20°C doymuş şeker çözeltisi, 50°C' ye çıkarıldığında, çözelti neden bozulmaz?

Elinizde 20 °C(Santigrat) doymuş şeker çözeltiniz var bu çözeltinin sıcaklığını 50°C (Santigrat) dereceye çıkardığımızda , çözelti ha...








Elinizde 20 °C(Santigrat) doymuş şeker çözeltiniz var bu çözeltinin sıcaklığını 50°C (Santigrat) dereceye çıkardığımızda , çözelti hala doymuş olur ? niçin ?
soruya çok benzer bir sual ve cevabı alt tarafta mevcuttur

100 g suda 20°C de 204 g; 60°C de 287 g şeker çözülebilir.



(a) 20°C de 25 g suya 75 g şeker eklense kaç g çözelti oluşur?
(b) 20°C de 400 g %25 lik şeker çözeltisini doygun hale getirmek için daha kaç g şeker gerekir?
(c) 60°C de 200 g su ile hazırlanan doymuş şeker çözeltisi 20°C ye dek soğutulsa kaç g şeker çöker?
Cevap

(a) 20°C de 100 g su 204 g şeker çözerse, 25 g su, 51 g şeker çözer. Çözelti miktarı = 25 g + 51 g çözünen şeker = 76 g olur.
Çöken şeker hacmi = 75 - 51 = 24 g. Çözelti, katı şeker içediği için doymuştur.
25
(b) 400 g çözeltide, 400 x --------------- = 100 g şeker, 300 g su vardır.
100
20°C de 300 g suyun çözebileceği şeker miktarı;

204 g şeker
300 g su x ----------------------------- = 612 g şeker çözünebilir.
100 g su
Bunun 100 gramı var. Ihtiyaç duyulan şeker = 612 - 100 = 512 g
(c) 60°C de 200 g su

287 g şeker
200 g su x ------------------------------ = 574 g şeker çözebilir.
100 g su

20°C de 200 g su
204 g şeker
200 g su x ------------------------------ = 408 g şeker çözebilir.
100 g su

Aradaki fark (574 - 408 = 166 g şeker), çökecektir.





  • Şeker hastasında kalp çarpıntısı niçin olur?


  • Şeker-şeker çözeltisinin, süzme yöntemiyle ayrılmamasının sebebi nedir?


  • ülkemizdeki ilk endüstri kuruluşları niçin şeker ve dokuma fabrikalarıdır?




Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.


soruya çok benzer bir sual ve cevabı alt tarafta mevcuttur

100 g suda 20°C de 204 g; 60°C de 287 g şeker çözülebilir.



(a) 20°C de 25 g suya 75 g şeker eklense kaç g çözelti oluşur?
(b) 20°C de 400 g %25 lik şeker çözeltisini doygun hale getirmek için daha kaç g şeker gerekir?
(c) 60°C de 200 g su ile hazırlanan doymuş şeker çözeltisi 20°C ye dek soğutulsa kaç g şeker çöker?
Cevap

(a) 20°C de 100 g su 204 g şeker çözerse, 25 g su, 51 g şeker çözer. Çözelti miktarı = 25 g + 51 g çözünen şeker = 76 g olur.
Çöken şeker hacmi = 75 - 51 = 24 g. Çözelti, katı şeker içediği için doymuştur.
25
(b) 400 g çözeltide, 400 x --------------- = 100 g şeker, 300 g su vardır.
100
20°C de 300 g suyun çözebileceği şeker miktarı;

204 g şeker
300 g su x ----------------------------- = 612 g şeker çözünebilir.
100 g su
Bunun 100 gramı var. Ihtiyaç duyulan şeker = 612 - 100 = 512 g
(c) 60°C de 200 g su

287 g şeker
200 g su x ------------------------------ = 574 g şeker çözebilir.
100 g su

20°C de 200 g su
204 g şeker
200 g su x ------------------------------ = 408 g şeker çözebilir.
100 g su

Aradaki fark (574 - 408 = 166 g şeker), çökecektir.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: 20°C doymuş şeker çözeltisi, 50°C' ye çıkarıldığında, çözelti neden bozulmaz?
20°C doymuş şeker çözeltisi, 50°C' ye çıkarıldığında, çözelti neden bozulmaz?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/20ac-doymus-seker-cozeltisi-50ac-ye.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/20ac-doymus-seker-cozeltisi-50ac-ye.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content