Kadro Nedir?

KADRO a. (ital. quadro). 1. Bir kamu hizmetinde ya da herhangi bir girişimde çalıştırılacak personelin tümü: Çok dar bir kadroyla i...

KADRO a. (ital. quadro).

1. Bir kamu hizmetinde ya da herhangi bir girişimde çalıştırılacak personelin tümü: Çok dar bir kadroyla işi yürütmek; bu personelin sayısını ve niteliklerini gösteren toplumsal ve parasal haklarını belirleyen statü: Kadroların saptanması. Teknik personel ekibindeki açıklar kapatılamıyor. Ekibe geçmek.

2. Bir kamu hizmetinde ya da herhangi bir girişimde çalıştırılacak personelin sayısını ve niteliklerini gösteren, toplumsal ve parasal haklarını belirleyen hukuksal statü. (Bk. ansikl. böl. ida. huk.)





—Ask. Kadro mevcudu, birlik ya da askeri kurumun ekibe ve onaylanmış plana nazaran saptanmış personel sayısı.


—Bisikç. Bir bisiklet ya da motosikletin iskeletini oluşturan madeni boruların tümü. (Bk. ansikl. böl.)


—ida. huk. Kadro açığı, boş olmayan bir kadronun kaldırılması sonucu, personelin, ekibi bulunmaksızın çalıştırılmaya devam edilmesi olgusunu ifade eden fiili durum. || Kadro cetveli, bir yönetim birimine ilişkin kadro sayısını, sınıfını ve nitelikleriyle, bütçe düzenlemelerinin gereklerinin karşılıklarını gösterir işlem.


—Siyas. bil. Bir parti, sendika ya da herhangi bir siyasal teşkilat kuruluşunun etkin ve devamlı üyesi. || Kadro partisi, bilhassa siyasal kişiliklerden oluşan parti. (Karşt. KİTLE PARTİSİ.)


—ANSİKL. Bisikç. Kadro, bir bisiklette, şasinin otomobilde görmüş olduğu işi yerine getirir; aracı oluşturan tüm organları taşır ve eğilip bükülmezliğiyle onun yolda gidişine destek sunar. Kadro, çoğu zaman, çelik borulardan yapılır; zira, alüminyumlu alaşımlar, dayanıklı, paslanmaz ve hafifçe olmakla beraber, boruların birleştirilmesinde ciddi zorluklar ortaya çıkarır ve ek olarak bunların maliyet tutarları da yüksektir. Bu çelik borular, oksijen membaı ya da lehim kaynağıyla birbirine bağlanır.

Başlangıçta bisiklet kardosundan türetilmiş olan motosiklet ekibi da, uzun süre aynı genel teknikle yapılmış oldu. Bugün bile, boru kadro sözkonusu olduğunda, bisiklet ve motosiklet kadro yapımları içinde pek büyük bir fark yoktur. Kimi zaman kadro, preste kalıplanmış saçtan yapılır. Bakışımlı iki yarım parça birbirine elektrik kaynağıyla (nokta yâ da dikiş ) birleştirilir ve böylece otomobil şasisine benzer bir şasi elde edilir. Bu yöntem, büyük seriler halinde imalatta daha büyük bir kolaylık sağlar ve dolayısıyla maliyeti düşürür. Motorlu bisikletin gelişmesi değişik türden kadrolar yapılmasına yol açmış, başlangıçtaki üçgen biçimi, yerini iskelet işi gören tek bir boruya ya da tek bir kutu kirişe bırakmış, motor bloku açığa bağlanmış ve sadece arka tarafınca şasiye tutturulmuştur. Nihayet, scooter'lerin ortaya çıkmasıyla hem şasi hem de karoser işi gören bir taşıyıcı beden yapılabileceği anlaşılmıştır. Çoğu zaman, cıvatayla tutturulmuş sacla kaplı borulardan oluşan bir kadro kafi görüldü.


—ida. huk. Kadrolar, bir kamu hizmeti örgütünün iskeletini oluşturur ve hukuksal bakımdan da o hizmetin öğesini, aynlmaz parçasını ifade eder. Bu yönden her hizmeti kuran kanun, örgütü düzenleyen organik niteliği yanında, kadro cetvellerini de belirtmek zorundadır. Buna bağlı olarak da senelik bütçelere, bu teşkilat kanunları temel alınarak ödenekler konur Bu sisteme nazaran, teşkilat kanunu ve kadro bütçeye değil, bütçe, teşkilat kanununa ve ekibe bağlıdır. Kadronun kaldırılması, konulmasındaki usullere uygun olarak, gene sadece yasayla yapılabilir.

Kaynak: Büyük Larousse







  • BJK Briç Teknik Kadro ve Ekibi


  • BJK Futbol Teknik Kadro ve Ekibi


  • Kadro - Mumlar Yaktım



kadro

isim (ka'dro) İtalyanca quadro





1 . Bir kamu kuruluşunun, bir işletmenin, denetim ya da yönlendirme işlerini gerçekleştirenler ve bunların taşımış olduğu ödev, yetki ve sorumlulukların hepsi:

"Bir disiplin ekibi içinde anonim kalmak Türk gençlerinin hoşuna gitmez."- F. R. Atay.

2 . Bu şahıs ve sorumlulukları sayı, kalite ve aşamalarıyla gösteren cetvel.

3 . Bu çizelgedeki yer:

"Sekizinci topçu alayı ekibinin büyük kısmı alaylı idi."- F. R. Atay.

4 . Bisiklet ve motosiklette iskeleti oluşturan metal bölüm.

5 . Bir işte vazife alan şahıs ya da kişiler, ekip.

Birleşik Sözler

kadro hareketi


kadro ingilizcesi


1. (permanent) staff, (long-term) personnel.

2. list or roster of permanent staff positions.

3. (a) position on the permanent staff (of an organization).

4. the number of people (who comprise a specified group within an organization): Bu yýl takýmýmýzýn aday ekibi azca. This year the number of candidates for our team is small.

5. frame (of a bicycle, motorbike, or motorcycle).





  • BJK Briç Teknik Kadro ve Ekibi


  • BJK Futbol Teknik Kadro ve Ekibi


  • Kadro - Mumlar Yaktım


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kadro Nedir?
Kadro Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kadro-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kadro-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content