Pense Nedir?

Pense . Tutma, sıkma, bükme ve kesme işleri hayata geçirmeye yarayan el aletidir. Kullanım alanı çok geniştir ve oldukça fazla çeşi...

001 pensePense Nedir?Pense Nedir?fort2520pense2520izoleli






Pense. Tutma, sıkma, bükme ve kesme işleri hayata geçirmeye yarayan el aletidir. Kullanım alanı çok geniştir ve oldukça fazla çeşidi vardır.




fort pense, ayarlı pense, karga burun, telefoncu pensesi vb.





pense

isim (pe'nse) Fransızca pince




1 . Türlü şekil ve büyüklükte maşa ya da kıskaç.

2 .
Pek çok meslek branşında türlü nesneleri sıkmak, germek, kıvırmak, tutmak vb. işler için kullanılan değişik biçimlerde el aleti, pens.
Birleşik Sözler

ayarlı pense fort pense


PENSE a. (fr. pince).

1. Al. tak. Her birisi, bir ucunda bir çene, bir gaga vb., diğer ucunda bir sap taşıyan eklemli iki koldan Pennsylvania oluşmuş ve tutmaya, sıkmaya, kesmeye, eyaletin orta kesimindeki soymaya vb. yarayan el aleti.

2. Çapanm alanından bir görünüm raz pensesi, testerelere çapraz vermede kullanılan kerpeten türü. || Mühür pensesi, çeneleri arasına, bir eşyayı mühürlemeye yarayan kurşun disklerin yerleştirildiği pense. || üniversal pense, bir sürü pensenin (kargaburun, yankeski ve tornavida) işini yerine getirebilen pense.


—Camc. Camcı pensesi, bir cam parçasının kenarını ve kesimini düzeltmekte kullanılan camcı aleti.


—Deric. Düzeltme pensesi, derileri kurutmak amacıyla çerçeveye germeye yarayan bir kancası bulunan pense. || Su pensesi, sepicilerin ırmağa batırılmış derileri tutmak için kullandıkları büyük kerpeten. || Yarma pensesi, yarma makinesinde deriyi tutup germek için kullanılan kıskaç.


—Kaynakç. Tenekeci pensesi, lehimlenmek istenen parçaları birbiri üstüne oturtmaya yarayan pense.


—Marokene. Açma pensesi, fermuarları ya da yüksükleri açmak amacıyla kullanılan iki oynak saplı alet. || Sıkıştırma pensesi, çanta fermuarlarını takmak, perçin çivilerini ezmek, bağcık deliklerini takmak için kullanılan hususi pense.

Kaynak: Büyük Larousse









Parçaları el ile tutmanın zor ve olanaksız olduğu durumlarda kullanılan sıkma, bükme ve kesme işleri hayata geçirmeye yarayan el aletidir.


Çabalama mantığı makasa benzer, sap kısmı avuçiçi ile kavranır. Uyguladığınız tazyik miktarı kadar kavrama sağlar. Çeneler içinde bulunan tırtırlar parçanın kaymasını önler. Çenede karşılıklı iki tane çentik vardır. Bu çentikler boru ve yuvarlak parçaların kavramasını kolaylaştırır. Bununla birlikte çenenin dip kısmında makas kısımı mevcuttur. Bu kısım kesme ve kablo sıyırma işlemlerinde yan keski şeklinde kullanılabilir. Her evde ne olursa olsun bulunması ihtiyaç duyulan bir el aletidir.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Pense Nedir?
Pense Nedir?
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:QOT3I-Y58oCifM:http://www.taserhirdavat.com/dick/001_pense.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/pense-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/pense-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content