Nazizm Nedir?

Nazizm nedir ne anlama gelir? Dünyayı büyük bir dünya savaşına sürükleyen ve günümüzde dünyanın her yerinde yasak olan bir anlayış olan Nazi...

Nazizm nedir ne anlama gelir? Dünyayı büyük bir dünya savaşına sürükleyen ve günümüzde dünyanın her yerinde yasak olan bir anlayış olan Nazizm hakkında bilgiler.



Nazi BayrağıAlman Nasyonal-Toplumcu İşçi Partisi’nin inançlarına ve politika alanındaki uygulamalarına «nazizm» denir. «Nazi» kelimesi de bu partinin Almanca ismi olan «Nazional Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei» kelimelerinin ilk iki hecesidir. İkinci Dünya Savaşı sonunda, Almanya’nın yenilmesi üstüne Nazi Partisi ortadan kalktı, Müttefiklerin kurduğu internasyonal bir mahkeme, Nazi liderlerinden birçoğunu cenk suçlusu olarak idama mahkum etti.



Nazi Partisi’nin gayelerinden birisi Alman askeri kuvvetini elden geldiği kadar çoğaltmak, yabancı ülkeleri boyunduruk altına almaktı. Bu parti bununla birlikte, totaliter bir hükümetin iş başlangıcında bulunmasını doğru buluyor, her tür muhalefeti gaddar bir biçimde eziyordu. Bununla birlikte, Naziler, çok fazla bir milliyetçilik güdüyorlar, «Aryan» dedikleri Şimal Avrupa ırkının diğeri ırklardan üstün bulunduğunu ileri sürüyorlardı. 1919’da Hitler’in kurduğu Nazi Partisi, Versailles Antlaşması kararlarının yürürlükten kaldırılmasını, Musevilere belirgin bazı hakların tanınmamasını ve bu ırkın hürriyetlerinin kısıtlanmasını, Marks’çı sosyalizmin ortadan kaldırılmasını istiyordu. Almanlar’ın büyük bir bölümü, Nazi Partisi’nin siyasetini beğeniyordu.



1932 seçimlerinde, Naziler Reichtag’da (Alman Millet Meclisi’nde) 196 milletvekilliği kazandılar. Çoğunluğu elde edememişlerse de Hitler, ekseriyet liderleri arasındaki anlaşmazlıklardan faydalanarak 1933 yılı ocak ayında başbakan oldu. Martta meydana getirilen yeni seçimlerde de Naziler ekseriyet sağlayamadılar; yalnız, inançları bakımından, kendilerine çok yakın olan Milliyetçilerle ortaklaşa iş yaparak, hükümeti ele geçirdiler.



23 mart 1933’te kabul edilen bir kanunla, Alman hükümeti diktatörlük şeklini aldı. 1934 haziranında meydana getirilen kanlı bastırma hareketleri sonunda, Hitler’in siyasetini doğru bulmayanların neredeyse hepsi öldürüldü. Bu tarihten İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına kadar, Naziler, Almanya’da her şeyi kendi kontrolleri altında tuttular. Hükümeti, sanayii, ticareti, eğitimi, dini istedikleri şeklinde yönettiler. İkinci Dünya Savaşı, Müttefikler’in zaferi ile sona erince, Naziler’in işlediği türlü cinayetler ortaya çıkarıldı, parti de tekrar açılmamak suretiyle kapatıldı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Nazizm Nedir?
Nazizm Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/nazi-bayragi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nazizm-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/nazizm-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content