Karlar kraliçesi Nedir

çok eski zamanlardan birinde fena bir ruh vardı ve ruhların hakikaten en zararlısıydı. mutlu bir gününde, kaba ve fena şeyleri iyi ve güzel ...

çok eski zamanlardan birinde fena bir ruh vardı ve ruhların hakikaten en zararlısıydı. mutlu bir gününde, kaba ve fena şeyleri iyi ve güzel yansıtan bir ayna yapmış oldu. fakat çok fena ve hiçbir işe yaramaz şey daha fena ve daha çirkin göründü.
onun okuluna giden öteki ruhlar gökyüzünde uçabileceklerini düşündüler. aynanla beraber daha yükseğe uçtular. yıldızlara gittikçe yaklaştılar ve ayna daha çok parlamaya başladı ve ellerinden dünyaya düşerek milyonlarca bölüme ayrıldı.
ve eskisine gore daha çok kötüleşti. bazı parçalar kum tanesi büyüklüğündeydi ve büyük dünyaya dağıldılar. insanların gözlerine kaçtıklarında orada kaldılar. insanoğlu herşeyi fena gördüler. en azından fena gören bir gözleri oldu. aynanın en minik parçası bile tüm aynanın enerjisini taşıyordu. hatta bazı insanoğlu kalplerinde kıymıklara haiz oldular ve bir titremeyle kalpleri buza döndü.
öykü, kay isminde bir çocuktan ve onun kız kardeşi gerda'dan bahseder. iki kardeş birbirine çok yakındır fakat bigün kay'ın gözüne ve kalbine ayna parçaları saplanır. ve kalbi buza dönüşür. artık güzel olan herşey ona çirkin ve fena, fena olan herşey iyi görünmektedir.
bigün kızağını beyaz büyük bir kızağa bağlayarak onunla çok uzaklara gider. beyaz kızakta kar kraliçesi olan uzun bir bayan vardır. kay'ı çağırıp onunla beraber yol almasını ister ve alnından öper. öpücüğü buzdan daha soğuktur ve bu soğukluk aslına bakarsanız buzlaşmış olan kalbine iner. kendisini ölecekmiş şeklinde hisseder.
fakat birkaç dakika içinde bu duygu ona hoş gelir ve çevresindeki soğuk havayı hissetmez. kar kraliçesi kay'i bir kez daha öper ve kay gerda'yı, büyükannesini ve arkasında bıraktığı evini unutur. kar kraliçesi kay'i alır ve onlar ormanlar, göller, denizler ve bir çok yeri büyülü kızağın üstünde aşarlar.
gerda kardeşine ne işe yaradığını bilmemektedir. onun öldüğünü düşünüp devamlı ağlamaktadır. bir bota biner ve nehire ayakkabısını atar (bu kay'ı geri vermesi için bir hediyedir).
dere botu çiçeklerle dolu bir bahçeye götürür. orada minik bir kulübede yaşlı bir bayan yaşamaktadır. hanım gerda'yı çağrı eder. gerda'nın saçını tarar ve büyü kullanarak gerda'nın kay'ı unutmasını sağlar. bahçedeki tüm gülleri de gerda'ya kardeşini hatırlatmaması için yok eder.
gerda bir süre yaşlı hanımla kalır fakat bigün bir kadının başlangıcında bir gül görür ve bahçede olmayan çiçeğin hangisi bulunduğunu farkeder. kay'i anımsar ve çiçeklere onun nerede bulunduğunu sorar. çiçekler onunla konuşurlar fakat hiçbirisi de kay'ın nerede bulunduğunu bilmemektedir. bundan dolayı gerda kay'ı aramak için bahçeyi terkeder. gerda için bu bir çok insanla ve yaratıkla karşılaşmış olduğu uzun bir seyahat olur. konuşan bir kuzguna, prense, prensese, minik hırsız bir kız, finlandiyalı hanıma, lapland'lı bir hanıma, rengeyiğine rastlar ve sonunda kar kraliçesinin sarayına ulaşır.
gerda onu bulduğunda kay sarayda yalnızdır. gerda, ona koşar ve onu sımsıkı kucaklar. fakat kardeşi ona yanıt vermez. sessiz ve soğuktur. gerda ağlar ve gözyaşları kay'ın göğsünü ıslatır. kalbindeki buzu kırar ve ayna kırıntısının çıkmasını sağlar. gerda bir tanrısal söyler ve kay ağlar. o denli çok ağlar ki gözündeki ayna parçasını çıkar ve kay gerda'yı tanır.
ikisi beraber sarayı terkederler ve evlerine dönerler. vakit geçtikçe sanki bir rüyaymış şeklinde kar kraliçesini unuturlar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Karlar kraliçesi Nedir
Karlar kraliçesi Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/karlar-kralicesi-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/karlar-kralicesi-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content