Antbirlik - Antalya Pamuk Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

Antbirlik (Antalya pamuk tarım satış kooperatifleri birliği) 1952'de Antalya'da kuruldu. Devlet adına destekleme alımları...

Antbirlik

(Antalya pamuk tarım satış kooperatifleri birliği)


Ad: antbirliklogo2.jpg






1952'de Antalya'da kuruldu. Devlet adına destekleme alımları yapmakla da görevlendirilen Birlik 5 kooperatiften (Antalya, Kınık, Manavgat, Serik, Yeniköy) oluşur. 20 396 üyesi vardır. 5 çırçır ve prese fabrikasına, bir pamuk yağı, bir iplik fabrikasına ve ziraî ilaçlamada kullanılan 8 uçaklık bir "Uçak işletmesi"ne sahiptir. Birlik, bağlı kooperatifler aracılığıyla ortaklarından alarak işlediği pamuğun önemli bir bölümünü ihraç etmektedir. Başlıca katılımları Antalya pamuklu dokuma, Gima, Kepez hidroelektrik, Frigo nakliyat ve Yemtaş'tır.

Büyük Larousse







  • Ekolojik Tarım (Organik veya Biyolojik Tarım)


  • Antalya - Merkez - Antalya Spor Lisesi


  • Antalya - Merkez - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Andolu Güzel Sanatlar Lisesi



TARİHÇE




ülkemizdeki 17 tarım satış kooperatifi Birliğinden birisi olan ANTBİRLİK, 28 Temmuz 1952 yılında Antalya ili dahilinde faaliyet göstermek üzere, Antalya Pamuk Muz ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi adı altında kurulmuştur.





Antalya Topçular mevkiinde basit bir çırçır tezgahı ile faaliyete başlayan ANTBİRLİK geçen 58 yıl içinde önemli değişim ve gelişmeler göstermiş, 1968 yılında Alanya Kooperatifinin Birlik bünyesinden ayrılması ile ANTBİRLİK uzun yıllar sadece pamuk üreticilerinin Birliği olarak faaliyet göstermiştir. 1993 yılında ise T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının talimatı ile ANTBİRLİK, Antalyabirlik ile birleşerek faaliyetlerini günümüze kadar ANTBİRLİK adı altında ve 6 tarım satış kooperatifi aracılığı ile sürdürmeye devam etmiştir.


Bölgemizde yapılan tarımsal üretimle ilgili olarak Birliğimizin faaliyet konuları arasında da yer alan pamuk ürününün tamamını son 10 yıldan bu yana satın alan ANTBİRLİK, iştigal konularına da narenciye, yaş sebze ve meyve, yağlı tohumlar, mısır, zeytin ve zeytin ürünlerini dahil ederek çalışmalarına hız vermiştir. Özellikle yaş sebze ve meyvede 2007 yılında başlayan çalışmalar sonucu bölgemize yeni tesisler kazandırılmıştır.





Antbirlik


Ad: Antbirlik.png



Antalya Pamuk, Narenciye ve Muz Tarım Satış Kooperatifleri Birliği. Devlet destekleme alımlarıyla görevlendirilen kuruluşlardan biridir. 2834 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Yasası'na göre 1 Ocak 1952'de Antalya'da kurulmuştur. Antbirlik'e Antalya, Serik, Manavgat, Yeniköy, Finike ve Kumluca kooperatifleri bağlıdır.


Adında pamuğun yanı sıra muz ve narenciyeden de söz edilmekle birlikte, Antbirlik bu ürünlerle ilgili etkinliklerde bulunmamaktadır. Çiğitli pamuğu kooperatifler eliyle alır, işletir, preseli pamuk ve çiğit olarak satar. üretiminin büyük bölümünü ihraç eder. Antbirlik bünyesinde çırçır ve prese fabrikalarıyla bir pamuk yağı kombinası ve 100 bin iğlik bir iplik fabrikası vardır. Ayrıca ilaçlama uçaklarıyla, ortak üreticilerin pamuk tarlalarının havadan ilaçlamasını yapmaktadır. Antalya yöresindeki pamuk üreticilerinin yüzde 90'mdan fazlasını bünyesinde toplayan Antbirlik'in ortak sayısı 20 bin dolayındadır. Antalya Pamuklu Dokuma, Gima, Frigo Nakliyat, Tarko, Kepez Hidroelektrik ve Yemtaş da Antbirlik'in iştirakleri arasındadır.

: Ana Britannica





  • Ekolojik Tarım (Organik veya Biyolojik Tarım)


  • Antalya - Merkez - Antalya Spor Lisesi


  • Antalya - Merkez - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Andolu Güzel Sanatlar Lisesi


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Antbirlik - Antalya Pamuk Tarım Satış Kooperatifleri Birliği
Antbirlik - Antalya Pamuk Tarım Satış Kooperatifleri Birliği
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/45774d1458293848-antbirlik-antalya-pamuk-tarim-satis-kooperatifleri-birligi-antbirliklogo2.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/antbirlik-antalya-pamuk-tarm-sats.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/antbirlik-antalya-pamuk-tarm-sats.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content