Lüks Nedir?

lüks (1) isim Fransızca luxe 1 . Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat: "Lüksleri, rahatları, eğlenc...


lüks (1)
isim Fransızca luxe




1 . Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat:
"Lüksleri, rahatları, eğlenceleri yerindedir."- N. Cumalı.

2 . ödat Heybetli, şatafatlı:
"Bu lüks lokantada öğle yemeği yiyor."- T. Buğra

3 . ödat Gereksinim dışı olan:
"Bildiğime göre o, lüks tüketime girecek harcamalara karşı idi."- A. Ağaoğlu.

4 . ödat Aşırı, fazla.menupop

BİRLEŞİK SÖZLER

lüks baskı, lüks yaşam, lüks koltuk, lüks mevki, lüks tarife



lüks (II)
isim fransızca lüxe

1. Aydınlatma ölçü birimi

2. Hava basınçlı bir tür petrol lambası, lüks lambası


"lüksün güçlü ışığı altında saçları ve yüzü bembeyaz,gözleri kamaşmış" R.N.Güntekin


BİRLEŞİK SÖZLER

lüks lambası, lüksmetre










  • Rüyada Lüks Eşya Görmek


  • Rüyada Lüks Lambası Görmek



LüKS a. (fr. Iuxe).

1. Kıymetli eşyalardan oluşmuş bir ortam, pahalı ve kibar bir yaşam biçimi: Lüks içinde yaşamak. Lükse meraklı olmak.

2. Bir kimsenin gerçek bir gereksinimi olmamakla beraber kendine tanımış olduğu ve görece pahalı sayılabilecek bir zevk: Tek lüksü plaktandır.




3. Bir kimsenin alışkanlıklarının haricinde, kendisine Lüksemburg'dan genel görünüm durum olarak tanımış olduğu ya da zevk için istediği şey: Haftada ıkı yerine uç gun

dinlence yapma lüksüne ulaşmak.

4. Bir kimse, bir cemiyet vb. için lüks, onun için yaşamsal bir ehemmiyet taşımadığı kabul edilen, gereksinim dışı sayılan şey: Demokrasi bu cemiyet için bir lüks değildir. Bu tür bir organizasyona girişmek, bu ülke için büyük bir lükstür.


—Verg. huk. Lüks vergisi, lüks kabul edilen bazı mallara ya da bazı aşırı harcamalara konan vergi. (Çeşitli ülkelerde ve çeşitli dönemlerde uygulanan bu vergi, dönemine ya da ülkesine bakılırsa çoğunluk tarafınca lüks kabul edilen belirli tüketim eşyasına haiz olunması ya da aşırı sayılan harcamalar yapılması sebebiyle alınır. Lüks vergisinde ya bağımsız olarak ya da genel bir vergi içinde bu tür tüketim maddeleriyle aşırı harcamalar için daha yüksek vergi oranları öngörülür.)


♦ sıf.

1. Bayağı olmayan, pahalı zevkleri karşılayan nesneler hizmetler; bunlarla ilgili etkinlikler için kullanılır: Bir arabanın lüks modeli. Lüks eşya ticareti. Lüks tarife.

2. Gösterişi, şatafatı, lüksü yansıtan şey için kullanılır: Lüks bir apartman. Lüks bir yerleşim merkezi. Lüks bir yaşam seçimi.


—Dy. Lüks tren, düzgüsel trenlere bakılırsa daha konforlu ve daha lüks vagonlardan oluşan tren.


—Matbaac. Lüks baskı, bilhassa davetiye, kartvizit, tanıtım broşürleri vh'nin basımında kullanılan basım yöntemi. (Bu yöntemde, ipek kâğıt, kuşe şeklinde pahalı kâğıt araç-gereç; kabartma, kesme vb. baskı tekniğine ve yaldız vb. malzemelerle süslemeye başvurulur.)


—Postc. Lüks işaretli telgrat, bu tür telgraflar doğum, evlenme, herhangi bir konudaki kutlama amacıyla çekilir (Lüks işaretiyle çekilecek telgraflar hususi kopyalıkla- rına yazılarak alıcılarına teslim edilir. Bu telgraflardan telgraf tutarına ek bir ücret alınır.)

Kaynak: Büyük Larousse




lüks ingilizcesi


1. luxury.

2. luxurious, characterized by luxury.


- mevki

1. lounge (on a ferryboat).

2. luxury class (on a passenger ship).


- vergisi luxury tax.





  • Rüyada Lüks Eşya Görmek


  • Rüyada Lüks Lambası Görmek


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Lüks Nedir?
Lüks Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/menupop.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/luks-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/luks-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content