Fotomontaj Nedir?

fotomontaj İsim Fransızca; photomontage Bir mevzu üstündeki noksan kısımları tamamlamak ya da daha çok mevzuyu bir araya toplamak ...


fotomontaj
İsim




Fransızca; photomontage


Bir mevzu üstündeki noksan kısımları tamamlamak ya da daha çok mevzuyu bir araya toplamak için bir çok fotoğrafın birleştirilmesi.


Fotoğraf parçalarını, belirgin bir sebeple ve yeni bir tüm oluşturacak şekilde bir araya getirerek hazırlanan fotoğraf. Bilhassa reklâm afişlerinin hazırlanmasında, fotoğraf ve çizgiyi bir arada kullanabilmek için fotomontajdan yararlanılır.



TDK
Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi








  • Fotomontaj nasıl yapılır?


  • Elbise değişimi yapılabilen fotomontaj siteleri var mı?



FOTOMONTAJ





Fotomontaj isim Fransızca photomontage 'den Fotomontaj, fotoğraf parçalarının birleştirilmesine dayanan bir kolaj (fr. coller = yapıştırma) tekniğidir. Fotoğraf ve fotoğraf parçalarının birleştirilmesi temeline dayanır. basın ve gösterim sektöründe, eğlence ve politik hiciv amaçlı olarak ya da reklam sektöründe, gerçeküstü görüntüler elde etmek için kullanılır.


Fotomontaj, ilk olarak, 1928 senesinde, kendisi de, bir fotomontaj sanatçısı olan, Stepanova tarafınca tanımlandı. Buna gore Fotomontaj, "her birisi, ayrı bir ifade gücüne haiz anlık görüntülerin, tek bir fotoğraf üstündeki birleşimi ve bileşkesidir."


Fotomontaj tekniği temellerinin, 1920 lerde, Zürihli bir yazar olan Hugo Ball tarafınca başlatılmış olduğu varsayılan, dadaizm adlı sanat akımına dayandığı söylenebilir.


Kolaj, mevcut materyallerin birleştirilmesine dayanırken, fotomontaj, belirgin bir hedefe ulaşmak amacıyla,(genellikle) sanatçının kendisi tarafınca çekilmiş olan fotoğraflardan oluşur.


Fotomontaj programı, kimyasal temele yaslı fotoğraf tekniklerinin gelişmesiyle, 1920 lerden sonrasında, gerçek bir fotoğraftan ayrılması güç "gerçeksi" fotoğraf oluşumlarına dönüşmeye başladı isede, montaj özelliği, zor da olsa gene de gerçeğinden ayrılabilmekte idi. Ama gelişmeler bununla son bulmadı ve günümüze kadar sürdü. Bugün, bilgi teknolojileri yardımıyla, standart bir bilgisayar ve parasız bir görüntü işleme yazılımı ile, gerçek ile sanalın birbirlerinden ayrılaması sanki imkânsız olan "gerçekçi" fotomontajlar yapılabilmektedir.


Bu çalışmaların bir kısımı sanat içerikli kaygılarla yapılırken, bir kısımı ticari sebeple dikkat çekmek için kullanılan sanal mekanlar ve gerçeküstü görüntüler elde etmek için kullanılmaktadır.


Günümüzde fotomontaj, sanat içerikli ve ticari sebeple kullanımı haricinde, standart bir bilgisayar ve parasız bir görüntü işleme yazılımı yardımı ile yapılabilen, ucuz bir halk eğlencesi haline dönüşecek kadar yaygınlaşmıştır.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Fotomontaj Nedir?
Fotomontaj Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/fotomontaj-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/fotomontaj-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content