Kaçış Nedir?

KAÇIŞ a. 1. Kaçmak eylemi ya da biçimi. 2. Güç bir durumu, tehlikeli bir şeyin kabul etmeme biçiminde kendini gösteren tutum: kaçış...

KAÇIŞ a.

1. Kaçmak eylemi ya da biçimi.

2. Güç bir durumu, tehlikeli bir şeyin kabul etmeme biçiminde kendini gösteren tutum: kaçış bir çözüm değil, kaçış noktaları cadeie etmeliyiz!






—Geom ., Tek. res. ve Perspekt. Kaçış çizgisi, grafik gösterimde ya da teknik resimde herhangi bir koşut düzlem dizisini» tüm doğruların kaçış noktalarından oluşan küme. (Yatay düzlemlerin kaçış çizgisi ufuk çizgisidir.) ||Kaçış noktası, aynı doğrultudaki tüm doğrularının yakınsadığı uzay noktası. Asal kaçış noktası, ufuk çizgisi üstünde yer edinen ve bakış noktasının (gözlemcinin gözü) izlenme düzlemi üstündeki dik izdüşümüyle beliüenen nokta (bu düzleme dik olan tüm doğrular bu kaçış noktasına doğru yakınsar).


—Inş. Kaçış yolu, arabaların girişini kolaylaştırmak için bir avluya ya da garaja giren dönemeçte bırakılan boş alan.


—Ruhbil. Ferdin edimsel olarak zararı olan (sıyrılma) ya da zararı olan bulunduğunu daha ilkin bilmiş olduğu (kaçınma) bir uyartı ya da durumdan uzaklaşmasına neden olan davranış. ||Fikirlerin kaçışı, fikir akışının hızlanarak, düşüncenin dağılması. (Fikirlerin kaçışı, manyak durumların belirtici niteliğidir.)


—Tar. Kontların kaçışı, İngiliz hükümetinin talimatıyla tutuklanmaktan korkan Rory O'Donnell ve Hung O'Neill adlı İrlandalI önderlerin 14 eylül 1607'de Roma'ya kaçmaları. (Eski İrlanda soyluluğunun son temsilcilerinin bu ortadan kayboluşu, Gael iriandası'nın iki yüzyıllık siyasal çöküşünü simgeler.)


—Verg. huk. Vergiden kaçış, bir vergi yükümlüsünün ödemek zorunda olduğu vergiyi, bazı yasal olanaklardan yararlanarak ve başka birinin üzerine yıkmadan, ödememeyi başarması. (Karşt. ani. VERGİNİN YANSIMASI ve VERGİ HİLESİ.)


—ANSİKL. ikonogr. Mısır'a kaçış. Sanatçılar sık sık bu temanın çeşitli sahnelerini betimlediler. Meleğin Yusuf'a görünmesi Rembrandt tarafınca iki kez resmedildi (Berlin, Budapeşte). Meryem Ana ve Çocuk İsa'nın Yusuf'un güttüğü bir eşek üstünde gösterildiği seyahat teması hıristiyan ikonografisinde VIII. yy.'da ortaya çıktı. (S. Maria Antiqua freskleri, Roma). Aynı sahneye Saint-Benoît-sur-Loire'da bir sütun başlığı üstünde, Arles'de St-Trophime'in cephesinde, Autun ve Saulieu'deki sütun başlıklarında, Paris ve Chartres'da koroyeri bölmelerinde rastlanır. Ek olarak Giotto (Padova Arena'sı), Broederlam (Dijon), Fra Angelico (Floransa), Poussin (Cleveland), Rembrandt (Tours), G. Reni (Brüksel, Napoli), L. Cambiaso (Roma), Fetti (Viyana), Annibale Carracci (Roma), Patinir (Münih), Rubens (Madrid), Murillo (Budapeşte, Detroit, Cenova), Zurbarân' ın (Toledo) tablolarını, Dürer ve Altdorfer'in gravürlerini, Pleyben'deki (Finistöre) calvarium'un yontularını da anmak gerekir.

Mısır'a kaçış esnasında dinlenme ve palmiye mucizesi, Cranach (Berlin), Altdorfer (Berlin), Baldung Grien (Freiburg im Breisgau), G. David (Lizbon), J. Van Cleve (Brüksel), Correggio (Çanaktı Meryem, Parma), il Parmigianino (Roma), Tiziano (Madrid), Caravaggio (Roma), Vouet (Grenoble), Poussin ve Murillo (Sen-Petersburg) tarafınca resmedildi. Irmağı sandalla geçişse, Elsheimer (Louvre), Boucher (Sen-Petersburg), ve Tiepolo'ya (Lizbon) esin membaı oldu.

Kaynak: Büyük Larousse







  • Özgürlükten Kaçış


  • Meteorlardan Kaçış


  • Tescaper Online Evden Kaçış Oyunu



kaçış

isim





1 . Kaçma işi ya da biçimi:

"Biz baba kız biliyorduk ki, bu benzer biçimde kaçışlar, bir barışla biter."- M. Ş. Esendal.

2 . spor Yarışan bir koşucunun ya da bir kümenin öteki yarışçıları hızla geçmesi.


kaçış ingilizcesi
  • escape, flight,





  • Özgürlükten Kaçış


  • Meteorlardan Kaçış


  • Tescaper Online Evden Kaçış Oyunu


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kaçış Nedir?
Kaçış Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kacs-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kacs-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content