Zindan Nedir?

ZİNDAN a. (fars zindan) 1. Eskiden mahkûmların kapatıldığı karanlık ve ürkütücü hapis yeri, hapishane. 2. Çok karanlık ve sıkıntılı ...

ZİNDAN a. (fars zindan)

1. Eskiden mahkûmların kapatıldığı karanlık ve ürkütücü hapis yeri, hapishane.

2. Çok karanlık ve sıkıntılı yer.




3. (Birine, bir yeri, hayatı) zindan etmek, o kimse için yaşanmaz, zevk alınmaz bir duruma sokmak: Hele onlarla işbirliği yapsın, bu evi ona zindan ederim. || Zindan gibi, çok karanlık, bunaltıcı ya da iç sıkıcı yer için kullanılır. || (Bir yer) zindan kesilmek, çok karanlık duruma gelmek; içinde bulunana sıkıntı ve bunaltı veren bir durum almak. || Zindan olmak, zindan kesilmek, yaşanmaz, zevk alınmaz bir havaya bürünmek: Sen gittikten sonra buralar bana zindan oldu.


—ANSİKL. Osmanlılar'a Bizans'tan kalan Ayvansaray'daki Anemas* kulesi ve Zin- dankapı gibi yerler, zindan olarak kullanıldı. Bunun dışında Fatih Sultan Mehmet tarafından onartılan Yedikule, uzun süre zindan işlevi gördü. Rumelihisarı'na ise, daha çok askeri suç işleyenler hapsedildi. Hafif suç işleyenler Zindankapısı'na, hırsızlık ve zina suçundan cezaya çarptırılan kadınlar Babacafer zindanı'nda cezalarını çekerlerdi.

ZİNDAN dağı, B Karadeniz bölümünün D. kesiminde, isfendiyar (Küre) dağlarında Abana'nın Günde dağ kütlesi; 1 717 m. Yapısında başkalaşmış billurlu kayaçlar ile Mesozoyik oluşukları başlıca yeri tutar. Önemli orman işletme alanı.

ZİNDAN mağarası, Akdeniz bölgesinin iç kesiminde Göller yöresi'nde Eğridir gölünün G.-D.'sundaki kireçtaşı-ofiyolit sınırında açılmış mağara. Uzunluğu 1 km' yi geçen mağaranın içinde küçük bir yeraltı deresi vardır.

Ad: zindan2.jpgGösterim: 52
Boyut: 52.5 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>
Kaynak: Büyük Larousse







  • Şefbeatz - Zindan (Beat Albüm)


  • Sad - Zindan


  • Rüyada Zindan Görmek



zindan

isim Farsça





1 . Tutuklu veya hükümlülerin içine konulduğu kapalı yer.

2 . mecaz Çok karanlık ve sıkıntılı yer.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

(bir yeri birine) zindan etmek

zindan gibi

(bir yer) zindan kesilmek

(bir yer) zindan olmak

Birleşik Sözler

zindandelen
Ad: zindan1.jpgGösterim: 21
Boyut: 5.1 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>


zindan ingilizcesi


1. hist. prison; close, dark prison, dungeon.

2. close, dark place; dungeon-like place.

- etmek /ý, a/ to make (a place) seem like a prison to, make (a place) a prison for, make (a place) a place of misery for.


- kesilmek

1. (for a place) to get very dark.

2. /a/ suddenly to become like a prison to (someone).


- olmak /a/ to become like a prison to, become a place of misery for (someone).





  • Şefbeatz - Zindan (Beat Albüm)


  • Sad - Zindan


  • Rüyada Zindan Görmek


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Zindan Nedir?
Zindan Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/45818d1458409811-zindan-nedir-zindan2.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/zindan-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/zindan-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content