Çevre Sorunları Nelerdir?

Çevre sorunları nedir? Çevre sorunlarının sebepleri, nasıl çözülebilir, özellikleri, hakkında bilgi. ÇEVRE SORUNLARI Küresel Isınma Küre...

Çevre sorunları nedir? Çevre sorunlarının sebepleri, nasıl çözülebilir, özellikleri, hakkında bilgi.



cevre-sorunlari



ÇEVRE SORUNLARI



Küresel Isınma



Küresel ısınma, insanların türlü faaliyetleri sonucu oluşan sera gazlarının atmosferde yoğun şekilde artmasıyla oluşan ısı artışı ve bunun yol açmış olduğu iklim değişikliğidir.



Atmosferde giderek yoğun bir katman oluşturan karbon gazlarının yerden yansıyan ışınları tutması sonucu Dünya’nın giderek ısınmasına sera tesiri denir.



Küresel ısınmanın temel sebepleri;



– Sanayileşme



– Fosil yakıtların çok fazla kullanımı



– Ormanların tahrip edilmesi



– Ziraat faaliyetleridir.



Küresel Isınmanın Neticeleri



– Dünya’nın averaj sıcaklığı çoğalmaktadır.



– Buzullar hızla erimektedir.



– Deniz suları yükselmekte bir takım alçak karalar sular altında kalmaktadır.



– Çölleşme çoğalmaktadır.



– Kuraklık çoğalmaktadır.



Kyoto Protokolü, küresel ısınma ve iklim değişikliği mevzusunda mücadeleyi sağlamaya yönelik internasyonal tek çerçevedir. Birleşmiş Milletler iklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi(BMİDÇS) içinde imzalanmıştır.



2. Asit Yağmuru



Türlü nedenlerle atmosfere yayılan kükürt dioksit ve azot dioksit şeklinde gazların bulutlara karışması ve bu gazların kar, yağmur ya da doluyla yeryüzüne inmesine asit yağmuru ismi verilir. Asit yağmurlarına neden olan zehirli gazların oluşumunu daha çok; fosil yakıtlar, endüstriyel tüketim, orman yangınları ve volkanik patlamalar etkisinde bırakır. Asit yağmurları tabii çevreye zarar verdiği şeklinde, insanlarda da solunum sistemi hastalıkları, nefes darlığı, akciğer kanseri şeklinde hastalıklara yol açabilir.



3. Ozon Seyrelmesi



Ozon tabakasının seyrelmesi; ozon yoğunluğunun ultraviole ışınlarını tutma görevini yapamayacak kadar azalması anlamına gelir. Ozon tabakasınının Güneş’ten gelen zararı olan ışınları tutamaması yerin fazla ısınmasını sağlar ve kararlı çevre problemlerine neden olur. Son yıllarda Dünyamızdaki en mühim çevre sorunlarının başlangıcında ozon kirliliği ile ozon tabakasındaki seyrelmeler ve delinmeler gelmektedir.



4. Orman Tahribi



Ormanlar, tarihin hiçbir döneminde, son yüzyıl içinde yaşamış olduğu şeklinde bir yok olma sürecine girmemiştir. Bu sürecin en mühim suçlusu şüphesiz insanlardır. Termik santraller kurma, odun üretimi, yapılaşma, orman yangınları, çok fazla otlatma, ziraat alanı açma şeklinde faaliyetlerden dolayı ormanlar yok olmaktadır. Ormanların azalması, oksijen ile karbondioksit arasındaki oranı değiştirir. Bu oranın değişmesi çok mühim çevre sorunlarını bununla beraber getirmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çevre Sorunları Nelerdir?
Çevre Sorunları Nelerdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/cevre-sorunlari.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/cevre-sorunlar-nelerdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/cevre-sorunlar-nelerdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content