Doğal Mirasın Korunması Hakkında Bilgi

Organik mirasın korunması ne anlamına gelir, niçin önemlidir? Korunmakta olan naturel miras alanları nereleridir, hakkında bilgi. Organik M...

Organik mirasın korunması ne anlamına gelir, niçin önemlidir? Korunmakta olan naturel miras alanları nereleridir, hakkında bilgi.



Organik Mirasın Korunması



Güzel duyu, kültürel, bilimsel ve ekonomik unsurlarla zenginleşen naturel güzelliklerin ve biyolojik çeşitliliğin oluşturduğu değerlere naturel miras denir. Azca rastlanan küresel kıymeti olan jeolojik ve morfolojik oluşumlar, tükenme tehdidi altındaki türlerin yetiştiği bölgeler naturel miras olanları olarak kabul edilir.



Başlıca Organik Miras Alanları



Galapagos Adaları



Galapagos-Adalari



Galapagos Adaları Büyük Okyanus’ta, Cenup ABD’nın batısında Ekvador’a bağlı takımadalardır. Hâlâ etkinliğini sürdüren çok sayıda yanardağ vardır. İçerisinde kendine özgü birçok biyolojik türü barındırmaktadır.



Organik zenginlikleri sebebiyle “Yeryüzü Cenneti” olarak tanımlanan bu adalar gezgin akınına uğradığından naturel yaşamın korunması için; kirlenmenin asgari düzeye indirilmesi, bölgeye gelecek gezgin sayısının kısıtlanması, vapur ve tayyare seferlerinin de azaltılması öngörülmektedir.



İguaçu Çağlayanı



iguacu-caglayani



iguaçu Çağlayanı, İrai ve Atuba nehirlerinin birleşmesiyle oluşur. Nehrin her iki tarafını kapsayan ulusal park 1984 senesinde UNESCO tarafınca “Dünya mirası” listesine alınmıştır. Koruma altına alınan bu alanda jaguarlar, pumalar, timsahlar, koca gagalı Tucan kuşu ve 300 çeşit kelebek bulunmaktadır.



Avustralya Mercan Resifleri



mercan-resifleri



Mercan resifleri denizel ortam için Amazon ormanlarının karasal ortamdaki işlevi ile aynı öneme haizdir. Bundan dolayı karbon döngüsünün yaşandığı yer bu resiflerdir.



Mercanlar bir araya gelmiş olarak çok büyük bir organizmanın (Süperorganizma) parçalarını oluştururlar. Büyük Set Resifi adında olan bu alanda günümüze kadar 2000 balık, 400 mercan ve 4000 yumuşakça türü tespit edilmiştir.



Resifler birçok canlının üreme alanıdır. Balıklar bu resiflerin ürettiği gıdaları kullanır. Resiflerdeki düzenin bozulması bu zincirin bozulması anlamına gelmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Doğal Mirasın Korunması Hakkında Bilgi
Doğal Mirasın Korunması Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Galapagos-Adalari.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/dogal-mirasn-korunmas-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/dogal-mirasn-korunmas-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content