Goril Hakkında Bilgi

İnsana en fazlaca çok benzeyen maymun türlerinden biri olan goriller ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. ...

İnsana en fazlaca çok benzeyen maymun türlerinden biri olan goriller ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



goril



İnsana çok benzeyen maymunların en büyüğüdür. Garp ekvator Afrika’sında yabani bir yaşam devam eden goriller, bununla beraber insana çok benzeyen maymunların en ender olanlarındandır.



GorilBir adam goril, genel olarak, bir insandan iri olur. Ayakta durduğu vakit boyu 1,80 santim kadardır. Vücudu kahverengimsi sert kıllarla kaplıdır. Bu kıllar hayvanın yaşı ilerledikçe ağarır. Bir goril iri olmasıyla birlikte kuvvetlidir de. Bir insanı rahatlıkla parçalayabilir. Adam gorillerin çok yırtıcı görünüşü vardır. Bununla birlikte goril yumuşak huylu bir hayvandır. Ama, yaralanırsa, darda kalırsa çok vahşileşir. Yırtıcı pençelerini, sivri dişlerini kullanarak bir ölüm-kalım savaşına girişir.



GorilGoril, genel olarak, dört ayak üstünde yürür. Kimi zaman insan şeklinde iki ayak üstünde yürümüş olduğu de olur. Bu durumda en rahat yürüyen maymun gene gorildir. Goriller sürekli olarak ağaçlarda yaşamaz, zamanlarının çoğunu yerde geçirirler. Meyve, bal, yumurta bölgeler. Başka hayvanları etleri için öldürmez; yalnız, ellerine geçerse et de bölgeler. Bu yırtıcı orman hayvanının kafa düşmanı parstır. Parslar yakalayabildikleri gorilleri öldürüp bölgeler. Ormandaki başka tüm hayvanlar gorilden korkar.



Ak insanoğlu Afrika’ya ayak bastıktan sonrasında o denli çok goril avlanmıştır ki, bu hayvanların nesli tükenme tehlikesiyle karşılaşmıştır. Belçika hükümeti goril neslini tükenmekten korumak için Afrika’da sömürge sahibi olduğu sırada, bu meseleyi ele almıştı. O dönemki ismi ile Belçika Kongosu’nda 700 kilometrekare kadar bir yer ayrılmış, burada avlanmak kati olarak yasak edilmişti. Goriller bu bölümde her tehlikeden korunmuş olarak yaşarlar, bilginler de gorillerin yaşayışını incelemek için buraya gelirler.



GorilGoriller esirliğe dayanamayan hayvanlardır. Afrika’da yakalanıp, Avrupa’ya, ABD’ya gönderilen gorillerin büyük bölümü ama yıl yaşayabilmiştir. Yalnız, bunların içinde on beş yıldan fazla yaşayanlar da görülmüştür.



Eskiden gorillerin bir şempanze çeşidi olduğu sanılırdı. Bugün bunların yalnız akraba oldukları anlaşılmıştır. Sirklerde terbiye edilerek türlü numaralar öğretilen maymun da goril değildir, şempanzedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Goril Hakkında Bilgi
Goril Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/goril.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/goril-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/goril-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content