Kademe Nedir?

Aşama - Aşama Nedir - Aşama Hakkında Aşama Nedir - Aşama Hakkında .Org aşama isim Arapça ®ademe 1 . Aşama, basamak, aşama. 2 . a...

Aşama - Aşama Nedir - Aşama Hakkında



Aşama Nedir - Aşama Hakkında



.Org




aşama
isim Arapça ®ademe

1 . Aşama, basamak, aşama.
2 . askerlik Motorlu araçların bakım ve onarım işlerinin yapıldığı birim, bakımevi.





KADEME a. (ar. aşama).

1. Bir dizide, aşamalı bir düzende ana konumlardan her biri; basamak, aşama: Toplumun alt kademelerinden gelmek. Bir üst kademeye yükselmek.

2. Esk. Merdiven ayağı, basamak.




3. Aşama aşama, kademeleri birer birer aşarak; kademeler halinde; basamak basamak: Aşama aşama ilerlemek. Arazi aşama aşama yükseliyor.


—Esk. Kademei ulada, başta, ilk basamakta.


—Ask. Derinliğine durumdaki bir komut ve komuta sisteminin saldırı kademesi, destek kademesi, ihtiyat kademesi benzer biçimde belirli bir muharebe görevi verilmiş kısmı. || Aşama bakımı, vasıta, gereç ve donatım malzemelerinin bakımı, onarımıyla ilgili sistem.


—ida. huk. Aşama içinde yatay ilerlemeyi ve aylığın artışını gösteren gösterge sayıları. || Aşama ilerlemesi, görevinde ve rütbesinde herhangi bir değişim olmadan, memurun belli bir hizmet süresini doldurması ve kabiliyetini göstermesi durumunda aylıkça ilerlemesi; yatay ilerleme de denir. (Bk. ansikl. böl.)


—Mak. san. Bir buğu ya da gaz türbininde, bir kompresörde birbirini izleyen durağan(durgun) bir dağıtıcıyla devingen bir çarktan oluşan tüm. (Türbojetlerde minimum on aşama bulunabilir. Her kademeden geçişte tazyik artar ya da azalır [türbojet ya da türbin].) || Eksenel ya da merkezkaç bir pompada bir hücre ile devingen bir çarktan oluşan tüm.


—Mant. Dil kademeleri, "konudil†isminde olan bir ilk dille, bu dilin niteliklerini inceleyen bir üstdilden, ondan sonra bu üstdi- lin niteliklerini inceleyen bir üst-üstdilden ve böylece sıralanarak giden dillerden oluşan tüm.


—Oto. Vites kademeleri, VİTES GEÇİŞLERİ'nin eşanlamlısı.


—ANSİKL. ida. huk. Aşama ilerlemesi, yasanın öngördüğü koşulları yerine getiren her işgören için bir haktır, idarenin bu ilerlemede takdir yetkisi yoktur Devlet memurları k.'nun 64. maddesine gore bu koşullar şunlardır:

1. memurun bulunmuş olduğu kademede minimum bir yıl çalışmış olması;

2. pozitif yönde sicil alması;

3. bulunmuş olduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması.

Kaynak: Büyük Larousse




aşama

isim Arapça


1 . Aşama, basamak.

2 . askerlik Motorlu araçların bakım ve onarım işlerinin yapıldığı birim.

Birleşik Sözler

aşama ilerlemesi

aşama aşama


aşama ingilizcesi


1. rank, level, grade, position.

2. mil. echelon.


- aşama

1. step by step, by degrees.

2. mil. in echelons.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kademe Nedir?
Kademe Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kademe-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kademe-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content