Ağıl Nedir?

ağıl isim 1 . Evcil küçükbaş hayvanların barındığı çit ya da duvarla çevrili yer: "Bir keçi kokusu sarmış ağıllarda çobanlarla...


ağıl
isim


  • 1 . Evcil küçükbaş hayvanların barındığı çit ya da duvarla çevrili yer: "Bir keçi kokusu sarmış ağıllarda çobanlarla dost oldum."- S. F. Abasıyanık.
  • 2 . Bazı yıldızların, bilhassa ayın çevresinde görülen geniş ve aydınlık teker, ayla, hale.
  • 3 . beyaz perde, TV , Bazı görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker.
Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
  • ağılda oğlak doğsa ovada otu biter
Birleşik Sözler



  • açık ağıl
  • ay ağılı







  • Mühim İcatlar - Şişme Lastik


  • Zamir (Adıl)


  • Rüyada Ağıl Görmek










Büyük L.

AĞIL a Yörs. Ayın ve güneşin çevresinde kimi vakit görülen beyazlık: Ay ağılı. Güneş ağılı.



Foto. Konudaki ışıklandırılmış (güneş ya da lamba) bir noktanın fotoğraf görüntüsünü çevreleyen hale. (Ağıl, kırılgan du- yarkatta, ışık ışınlarının saydam katın arka kısmına yansımasından doğan bir parazit resimden oluşur. Ağıl, filmin sırtına siyah ya da renkli bir ağıl giderici sürülerek önlenebilir.)
AĞIL a. Koyun ve keçi sürülerinin barındıkları üstü açık, yarı açık ya da duvarla çevrili yer.
ANSİKL. Ağıllar, yüksek, kuru bir yamaçta, kuru bir zemin üstünde ve güneydoğu yönünde kurulur. Kışı çok sert olmayan bölgelerde ağılların önü açık yapılır. Kimi ağıllarda soğuk havalarda ör- tülmek suretiyle hususi kepenkler bulunur. Ağıtı İm büyüklüğü, hayvan sayısına nazaran he- ^ saplanır ve her hayvana 0,6-1,20 m2Tik ¦a bir alan ayrılır. Soğuk bölgelerde hazırlanan kapalı ağılların yüksekliği 3 m, genişliği 9-12 m olur; havalandırma, duvarlara oluşturulan hava delikleri ya da çatıya kurulan hava bacasıyla sağlanır. Ilıman bölgelerde kurulan dikdörtgen biçimindeki ağılların çevresi çitle çevrilir (açık ağıl).

Koyunlar soğuk bölgelerde 3-5 ay, ılık bölgelerde azca bir süre ağılda tutulur. Hayvanlar ağılda serbestçe hareket edebilmeli ve yemliklerden kolayca yararlanabil- melidir. Yemlikler durağan(durgun) ya da gezici olabilir. Her ağılda bir yem odası ve çoban bulundurulur.

Çağıl ve büyük ağıllar daha karmaşık bir yapı ve düzenleme gerektirir: doğum kısmı, sağırı yeri, yemleme ve ba

rınma bölgeleri, kuzuluk, kırkım yeri, süthane, vb. Bu benzer biçimde ağıllarda aşım zamanı için koç katıntına elverişli alanlar da bulunur. Çağıl bir ağılın şematik yapısı şekilde gösterilmiştir.
Coğ. Anadolu'da kimi kırsal yerleşmelerin çekirdeğini ağıllar oluşturur. Hayvan barındırmak için meydana getirilen ağıllar zaman içinde yerleşim yerine dönüşmüş, bu yolla kurulan yerleşmeler adını ağıldan almıştır (Taşağıl, Başağıl vb ).


  1. Evcil küçükbaş hayvanların barındığı çit ya da duvarla çevrili yer
    Örnek: Bir keçi kokusu sarmış ağıllarda çobanlarla dost oldum. S. F. Abasıyanık
  2. Bazı yıldızların, bilhassa ayın çevresinde görülen geniş ve aydınlık teker, ayla, hale.
  3. Bazı görüntülerdeki çok ışıklı cisimleri çevreleyen ışıklı teker.
  4. Fosforlu özdeklerin bulunmuş olduğu bazı alıcı ışıtaçlarından dolayı tv görüntülerinde ortaya çıkan aynı durum.
  5. Duyarkatın üstüne gelen ışığın tabana çarpıp yansıyarak aynı duyarkatı ikinci kez etkilemesinden doğan ve görüntülerdeki çok ışıklı nesneleri çevreleyen ışıklı teker
  6. Koyun ve keçilerin barındırıldığı, dört tarafı ve üstü kapalı, kapısı, penceresi ve havalandırması bulunan geliştirilmiş yapılar, hlk. koyun pisliği, koyun yatağı.
  7. en bayrak Halo, halation.
  8. en bayrak Sheep fold.
  9. en bayrak Sheep pen.
  10. en bayrak Fold.
  11. en bayrak Halation.
  12. en bayrak Aureola.
  13. en bayrak Aureole.
  14. en bayrak Compound.
  15. en bayrak Corral.
  16. en bayrak Cote.
  17. en bayrak Hovel.
  18. en bayrak Lair.
  19. en bayrak Pinfold.
  20. en bayrak Pound.
  21. en bayrak Stockyard.
  22. en bayrak Yard.
  23. en bayrak Barn.
  24. en bayrak Halo.
  25. en bayrak Sheep-Fold.
  26. en bayrak Halo hale.
  27. en bayrak Pen for cattle.
  28. en bayrak Cattleguard.
  29. en bayrak Corona.
  30. de bayrak Lichthof
  31. fr bayrak Halo, halation





 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ağıl Nedir?
Ağıl Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/en-bayrak-3.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/agl-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/agl-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content