Mengene Nedir?

mengene isim, teknik Rumca 1 . Onarma, işleme, düzeltme vb. işlemlerin uygulanacağı nesneyi sıkıştırıp istenildiği benzer biçi...



mengene
Ad: mengeneler.jpg

isim, teknik Rumca





1 .Onarma, işleme, düzeltme vb. işlemlerin uygulanacağı nesneyi sıkıştırıp istenildiği benzer biçimde tutturmaya yarayan bir çeşit alet:
"Yıldız, bileğimi bir mengene benzer biçimde sıktı."- A. Gündüz.

2 .Pres:
"Zeytin mengenesi. üzüm mengenesi."- .

Birleşik Sözler
  • boru mengenesi
  • demirci mengenesi
  • kumaş mengenesi
  • marangoz mengenesi
  • tezgâh mengenesi






  • Rüyada Mengene Görmek









üstünde işlem yapılacak parçaları oynamayacak şekilde sabitlemeye yarayan masa ve sehpa üstüne monte edilen takımdır. Sıkılan parça mengene çenesindeki çapraz tırtırlar yardımıyla kayma yapmaz. Mengeneler piyasada çene açıklığına bakılırsa ölçülendirilirler. 200mm çene açıklığına haiz mengene dendiğinde maksimum çenenin açılabileceği mesafedir. Bağlayacağınız en büyük parçanın ölçüsünü bilirseniz çene açıklığı bu parçayı da kapsayacak şekilde mengene seçimi yapabilirsiniz.





MENGENE NEDİR?
Ad: mengene.jpg

arangozlukta, demircilikte, üstünde çalışılacak parçayı sıkıca tespit etmeye yarayan bir araçtır. Kullanıldığı yere bakılırsa çeşitleri vardır. Demirci mengenesi, tesviye işleri için parçaların tutturulmasına yarar, eğelenecek parçalar mengeneye sıkıştırılarak kolaylık elde edilir. Marangozlar tutkalla yapıştırdıkları parçaları kuruyuncaya kadar mengeneyle sıkıştırırlar böylece daha sağlam yapıştırmış olurlar. Kumaş dokuma endüstrisinde ise yeni dokunmuş kumaşların gerilmesi için mengeneler kullanılır.


Mengeneler yapı olarak üç parçadan meydana gelir:


1. Beden:

Mengenenin durağan(durgun) olan parçası olup, üstünde bir vida yuvası ve sıkıştırılacak maddeyi tutacak durağan(durgun) bir sıkıştırma yüzeyi vardır.


2. Vidalı kısım:

Durağan(durgun) beden üstündeki vida deliğine uygun ve sıkıştırılacak eşyayı tutacak, hareketli sıkıştırma parçasını hareket ettiren bir vidadan müteşekkildir.

3. Vida kolu ya da sıkıştırma kolu:

Vidayı döndürmeye yarayan, çoğu kez vidaya geçmeli olan parçadır. Mengenelerde sıkıştırma işi, vidalı kısmın vida kolu (mengene kolu) ya da başka bir sistemle döndürülmesiyle gerçekleşir.
Mengene kelimesinin ingilizcesi

n. press, vice, clamp, cramp, crampiron, crampon, crampoon, mill, vise
Köken: Yunanca



Derlemedir.


Mengene
  • İşlenecek cisimleri ya da parçaları yerinde tutmak için bir vida yardımıyla elle sıkıştırılan ya da bir pnömatik ya da hidrolik düzenekle kapatılan iki çeneden oluşmuş aygıtlara mengene denir.


Mengene
  • Tazyik ya da sıkıştırma için kullanılan demir ya da tahta âlet.


mengene ingilizcesi
  • press, vice, clamp, cramp, crampiron, crampon, crampoon, mill, vise





  • Rüyada Mengene Görmek

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mengene Nedir?
Mengene Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/48331d1462021015-mengene-nedir-mengeneler.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/mengene-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/mengene-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content