Kararsız Nedir?

KARARSIZ sıf. 1. Karar vermekte, verdiği karara bağlı kalmakta, bir seçim yapmakta güçlük çeken kimse, bu kimsenin yaradılışı için k...

KARARSIZ sıf.

1. Karar vermekte, verdiği karara bağlı kalmakta, bir seçim yapmakta güçlük çeken kimse, bu kimsenin yaradılışı için kullanılır: Kararsız bir insan. Kararsız yaradılışta olmak.

2. Bir şeyi yapmış olup yapmamakta tereddütü olan kimse için kulanılır: işe girip girmemekte kararsız.




3. Kararsızlığı ortaya koyan şey için kullanılır: Kararsız adımlarla yanımıza yaklaştı.

4. Düzensiz, dengesiz, istikrarsız: Kararsız hava.


—Elektron, iki değişken hal içeren ve dönemsel olarak birinden diğerine kendiliğinden geçebilen mültivibratör elektronik bir montaj için kullanılır. (Bk. ansikl. böl.)


—Fizs. kim. Kolayca bozunan bir bileşik için kullanılır. || Kararsız denge, denge etkenlerinden birinin çok azca değişmesi halinde bile bozulan kimyasal denge.


—Mak. san. Bulunmuş olduğu denge konumu hafifçe bozulduğunda değişik bir denge durumuna girmek için eski konumundan uzaklaşan bir sistemin dengesi için kullanılır.


—Oto. Dinamik kararsız, sürücünün verdiği vurum etkilerini yükseltme eğilimi gösteren ve bunun sonucunda da ilk yörüngesinden sapan özdevinimli bir taşıt için kullanılır, (Bu aşırı döner bir taşıtın durumudur.)


—Sesbilg. Söyleyişte kalması ya da düşmesi çeşitli etkenlere, bilhassa de bir ses dizilişini eklemlemede karşılaşılan güçlük derecesine bağlı olan bir sesbirim için kullanılır. || Bir dilsel topluluğun tüm bireylerince gerçekleştirilmeyen ve ortadan kalkma eğiliminde olan sesbilimsel bir karşıtlık için kullanılır.


—ANSİKL. Elektron. H. Abraham ve Bloch'un tasarladığı kararsız mültivibratörde, başlangıçta iki elektron tüpü vardı. Günümüzde bu montaj devamlı ikiku- tuplu tranzistorlarla ya da alan etkisiyle gerçekleştirilir. üretilen işaret iki tranzistordan birinin kollektöründen alınabilir. Armonikler bakımından çok varlıklı olan bu işaret tranzistorlardan birinin tabanına, uygun frekanslı bir vurum uygulayarak eşzamanlı hale getirilebilir.


Kaynak: Büyük Larousse







kararsız

ödat





1 . Sonucu olmayan, karar vermekte güçlük çeken, bir kararda durmayan; duruksun, mütereddit.

2 . Düzensiz, istikrarsız.

Birleşik Sözler

kararsız denge


kararsız ingilizcesi
  • indecisive, hesitant; changeable; unstable, unsteady; undecided




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kararsız Nedir?
Kararsız Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kararsz-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kararsz-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content