GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP Ne Demektir? Anlamı

1 GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Tanımı 3 GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Teknik Ayrıntıları Özet: “GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Ned...


  • 1 GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Tanımı



  • 3 GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Teknik Ayrıntıları


  • Özet: “GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) nedir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ne anlamına gelir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) kelimesinin tanımı, GAP’ın önemi şeklinde GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.



    Özet: “GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) nedir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ne anlamına gelir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) kelimesinin tanımı, GAP’ın önemi şeklinde GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    Özet: “GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Ne Anlamına gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) nedir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ne anlamına gelir, GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) kelimesinin tanımı, GAP’ın önemi şeklinde GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Tanımı



    Güneydoğu Anadolu Projesi, özetlemek gerekirse GAP, Fırat ve Dicle Nehirleri üstünde yapımı öngörülen barajlar, hidroelektrik santralleri ve sulama tesislerinin yanı sıra kentsel ve kırsal altyapı, ulaştırma,endüstri, eğitim, sıhhat ve başka sektörlerin gelişmesini ve hizmetlerini kapsayan entegre projedir. 2005 yılı verilerine gore toplam proje maliyeti 32 milyar $ dır.



    gap


    GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Projesinin Önemi



    Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), “Yukarı Mezopotamya” olarak malum ve eski çağlarda uygarlığın beşiği olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, toplumsal ve ekonomik kalkınmasını amaçlayan insan odaklı bir bölgesel kalkınma projesidir. Türkiye’yi bölgesel kalkınma mevzusunda dünyaya örnek konuma getiren GAP; Fırat ve Dicle nehirleri üstünde yapımı devam eden baraj ve hidroelektrik santralleri ile sulama tesislerinin yanı sıra kentsel ve kırsal altyapı, ziraat, ulaştırma, endüstri, eğitim, sıhhat, konut, gezim ve başka sektörlerdeki yatırımları da kapsayan entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma yaklaşımı içinde devam ettirilmektedir. İnsan odaklı bir kalkınma projesi olarak GAP, bölge halkının daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmasını ve başka bölgelerle arasındaki gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasını hedeflemektedir. Teknik özellikleri ile fiziki büyüklüklerinin yanı sıra GAP, insani ve yenilikçi yaklaşımları ile de tüm dünyanın haklı ilgisini çekmektedir. Proje, istihdam yaratarak, gelir düzeyini yükselterek, kentsel ve kırsal merkezlerin hizmet kapasitelerini geliştirerek bölge halkının yaşamını daha şimdiden pozitif yönde etkilemiştir. Proje hemen hemen tamamlanmamasına karşın, bugüne dek elde edilmiş sonuçlar; tarihin ilk uygarlıklarına tanıklık etmiş bu bölümde, yeni ve daha parlak bir uygarlık yaratılabileceği mevzusunda Türkiye’ye veDünya’ya pozitif mesajlar vermektedir.


    GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Teknik Ayrıntıları



    Güneydoğu Anadolu Bölgesi, büyük bir ziraat potansiyeline haizdir. Bölgenin geniş toprakları, makineli tarıma elverişlidir. Fakat tarımda karşılaşılan en mühim mesele, su yetersizliğidir. GAP’ın tamamlanmasıyla sulanabilecek alanlar genişleyecektir. Böylelikle tarımsal ürün artacak, bir takım alanlarda yılda aniden fazla ürün alınabilecektir. GAP, ülkemiz ekonomisinin kalkınması için büyük ehemmiyet taşımaktadır. GAP, 25 büyük sulama projesini kapsayan ve tamamlandığında 1,8 milyon hektar ziraat alanının sulamasını gerçekleştirecek olan devasa bir projedir. Vatanımızda sulanabilir potansiyele haiz olan alanların 8.5 milyon hektar civarında olduğu düşünülürse bu projenin büyüklüğü daha iyi anlaşılır. Projenin toplam tutarı 32 Milyar ABD Doları’dır. Projenin, 2013 yılına kadar tamamlanmış olması planlanmaktadır.





  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlamına gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP Ne Demektir? Anlamı
    GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) Nedir? GAP Ne Demektir? Anlamı
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/gap.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gap-guneydogu-anadolu-projesi-nedir-gap.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gap-guneydogu-anadolu-projesi-nedir-gap.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content