Bijuteri Nedir?

BİJUTERİ Fr. bijouterie TDK, Türk Dil Kurumu 1. Kuyumcunun yapmış olduğu kıymetli takıların tamamı. 2. Kıymetli olmayan maden ya d...

BİJUTERİ Fr. bijouterie
TDK, Türk Dil Kurumu





1. Kuyumcunun yapmış olduğu kıymetli takıların tamamı.

2. Kıymetli olmayan maden ya da taşlardan yapılmış takı, süs eşyası.





BİJUTERİ





Bijuteri, kıymetli olmayan malzemeler kullanılarak yapım edilen takı ve süs eşyalarıdır. Bu ürünlerin satışının yapıldığı mağazalarda bijuteri ismiyle anılır. Bijuteri yapımında hertürden araç-gereç kullanıla bilmekte olup maden olarak bafon, alpaga (alman gümüşü), pirinç (sarı), bakır kullanılan alternatif malzemelerdir.Taş olarak genel olarak bileşik taşlar kullanılmaktadır.


Bijuteri yapımında kullanılan malzemenin türüne bakılırsa sınıflara ayrılır.

Akrilik bijuteri: Mat, düz ya da renkli camlardan meydana getirilen takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.
Boncuk bijuteri: Tahta, metal, cam, plastik, kristal, vb. boncuk çeşitleri ile meydana getirilen takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.
Döküm bijuteri: Demir ve plastik içerikli döküm şeklinde uygulama ile meydana getirilen takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.
Kristal bijuteri: Swarowski, Çek camları şeklinde hususi kristal araç-gereç ile meydana getirilen takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.
Tekstil bijuteri: Tekstil grubu malzemeler ile tasarlanan takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.
Tel bijuteri: Demir ya da bakır telin, bazı destek malzemeler ile değişik desenlere büründürülmesi suretiyle meydana getirilen takı ve süs eşyalarından oluşmaktadır.


Bijuteri kullanım amacı ve yeri bakımından mücevherin alım gücünden düşük olması sebebiyle günlük yaşamda alternatif takı,aksesuar,süs eşyası olarak kullanılmaktadır.


Bujiteri yapımı ve bu mevzuda eğitimler mevzusunda çıkış noktası mücevherle aynı nokta olabildiği şeklinde toplumun herkesiminden insanında hobi olarak yapmış olduğu bir iş kolu olmuştur.


Saç tokaları grubu Saç bantları/ bandana grubu Süs eşyaları grubu (kutu, anahtarlık, biblo, vb.) Gelişen teknolojiler ile her geçen gün ürün grupları, ürün skalaları, değişik tasarım olanakları da büyük bir hızla artan bijuteri sektörü, hanım var olduğu sürece yaşayacak bir sektördür. Zira, süs, kadının ayrılmaz parçasıdır. Bijuteri de süslenme amacı ile kullanılan en varlıklı ve en ekonomik seçeneği teşkil etmektedir. Bundan dolayı de, minik işletmeler bazında en yaygın olarak tercih edilen iş kollarından biri de bijuteri olmaktadır.


bijuteri ingilizcesi
  • jewellery, jewelry




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bijuteri Nedir?
Bijuteri Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/bijuteri-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/bijuteri-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content