Kur’an-ı Kerim Tarihi

İslam dünyasının kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim tarihi ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer aldığı yazımız. Sözcük olarak “ o...

İslam dünyasının kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim tarihi ile ilgili olarak genel ve temel bilgilerin yer aldığı yazımız.



Kur'an-ı KerimSözcük olarak “okumak, çağırmak, ilan etmek” anlamlarına gelen bir kelime kökünden türemiş olan Kur’anı Kerim, son Peygamber Hz. Muhammed (S.A.V.)’e diğer kitaplar gibi toptan değil, bir takım neden ve olaylara göre ayetler ve sureler halinde yavaş yavaş indirilmiş, böylece daha iyi öğrenilip, uygulanması gerçekleşmiştir.



Kur’an. H. Muhammed’e inen ilahi vahyin toplandığı kitabın adıdır. Kur’an kendisini bu isimle tanımlamıştır. Şifa, beyan, Zikir, Furkan ve Kitap Kur’an’ın diğer isimlerindendir.



Kur’anı Kerim, 610 yılı ramazan ayında vahyedilmeye başlanmış ve Peygamberimizin vefatı olan 632 yılına kadar nazil olmaya devam etmiştir.



İlk vahiy Kadir Gecesi’nde indirilmiştir. Bunu “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik” (Kadir Suresi, 1) ayetinden anlıyoruz.



İndirilen her ayet, anında peygamberimiz tarafından görevlendirilen ve kendilerine vahiy katipleri denilen kişiler tarafından, kürek ve kaburga kemikleri, tabaklanmış deri, yassı beyaz taşlar, tahta, parşömen, papirüs ve seramik parçası üzerine yazılmıştır. Bu ayetler aynı zamanda birçok sahabe tarafından da ezberlenmiştir.



Ayrıca her Ramazan ayında Cebrail peygamberimizle o güne kadar indirilen ayetleri karşılıklı okuyarak denetlenmesini sağlamıştır. İşte bugünkü “mukabele” dediğimiz uygulamanın temeli buna dayanmaktadır.



Peygamberimiz tarafından bir kitap haline getirilmeyen Kur’an-ı Kerim, Hz. Ebubekir döneminde kitap haline getirilmiş ve Hz. Osman döneminde ise çoğaltılmıştır. Kitap haline getirilen bu ilk nüshaya “Mushaf” adı verilmiştir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kur’an-ı Kerim Tarihi
Kur’an-ı Kerim Tarihi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kuran-i-kerim-9.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kuran-kerim-tarihi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kuran-kerim-tarihi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content