Gondol Nedir?

İtalya’nın Venedik kenti ile özdeşleşmiş olan ve bu mıntıkaya ait bir kayık türü olan Gondol ile ilgili bilgiler ve Gondol resimleri. İtaly...

İtalya’nın Venedik kenti ile özdeşleşmiş olan ve bu mıntıkaya ait bir kayık türü olan Gondol ile ilgili bilgiler ve Gondol resimleri.



Gondol Nedir

İtalya’nın Venedik şehrindeki kanallarda kullanılan bir tür kayıktır. Gondollar yassı ve uzun olurlar. Uzunlukları 10 metre, genişlikleri 1,30 metre kadardır. Sivri olan uçları, kuğu boynu şeklinde, yukarı doğru kalkıktır. Bu kıvrımın bununla birlikte dışarı doğru yedi çıkıntısı vardır. «S» harfi biçimindeki kıvrım, Venedik’in en büyük kanalını temsil eder, yedi çıkıntı da şehrin yedi mahallesini belirtir.



Gondolların dipleri neredeyse dümdüzdür. Sandalcı gondolları, ayakta tek kürekle yönetim eder. Gondolların bir taraftan itilerek yürütülmüş olduğu halde düz olarak yol almalarını sağlamak için, ağırlık merkezleri küçük oranda yana kayacak şekilde yapılmıştır. Bu şekilde, gondolcu ağırlık merkezinin kaydırılmış olduğu taraftan kürek çeker; gondol düz yol alır.



Eskiden kalan gondollarda içinde iki kişinin rahatça oturabileceği minik odalar bulunurdu. Bunların içi Venedik sanat anlayışına nazaran çok zevkli bir biçimde döşenmiştir. Sonradan yapılmış olan gondollarda bu ek odalar bulunmaz.



Eski çağlardan kalma bir kurala nazaran, yüksek rütbeli memurların, devlet adamlarının gondollarından başka, tüm gondolların siyaha boyanması zorunluluğu vardır. Bu kurala o çağlarda Venedik’te çıkan, halkın çoğunun ölümü ile sonuçlanan bir veba salgını sebep olmuştur. Bu salgından sonrasında, yas tutma düşüncesiyle, tüm gondollar siyaha boyanmıştır.



Şimdiki Venedik şehrinde ulaşım aracı olarak motorlu sandallar gondolların yerini almıştır. Fakat turistler için ilgi çekici olduğundan, gondollar da motorla işleyen araçların yanısıra muhafaza edilmektedir.



GONDOL RESİMLERİ



Gondol



Gondol



Gondolcu



Gondol



gondol

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Gondol Nedir?
Gondol Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/gondol-nedir.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gondol-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gondol-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content