İslamiyet Dini Hakkında Temel Bilgiler

Semavi ve vahye dayalı dinlerden biri olan İslamiyet ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. İslamiyet dininin...

Semavi ve vahye dayalı dinlerden biri olan İslamiyet ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer almış olduğu yazımız. İslamiyet dininin inanç ve yakarma esasları.



islamiyetVII. Yüzyılın başlarında Arabistan Yarımadasında ortaya çıkmış olan İslamiyet, vahye dayalı dinlerin sonuncusudur, İslamiyet ve onun mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim, tüm insanlığa hitap eder.



İslam kelimesi itaat etmek, boyun eğmek, esenlikte ve barışta olmak, teslim olmak şeklinde anlamlara gelmektedir. Dini mealde ise; Allah’a teslim olup bağlanmak ve Hz. Muhammed’in bildiri etmiş olduğu her şeyi tüm varlığıyla benimsemek ve bu konuyu yaşantısında göstermektir.



İslam’a inanan hiç kimseye Müslüman denir. Müslümanların mukaddes kitabının ismi Kur’an-ı Kerim’dir. İbadet bölgeleri cami ve mescittir. Müslümanların namaz esnasında yanlarını “kıble” denilen ve Mekke’de bulunan “Kâbe”ye doğru çevirirler.



İslamiyet’te İnanç Esasları



İslamiyet’in özünü Birleştirme kısaca bir tek ilah inancı oluşturur.



İMANIN ŞARTLARI



İslam inanç esaslarına “İmanın şartları” ismi verilir. Bu tür şeyler altı tanedir:



1- Yüce Allah’ın var ve bir olduğuna inanmak,



2- Meleklere inanmak,



3- Peygamberlere inanmak,



4- Allah’ın gönderilmiş olduğu kitaplara inanmak,



5- Kaza ve kadere inanmak,



6- Öldükten sonrasında yine dirilmeye kısaca ahiretin varlığına inanmak.



İbadet Esasları



İslam’daki yakarma esaslarına ise “İslam’ın Şartları” ismi verilir. Bu şartlar beş tanedir:



Kelime-i şehadet (Allah’tan başka Tanrı olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğuna inanmak),



Namaz kılmak



Oruç tutmak



Varlıklı olanlar için zekat vermek



Gücü yeten Müslümanlar için Hacca gitmek



İslamiyet’te ırk, renk, cinsiyet, soy ve mıntıkaya dayalı hususi haklar yoktur. Hepimiz Allah katında eşittir. Akla, bilime, emek vermeye ehemmiyet verilen islam’da, asla kimse başkasının günahını bağışlayamaz, başkasını da dinden aforoz etme yetkisine haiz değildir. Bireylerin güzel ahlaka haiz olmasını isteyen İslam dini, insanları fena davranışlardan uzak durmalarını emretmiştir.



İslamiyet’in Mühim Özellikleri

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İslamiyet Dini Hakkında Temel Bilgiler
İslamiyet Dini Hakkında Temel Bilgiler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/islamiyet-2.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/islamiyet-dini-hakknda-temel-bilgiler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/islamiyet-dini-hakknda-temel-bilgiler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content