GSM Nedir? GSM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri

1 GSM Tanımı 3 GSM Nesilleri Özet: “GSM Nedir? GSM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri” başlıklı yazımızda GSM nedir, GSM ...


  • 1 GSM Tanımı



  • 3 GSM Nesilleri


  • Özet: “GSM Nedir? GSM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri” başlıklı yazımızda GSM nedir, GSM ne anlama gelir, GSM kelimesinin tanımı, GSM çeşitleri, GSM nesilleri, GSM’in zamanı benzer biçimde GSM hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “GSM Nedir? GSM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri” başlıklı yazımızda GSM nedir, GSM ne anlama gelir, GSM kelimesinin tanımı, GSM çeşitleri, GSM nesilleri, GSM’in zamanı benzer biçimde GSM hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “GSM Nedir? GSM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri” başlıklı yazımızda GSM nedir, GSM ne anlama gelir, GSM kelimesinin tanımı, GSM çeşitleri, GSM nesilleri, GSM’in zamanı benzer biçimde GSM hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    GSM Tanımı



    Global System for Mobile Communications ya da özetlemek gerekirse GSM (Türkçe: Mobil İletişim İçin Küresel Sistem), bir cep telefonu haberleşme-iletişim protokolüdür. Önceleri Avrupa Telekomünikasyon Standartlar Komitesi’nin Groupe Spéciale Mobile (Türkçe: Mobil İletişim Hususi Grubu) isminde alt kuruluşunun adını taşıyan GSM, daha sonraları sistemin küresel bir çapa ulaşmasıyla yeni adıyla anılmaya başlandı. En yaygın olan cep telefonu standardı olarak 212 ülkede 2 milyardan fazla insan tarafınca kullanılmaktadır. En kullanışlı özelliklerinden birisi kullananların aynı hat ile değişik ülkelerden görüşme (roaming) yapabilmeleridir. Tüm GSM standartları, hücresel ağ kullanır ve dolaşım esnasında bile hücreler arası geçiş yapma kabiliyetine haizdir. Dolayısıyla teoride, eğer kapsama alanından çıkmazsanız, cep telefonu ile tüm dünyayı telefon konuşmasını kesmeden dolaşmak mümkündür.



    gsm


    GSM Zamanı



    1980’li yılların başlarında, Avrupa vatanlarında birbirinden değişik ve uyumsuz sistemler bulunmaktaydı. Avrupa Birliği fikrinin yaygınlaşmasıyla kullanışlı bir sistemin standartlaştırılması gerekliliği hayata merhaba dedi. Bu doğrultuda Conference Europeenne des Postes et Telecommunications adlı bir grup kurarak, Batı Avrupa için ortak bir mobil sistem ortaya konulmasına ön ayak olundu. Bu grup Groupe Spéciale Mobile adını aldı ve bu sisteme de GSM dendi. 1990’lı yılların başlangıcında GSM, Doğu Avrupa ve Avustralya’ya yayıldı. Arkasından ABD ve Cenup ABD’da GSM sistemini kullanmaya başladı. Geçen yıllarla GSM sisteminin belirmesiyle ulusal haberleşme-iletişim tekelleri dağılmaya başladı. Japonya ise bu sisteme katılmayarak GSM ile uyumlu olmayan kendi mobil sistemlerini kurdu.


    GSM Nesilleri



    Mobil Telefon Sistemlerinin asağıdaki nesilleri vardır:



  • 0G olarak adlandırılan ilk nesil sistemlerde, analog veri akışı kullanılır.


  • 1G olarak adlandırılan ilk nesil sistemlerde, analog veri akışı kullanılır.


  • 2G olarak adlandırılan ikinci nesil sistemlerde sayısal veri akışı kullanılır.


  • Türkiye’de, 1G (NMT) ve 2G teknolojileri yaygın olarak kullanılmakta olup 10 Eylül 2007 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı tarafınca ihaleye çıkarılan 3G lisans satılmasında ihaleye tek firmanın iştirak etmesi sonrasında, Avea ve Vodafone mobil telekomünikasyon pazarında rekabet şartlarının oluşmamış bulunduğunu ve pazardaki etkin rekabetin oluşmasının en mühim etkenlerinden kabul edilen Numara Taşınabilirliğinin yürürlüğe girmemiş bulunduğunu belirterek ihalenin iptalini talep etmişlerdir. Bunun neticesinde Kamu İhale Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca ihalenin yapılabilmesi için lüzumlu şartlardan kabul edilen “ihale öncesi rekabet koşullarının oluşmuş olması” maddesine istinaden 3G lisans ihalesinin iptaline karar verilmiştir. Yeni lisans ihalesi öncesinde rekabet koşullarının oluşması ve bu sayede Kamu İhale Kanunu’na uygun olarak ihalenin gerçekleştirilebilmesi için Avea ve Vodafone Numara Taşınabilirliği meselesinin çözümü için çaba sarfetmişlerdir. bu çabaların sonucunda önceleri yalnız alan kodu değişimi olmak ve öteki numaraların durağan(durgun) kalması maksadıyla numara değişimi olmaktayken, hemen sonra bu durum normalleştirilerek telefon numarası tamamamen durağan(durgun) kalıp, gsm operatörleri içinde geçiş olanağı sağlanmıştır.



    5 çeşit GSM sistemi mevcuttur:



     



    0G nedir 1G nedir 2G nedir 3G nedir 4G nedir GSM anlamı gsm çeşitleri nedir GSM hakkında bilgi GSM ingilizcesi GSM nedir gsm nesilleri nedir gsm tarihçesi gsmin zamanı



  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlamına gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlamına gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: GSM Nedir? GSM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri
    GSM Nedir? GSM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri ve Nesilleri
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/gsm.jpeg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gsm-nedir-gsm-ne-demektir-anlam.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gsm-nedir-gsm-ne-demektir-anlam.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content