam yalanı haram kılmış ve şiddetle yasaklamıştır.

Yalanın en büyük kötülüğü; insanı, Allah(c.c.)'€™ın rızasından uzaklaştırıp cehenneme götürmesidir. Bununla birlikte yalan, insanları birbirine düşürür, itimat duygusunu yok eder, cemiyet içinde karışıklıklara sebep olur; dostlukları yıkar,yerine düşmanlık tohumları eker.Yalan ergeç ortaya çıkacağından,yalancılar kendilerine güvenilemeyen, saygı duyulmayan ve sevilmeyen insanoğlu durumuna düşerler.Özetlemek gerekirse yalan, insanı bütün ülkelerde da, ahirette de felakete götürür.

Kur'an'da Yalan

Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de yalancılardan şu şekilde bahseder:

Nihayet, Allah'a verdikleri sözden döndüklerinden ve yalan söylediklerinden dolayı Allah, kendileriyle karşılaşacakları güne kadar onların kalbine nifak (iki yüzlülük) soktu.(Tevbe,77)

€™Kahrolsun o yalancılar. (Zariyat,10)
€ޓİslam'€™a çağrıldığı halde Allah'a (c.c.) karşı yalan uydurandan daha zalim kim olabilir.(Saf,7)

Hadislerde Yalan

Kim sürekli yalan söyler ve yalan ardında olursa, Allah (c.c) katında çok yalancı bir kul olarak yazılır. (Buhari, Müslim)

Yalancıların alametlerinden birisi de, kendisinden istenmeden Allah (c.c) adına yemin edip durmasıdır.€™

€™Kul yalan söyleyip, yalan söyleme niyetini taşımaya devam edince, bir an gelir ki; kalbinde ilkin siyah bir nokta belirir. Sonrasında bu nokta büyür ve kalbin tamamı simsiyah olur. Sonunda o, Allah (cc) katında ‘yalancılar' arasına kaydedilir.(Muvatta, Kelam,18)

Ashap: €™Ey Allah(c.c)'ın Rasulü! Mümin korkak olur mu? €™diye sordu. 'Evet olabilir' €™buyurdu. €™Peki hasispinti olur mu? dediler, gene '€™Evet olabilir' €™buyurdu. Sonrasında; €™Peki yalancı olur mu? diye sordular.Bu sefer, 'Hayır olması imkansız!' buyurdu.€™(Muvatta,Kelam,19)

Yazıklar olsun insanları güldürmek için konuşup yalan söyleyene! Yazık ona.(Ebu Davud, Tirmizi)

Abdullah b. Amir konu alıyor: €™Bigün, Rasulullah (sav) evimizde otururken annem beni çağırdı ve; hele bir gel, sana ne vereceğim?€™ dedi. Peygamber (sav) Anneme: çocuğa ne vereceksin?diye sordu. Ona bir hurma verecektim diyince; Peygamber (sav): 'Dikkat et! Eğer ona bir şey vermeyecek olursan,üstüne bir yalan yazılır' €™buyurdu.€™ (Ebu Davud, Edep,88)(3)

Şüphesiz yalan, kötülüğe götürür, kötülükte cehenneme götürür. (Abdullah b.Mes'ud ra)(4)

Latife da olsa yalan söylemeyiniz.

Yalan Yemin

Vakıaya aykırı olan bir şeyin dosdoğru olduğuna yemin etmek. Yalan yere yemin eden şahıs, Allah(cc)'€™ı yeminine tanık göstererek insanları kandırmak istediği için, O'€™nun mukaddes ismini istismar etmekte, O'€™na iftirada mevcuttur. Hz. Peygamber (s.a.v.) büyük günahların en büyüklerinden birinin de yalan yemin bulunduğunu söylemiştir. Bir kimse geleceğe yönelik bir yemini bozduğunda, kefaretini ödemek suretiyle yeminin günahından kurtulur. Fakat yalan yemin, öyleki büyük bir günahtır ki, onun cezasını kefaret dahi düşüremeyeceği için, yalan yeminde kefaret olmaz. Bu şekilde bir günah işleyen şahıs, yalanına tanık gösterdiği Allah'a tevbe etmeli, O'ndan af dilemeli ve tekrar bu günahı işlememelidir. Onun günahını ama Allah affedebilir. Yalan yemin ile başkalarına ait hakkı alınmışsa, velev ki bu kanun yöntemiyle olsun ikinci bir günah işlemiş olur, haksız yere elde edilen bu hak sahibine ödenmedikçe tevbe ile kurtuluş olmaz. Gelişigüzel, gereksiz yere Allah'€™ın ismini anmak da bir günahtır. Bundan dolayı dile başat olmalı, yemini alışkanlık haline getirmemeli, ama çok mühim durumlarda yemin etmelidir.
v.s...

Şimdi zannımca yalan hastalıktan ziyade kişinin kendini avutmasıdır.Yalan anlatmaya gereksinim duyacak kadar çaresiz kaldığınız durumlar çok oluyorsa o vakit doğru ortamda değilsiniz anlamına gelir, ortamınızı arkadaşlarınızı değiştirin daha yalın daha mütevazı bir yaşam sürmeye gayret edin ama ilk olarak şimdi kendinizle yüzleşin, söz verin kendinize sonrasında dışarıya yalan söylemezsiniz fakat kendi içinizde beyninizde bitirmeniz lüzumlu ilkin.



Sebep: Yazım hatası!










o yalanları iyi mi hatırlayacağını düşün. (gerçeği söyleki, anımsamak zorunda kalmayasın)


yatsıya kadar tamam, sonrasında ne edeceksin? (yalancının mumu yatsıya kadar yanar)









bende çok yalan söylüyorum ama istemeden yapıyorum kendimi durduramıyorum yardım edermisiniz









her insana iyi günler . ben 17 yaşındayım ve aileme pek çok yalan söyledim şimdi ise doğruları söylemek isterim ayrıca ben malesef sigara içiyorum sigara içtiğimi ve doğruları iyi mi söylemem gerekir?



Alıntı
Konuk

her insana iyi günler . ben 17 yaşındayım ve aileme pek çok yalan söyledim şimdi ise doğruları söylemek isterim ayrıca ben malesef sigara içiyorum sigara içtiğimi ve doğruları iyi mi söylemem gerekir?



Bence en önce annenize açıklayın, anneler daha bağışlayıcı olur Msn Happy









kendi kendime bu hastalığı yenme şansım var mı? kendimden nefret eder oldum Msn Sad









Allah yalan söyleyeni affeder mi, yalan söyledikten sonrasında kendimizi affettirmek için ne yapmalıyız?



Sebep: Sual düzeni!




Bu ileti 'en iyi yanıt' seçilmiştir.

Alıntı

Kendi kendime bu hastalığı yenme şansım var mı? kendimden nefret eder oldum.

Yalan söyleme hastalığına mitomani ve bu hastalığa yakalanan kişilere de mitoman denir.Bu hastalığın altında yatan en mühim niçin kişinin devamlı gündemde kalıp ilgi çekmek istemesidir ve bu minvalde artan derecelerde yalana başvurur.Şahıs yalan söylediğinin bilincinde olmasına karşın sonrasında pişman olsa da bu işlemi yapmaktan zevk duyar.Ilk olarak kendinize güvenin, bu şekilde fikir ve kaygılarınız var ise içinize dönük pozitif yönde telkinlerde bulunarak, çevrenizin de desteğiyle bu hastalığı yenebilirsiniz.Böylece çözüme ulaşamıyorsanız mevzuyla ilgili psikoterapi yardımı yararlanabilirsiniz!


Alıntı

Allah yalan söyleyeni affeder mi, yalan söyledikten sonrasında kendimizi affettirmek

için ne yapmalıyız?

Samimi bir biçimde tekrar yalan söylemeyeceğinize dair tevbe edip bu davranışınızdan vazgeçmeniz gerekir!






  • Yalan Söyleme (Mitomani)


  • Kızım yalan söylüyor ne yapmalıyım?


  • Epilepsi hastalığım var, bu aralar fazla nöbet geçirmeye başladım, sebebi nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yalan söyleme hastalığım var ne yapmalıyım?
Yalan söyleme hastalığım var ne yapmalıyım?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/msn_happy-185.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yalan-soyleme-hastalgm-var-ne-yapmalym.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yalan-soyleme-hastalgm-var-ne-yapmalym.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content