II. Dünya Savaşının Nedenleri

II. Dünya Savaşının nedenlerinin maddeler halinde verildiği yazımız. II. Dünya Savaşı neden çıkmıştır sebepleri nelerdir? II. DÜNYA SAVAŞI...

II. Dünya Savaşının nedenlerinin maddeler halinde verildiği yazımız. II. Dünya Savaşı neden çıkmıştır sebepleri nelerdir?



İkinci Dünya Savaşı Resimleri



II. DÜNYA SAVAŞI



Savaşın Nedenleri



1. I. Dünya Savaşı, Avrupa’yı büyük çapta ekonomik krize sokmuştu. Savaş sonrası imzalanan antlaşmalarla Avrupa’nın dengesi iyice bozulmuş, barış kurulacağı yerde yeni sorunlar yaratılmıştı. Özellikle Versay Antlaşması, II. Dünya Savaşı’nın çıkmasına ortam hazırlamıştır.



2. Yeni sömürgeler elde etme umuduyla I. Dünya Savaşı’nı başlatan Almanya, yeni sömürgeler elde edemediği gibi eski sömürgelerin yanı sıra kendi topraklarını da kaybetti. Savaş sonrasında, enflasyon ve işsizlik en önemli sorunlar arasında yer aldı. Bir kurtarıcı bekleyen yığınların bu beklentilerini çok iyi kullanan Hitler, 1933’te iktidarı ele geçirerek ırkçı, faşist bir rejim kurdu.



3. İtalya, I. Dünya Savaşı’ndan galip çıkmış olmasına karşın çok ağır bir ekonomik bunalım içindeydi. Mussolini adındaki diktatör 1922’de iktidarı ele geçirmişti. Mussolini de Akdeniz’de bir İtalyan imparatorluğu kurma hayali peşindeydi.



4. Düşünceleri aynı olduğu için Hitler ve Mussolini arasında bir yakınlaşma doğdu. Her iki lider de ülkelerini hızla silahlandırmaya başladılar.



5. İtalya 1935’te Habeşistan’a saldırarak burayı işgal etti. Daha sonra Doğu Akdeniz’de iddialar ileri sürmeye başladı.



6. İtalya ile Almanya aralarında anlaşarak Mihver Devletler Grubu’nu oluşturdular.



7. Bundan sonra Almanya 1938’de “Alman” saydığı Avusturya’yı, Almanya’ya kattı. Arkasından Çekoslovakya’yı (Almanların da burada yaşadığı gerekçesiyle) işgal etti.



8. Bütün bunlar olurken İngiltere ve Fransa kendi ekonomilerinin derdine düşmüşler, barışı sürdürmek için bu işgallere razı olmuşlardı.



SAVAŞIN BAŞLAMASI



Hitler, Polonya’nın bir bölümünün Alman toprağı olduğunu iddia ediyordu. Bunun üzerine Polonya’nın doğusunda gözü olan Sovyet Rusya ile bir antlaşma imzalayarak Polonya’yı onlarla paylaştı.



Antlaşma gereği Alman birlikleri 1 Eylül 1939’da Polonya’ya girdiler.



Polonya’ya güvence vermiş olan İngiltere ve Fransa bu işgal üzerine Almanya’ya savaş ilan ettiler ve böylece II. Dünya Savaşı başlamış oldu.



İtalya, Japonya, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya Almanya tarafında yer aldı.



Alman orduları kısa sürede Fransa’yı çökerterek Paris’i ele geçirdi. Öte yandan Amerika da ingiltere ve Fransa’nın yanında savaşa girdi.



Norveç, Danimarka, Belçika, Hollanda, Lüksemburg’u işgal eden Almanya bu sefer Rusya’yı da işgal etmeye başlayınca Rusya da Almanya’ya karşı savaşan gruba katıldı.



Daha sonra Almanlar, Yugoslavya ve Yunanistan’ı işgal ettiler, Kuzey Afrika’da savaşan İtalyanlarla birlikte Mısır’a kadar ilerlediler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: II. Dünya Savaşının Nedenleri
II. Dünya Savaşının Nedenleri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ikinci-dunya-savasi-resimleri-17.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ii-dunya-savasnn-nedenleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ii-dunya-savasnn-nedenleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content