Anten Nedir?

Anten nedir? TDK,Türk Dil Kurumu isim Fransızca antenne. 1 . Boşlukta yayılan elektromanyetik dalgaları biriktirerek bu dalgal...

Anten nedir?
TDK,Türk Dil Kurumu




isim Fransızca antenne.

1 . Boşlukta yayılan elektromanyetik dalgaları biriktirerek bu dalgaların transmisyon hatları içinde yayılmasını elde eden aygıt.

2 .
hayvan bilimi Duyarga.

3 .
denizcilik Olta şamandırasının alt ve üst kısmında bulunan ince uçlar.

Birleşik Sözler

  • anten yükselteci
  • çanak anten






  • Mahalli anten yükselteçleri hakkında bilgi verir misiniz?


  • NETMASTER 18 DBI Wireless Anten-Açık oturum (Outdoor)


  • Elektronik Dönem Elemanları - Anten




Anten




Radyo dalgaları yayıcısı ya da alıcısı hususi düzenek.


Verici anten, alternatif akım biçimindeki elektrik enerjisini elektromanyetik dalgalar biçiminde yürüyerek iletkenler bileşimidir. Yaymış olduğu dalgaların dalga boyunun yarısı kadar uzunlukta ve yatay olarak yerleştirilmiş bir iletkenden oluşan antenler 30 megahertzin altındaki frekanslar için kullanılır. Alıcı ya da verici olarak kullanılan ve tesiri, çevrildiği yöne gore değişen çubuk antenler, yerine gore şemsiye, çember biçiminde antenler de vardır. Mikrodalga bağlantıları için tabak biçiminde antenler kullanılır. Devasa yükseklikte frekanslar (VHF) ve mikrodalga sinyaller için daha karmaşık antenler gereklidir. Anten devrelerinde self ve sığalar kullanılarak, antenin boyunu değiştirmeden dalga boyunu değişiklik yapmak olanaklıdır.

Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi




ANTEN a. (fr. antenne).
Büyük Larousse

—1. Bir alıcı ya da verici radyo donanımının uzaya radyo dalgaları yaymak ya da uzaydaki radyo dalgalarını almak amacıyla tasarlanmış kısmı. (Bir alıcı anten birçok alıcıya hizmet ediyorsa ortak anten adını alır.) [Bk. ansikl. böl. Radiletiş.]

—2. Duyarga.

—3. Sezme gücü; gizli saklı bilgiler alma olanağı; Kuvvetli antenleri olmak.

—4. Arg. Akıl, kafa: Antenleri çalışmıyor.


—Ask. denize. Deniz altına yerleştirilen bir mayının, dokunulduğunda patlamaya neden olan dış kısmı (kapsül, tel, çubuk vb.) —Balıkç. Bir olta mantarının üstünde bulunan ince parça. (Avlanmak için suya atıldığında oltada kırılgan bir denge sağlamak için yalnız anten sudan dışarıda kalmalıdır.)


—Cerr. Cerrahi anten, kimi zaman hava taşıtlarıyla donatılan, uzman personelden oluşan ve yaralıların toplanmasıyla, ilk yardımların ve acil ameliyatların yapılmasıyla görevlendirilen minik cerrahi servis. (Cerrahi antenler çeşitli kamu kuruluşlarına ya da hususi sigorta şirketlerine bağlı olabilirler.)


—Havc. Anemometre anteni ya da Pitot anteni göreli rüzgârın akış hızını belirlemek için havatünelinde ve uçaklarda kullanılan dış delik; statik ve dinamik basınçları algılar. || Gizli saklı anten, kanat, beden ya da kuyruk takımının yüzeyiyle aynı düzeyde olan radyoelektrik anten; bu anten yalıtılmış halde dış kaplama içine yerleştirilir ve dolayısıyla hiçbir aerodinamik iz artışına yol açmaz. || Radyogonyometre anteni, verici bir radyogonyometri istasyonunun verini belirlemeye yarayan anten.


—Radyotekn. Kesik piramit anten, 'dikdörtgen tabanlı, iki yüzü paralel, iki yüzü eğik huni biçiminde anten. )| Yatay dalga anteni, yürüyen dalgalı, yöneltilmiş alıcı anten. (Uzunluğu dalga boyunun birçok katına ulaşan, yatay, yere yakın metal bit telden oluşur. Bu tel, alıcıdan vericiye doğru yönlendirilen ve yer üstündeki kablonun özempedansına uyarlanan bir dirençle en uzak ucundan topraklanır. Yatay dalga anteni, yere yakın elektrik alanının boyuna bileşenine duyarlıdır; boyuna bileşense, dalga boyu büyüdükçe ve' toprağın iletkenliği azaldıkça daha çok ehemmiyet kazanır.)


—Zool. DUYARGA'nın eşanlamlısı.


—ANSİkl. Radiletiş. Her tür anten, fark, gözetilmeksizin, bir verici anten ya da bir alıcı anten şeklinde düşünülebilir. Bir antenin özellikleri, verici olarak kullanılırken belirlenir; alıcı olarak kullanıldığında taşıyacağı özelliklerse, verici özelliklerinden kolayca çıkarılabilir; fakat bu işlem için özeğri- lerin antenden yeterince uzakta bulunan “uzak ışıma bölgesi"ne gore belirlenmesi gerekir.


anten ingilizcesi


1. antenna.

2. slang wit, brains





  • Mahalli anten yükselteçleri hakkında bilgi verir misiniz?


  • NETMASTER 18 DBI Wireless Anten-Açık oturum (Outdoor)


  • Elektronik Dönem Elemanları - Anten


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Anten Nedir?
Anten Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/anten-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/anten-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content