Farklılığımız Zenginliğimizdir Konusu Hakkında Yazı

Farklılığımız Zenginliğimizdir mevzusu ile ilgili olarakörneklerin ve geniş açıklamaların yapıldığı Farklılığımız Zenginliğimizdir mevzusu i...

Farklılığımız Zenginliğimizdir mevzusu ile ilgili olarakörneklerin ve geniş açıklamaların yapıldığı Farklılığımız Zenginliğimizdir mevzusu ile ilgili yazı.



Düşmanca duygulardan, ön yargılardan arınmış, barışın ve sevginin hakim olduğu bir dünyayı gelecek kuşaklara teslim etmek istiyorsak, her insanın yaşam tarzına, düşüncesine, inancına, farklılığına ve varlığına saygı göstererek, insanlık onurunu yüceltmek, korumak ve kollamak zorundayız. Zira, tüm bütün ülkelerde hayata geçirilen tüm hak ve özgürlüklerin üzerini kazıdığınız vakit altından ‘insanlık onuru‘ çıkar. Bu konuyu korumak ve kollamak her insanın değişmez bir görevidir.



• Farklılıklarımız, birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bundan dolayı farklılıklara saygı duyulmalıdır. Bu saygı kişiye, değişik inançlara, görüşlere, yaşayış şekline saygıdır. Demokrasinin temel şartlarından birisi, farklılıklara saygı göstermektir.



• Gökkuşağının değişik renkleri vardır. O renkler bir arada güzeldir. Renklerin birbirine dönüşme mecburiyeti olması imkansız. Toplumdaki bireyler de farklılıklarıyla toplumun birlik ve beraberliğine katkı yaparlar.



• Her insanın, hoşgörüyle birbirine saygı duyması toplumda beraber yaşamı sürdürmenin ortamını hazırlar. Hoşgörü ortamının ve birlik ruhunun tam gerektiği şekilde sağlanması ve devamlılığı için de her insana mesuliyet düşmektedir.



• Toplumun kutuplaşması toplumun birlik ve beraberliğine zarar verir. Farklılıkları uyumlu hale getirmek ise birlik, beraberlik ve dayanışmaya katkı yapar. Yaşanası bir dünya; toplumların zenginliği olan farklılıklara gösterilen saygıdan geçer. Farklılıklara saygının önündeki en mühim engel ön yargılardır.



Ortak Paydalarda Birleşmek



• Toplumlar değişik kültürel değerlere, değişik görüş, fikir, inanç ve anlayışlara haizdir. Toplumda yer edinen her kişinin düşüncesi, inancı, ırkı ne olursa olsun, hepimiz kendinde bir kıymet olarak görülmelidir. Değişik fikirlere, düşüncelere demokratik özgürlükler etrafında saygı duyulmalıdır; farklılıklar bir gerginlik ve ayrıştırma sebebi değildir, bir kültür zenginliği ve karşılıklı yardımlaşma, bir ilerleme aracı olarak algılanmalıdır.



Bireyler tüm bu benzerlik ve farklılıklarıyla toplumun bir parçasıdır. Cemiyet, bireylerle bir tüm olarak mana kazanır.



Siyah bir insanoğlunun arkadaşlığını kabul etmeme, hanımefendilere iş vermeme, değişik mezhepten olanlara ev kiralamama benzer biçimde uygulamalar bir takım insanların temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasına engel olur.



• Bir toplumu, karşılaşmış olduğu güçlükler karşısında dirençli ve üstün kılan, o toplumu oluşturan bireyler arasındaki dayanışma ve birlik ruhudur. Bu dayanışma ve birlik ruhunu hayata geçirmenin en mühim adımı ise, cemiyet içinde mevcud her fikrin, her kesimden insanoğlunun hoşgörüyle birbirine saygı duymasıdır.



• Gökkuşağının renkleri benzer biçimde insanların birbirlerinden değişik bulunduğunu, değişik işleri yaptığını, bununla beraber birbirlerini tamamladığını gözlemleriz. Farklılıkların yaşamı tekdüze olmaktan çıkararak zenginleştirdiğine şahit oluruz.



• Toplumsal yaşam içinde farklılıkların bulunması naüreldir. Farklılıkların, toplumu zenginleştirdiğini unutmamalıyız. Farklılıklara gösterilen saygı ve itina hem toplumun birlik ve beraberliğine hem de dünya barışına katkı elde edecektir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Farklılığımız Zenginliğimizdir Konusu Hakkında Yazı
Farklılığımız Zenginliğimizdir Konusu Hakkında Yazı
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/farkllgmz-zenginligimizdir-konusu.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/farkllgmz-zenginligimizdir-konusu.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content