Almanya İle İlgili Bilgiler

Almanya’nın coğrafi konumu, fiziki özellikleri, iklimi, ekonomisi, yaşam koşulları, genel özellikleri hakkında maddeler halinde bilgiler. A...

Almanya’nın coğrafi konumu, fiziki özellikleri, iklimi, ekonomisi, yaşam koşulları, genel özellikleri hakkında maddeler halinde bilgiler.



Almanya



✓ Endüstri faaliyetinde en gelişmiş ülkelerden birisi olan Almanya bugün ABD ve Japonya’dan sonrasında dünyanın en büyük ekonomik enerjisini oluşturmaktadır. 2004 senesinde Almanya’da şahıs başına düşen ulusal gelir 26.856 avro olmuştur.



✓ Baltık ve Şimal denizine kıyısı olan Almanya bir Orta Avrupa ülkesidir.



✓ Nüfusu 82 milyonu aşan Almanya’da km2’ye 231 şahıs düşer. Almanya nüfusunun % 86’sı 2000 den fazla nüfus barındıran yerleşim birimlerinde yaşar. Ülke nüfusunun % 9’unu yabancı işçiler ve onların aileleri oluşturur. Türklerin yoğun olarak yaşamış olduğu şehirler Dortmund, Stuttgart, Essen ve Berlin’dir.



✓ Endüstri ürünleri üretimi ülke ekonomisinin temelini teşkil eder. Ulusal gelirin yarıdan fazlası sanayiden elde edilir. Ruhr havzası Avrupa’nın başta gelen endüstri merkezidir. Sanayinin gelişmesinde Ruhr, Saar ve Aachen’daki nitelikli kömür yataklarının tesiri büyüktür. Kömür haricinde kurşun, çinko, bakır, pirit, tuz ve potas yatakları ülke sanayisi için mühim hammaddelerdir.



✓ Ülkede petrol ve tabii gaz çıkarımı az olduğundan enerji gereksinimi nükleer santrallerle giderilmeye çalışılır. Almanya’da nerede ise tüm endüstri kollan etkenlik gösterir. Dünya’nın en büyük demir-çelik üreticile-rindendir. Yılda 5 milyon motorlu taşıtın üretildiği otomotiv sanayisi çok gelişmiştir. Ayrıcı tekstil, elektronik ve vapur inşa dalları dünya ölçeğinde önemlidir.



✓ Sanayideki gelişmeye rağmen ülkede tarımsal faaliyetler ikinci planda kalmıştır. Tarımda çağdaş metodlarla yüksek verim alınmasına karşın tarımsal ürünler ülke ihtiyacını karşılamaya yetmez. İç havzalar ve eski Şark Almanya topraklarında çavdar ve patates yetiştirilir. Buğday ve şekerpancarı ise iç havzalardaki verimli toprakların bulunmuş olduğu yerlerde üretilir. Bununla birlikte kentlerin gereksinimlerine yönelik olarak derhal her şehrin yanında sebze ve meyve üretimine yönelik bahçe ziraati ve mandracılık gelişmiştir. Isı kıymeti daha yüksek olan Cenup Almanya’da bağcılık ve tütün üretimi de yapılmaktadır.



✓ Şimal Almanya ovaları ve güneydeki alpin otlaklarda hayvancılık yoğun olarak yapılır. Hayvancılık daha çok büyük kafa hayvancılığa dayanmakta olup, mandıracılık şeklinde yürütülür.



✓ Almanya Avrupa’daki merkezi konumuyla yük ve yolcu trafiğinde internasyonal bir kavşak durumundadır. Ülkenin coğrafi konumundan dolayı ülke içi yollar genel anlamda kuzey-güney yönünde uzanır. Su yolu ulaşımının temelini Ren ve Elbe akarsuları oluşturur. Weser, Ems ve Tuna nehirleri ulaşıma elverişlidir.



İLGİLİ RESİMLER

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Almanya İle İlgili Bilgiler
Almanya İle İlgili Bilgiler
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/almanya-ile-ilgili-bilgiler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/almanya-ile-ilgili-bilgiler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content