Mantolama Nedir?

Mantolama - Mantolama Nedir? - Mantolama Hakkında İsim mantolama Binaları soğuğa ya da sıcağa karşı koruma amacıyla hususi malzemeyl...

Mantolama - Mantolama Nedir? - Mantolama Hakkında

İsim




mantolama
Binaları soğuğa ya da sıcağa karşı koruma amacıyla hususi malzemeyle kaplama.

Mantolama, yanlışlıkla binalarda güçlendirme işlemi ile ilgili kullanılmaktadır, mantolamanın yapının taşıyıcı sisteminin güçlendirilmesiyle ilgisi yoktur, yalnız binalarda ısı tasarrufu amacıyla binalara uygulanan bir tür giydirme işlemidir.



Sebep: YAZI BOYUTU / KIRIK GÖRSEL!!






  • Mantolama meydana getiren şirket sözleşme dışı iş yaptığında hakkımı iyi mi savunabilirim?


En mütevazi haliyle yapıyı kat kat giydirme işlemine mantolama denir. Dış cephede ısı yalıtımı uygulanması; yapının içindeki sıcaklığın dışarıya , dışarıdaki soğuğunda yapının içine girmesini önler. Böylelikle ısınmak için meydana getirilen harcamalarda %50 tutum yapılabilir. Daha azca yakıt kullanımının bütçelere yapacağı pozitif katkının yanı sıra havanın ve çevrenin daha azca kirletilmesini sağlar.


Ek olarak binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı da artacağından bina ömürleri uzar. Önceleri maliyetleri oldukça fazla geldiği için yapılara meydana getirilen mantolama uygulaması lüks bir işlem olarak kabul edilirken, artık yeni yapılarda ısı yalıtımı kullanımı mecburi kılınmıştır. Avrupa başta olmak suretiyle tüm dünyada uzun süredir yapılarda ısı yalıtımlı mantolama işlemi kullanılması zorunludur.





Mantolama işleminin önemini kavrayıp kabul etmekte geç kalmış olsak da yeni nesiller enerjiyi daha tasarruflu kullanacaklar ve kendilerinden sonraki nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya bırakacaklar.





Sebep: MESAJ DüZENİ!!



Mantolama sistemi dış yüzeydeki betonarme yapı elemanlarına yalıtım yaparak ısı köprülerinin oluşmasını engelliyor. Mantolama sisteminde binanın çatlak ve hasarların önüne geçerek yaz kış ısı yalıtımı yapması büyük bir avantaj sağlıyor. Mantolama sistemi binayı dış ortamın tüm etkilerinden koruyor. Uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50'ye varan ısı tasarrufu sağlıyor.






Sebep: GEREKSİZ AYRINTILAR KALDIRILDI!!






  • Mantolama meydana getiren şirket sözleşme dışı iş yaptığında hakkımı iyi mi savunabilirim?

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mantolama Nedir?
Mantolama Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/mantolama-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/mantolama-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content