General Ulysses Grant Kimdir?

ABD Birleşik Devletlerinde iki dönem başkanlık yapmış olan ve Amerikan İç Savaşı kahramanlarından Ulysses Grant yaşamı hakkında bilgiler. A...

ABD Birleşik Devletlerinde iki dönem başkanlık yapmış olan ve Amerikan İç Savaşı kahramanlarından Ulysses Grant yaşamı hakkında bilgiler.



Ulysses GrantABD Birleşik Devletleri’nin başkanı ve ünlü generallerinden biridir. ABD İç Savaşı’nın sonlarına doğru Şimal Orduları’nın başkomutanlığına getirilmişti. Muharebede gösterdiği yararlıklar onun reis seçilmesini sağlamış oldu.



Grant, 1822’de Ohio’ da dünyaya geldi. Babası dericilikle uğraşıyordu. Grant’ın doğumundan 1 sene sonrasında aile Georgetown’a yerleşti. Burada dededen kalma bir çiftlikleri vardı. Ulysses Grant altı çocuklu ailenin en büyük oğlu olduğundan babası ona fazla ehemmiyet veriyor, iyi yetişmesi için türlü fedakarlığa katlanıyordu. 1839’da ABD’nın en ünlü askeri okulu olan West Point’e yazdırdı.



Ulysses Grant, subay çıkıp St. Louis’deki piyade bölüğünde çalışırken Julia Dent isminde bir genç kızla tanışıp ona âşık oldu. 1848’de evlendiler. Ulysses Grant meslek hayatındaki başarılarının çoğunu karısına borçludur. Julia Grant, kocasına karşı oldukça anlayışlı davranmış, ona her bakımdan destek olmuştur.



Ulysses Grant 1851’de ordudan ayrılmak mecburiyetinde bırakıldı. Çiftliğine çekilip kendini toprak işlerine verdi, dört yıl başka hiçbir şeyle ilgilenmedi.



İç Cenk patlak verdiği vakit Ulysses Grant kırkına yaklaşmıştı. Lincoln gönüllü toplamaya başlayınca Ulysses Grant tekrardan orduya girdi. Kuzeylilerin Garp’daki tüm birliklerinin komutanlığı Ulysses Grant’a verildi, rütbesi generalliğe kadar çıkarıldı. Bu başarıdan sonrasında da Ulysses Grant’ın gayretleriyle Kuzeyliler’in orduları savaşı kazanmıştır.



Cenk sonlandıktan sonrasında 1869 seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiden reis talibi yayınlandı, seçimi kazanmıştır. Fakat iyi bir asker olan Ulysses Grant, iyi bir devlet adamı olamadı. Cenk sonrası ABD’sının çok iyi bir idareye muhtaç olduğu bir devrede Ulysses Grant pek çok yönetimsel hatalara düşerek ülkeyi zor duruma soktu. Fakat Cumhuriyetçi Partinin taraftarları çok varlıklı ve sözü geçer kimseler oldukları için Ulysses Grant ikinci devrede de kazanmıştır. İkinci dönem başkanlığı esnasında vaziyet daha kötüleşti.



Ulysses Grant başkanlıktan çekildikten sonrasında tüm kazancını bir banka işine yatırdıysa da banka pek iyi iş göremedi, Grant iflâs etti. Türlü dergilere yazı yazarak geçimini sağlamaya çalıştı. Bir taraftan da hâtıralarını yazıyordu. Amerikalı ünlü yazar Mark Twain, Ulysses Grant’ın hâtıralarını iki ten halinde topladı. Ulysses Grant, hâtıralarının son kısmını yazarken kansere yakalanmıştı. Kısa bir vakit sonrasında öldü. Cenazesi görkemli bir törenle kaldırıldı. Amerikalılar onun fena bir devlet adamı bulunduğunu unutmuşlar, büyük bir kahraman olarak saygıyla anmayı daha doğru bulmuşlardı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: General Ulysses Grant Kimdir?
General Ulysses Grant Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ulysses-grant.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/general-ulysses-grant-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/general-ulysses-grant-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content