Tüketimi Etkileyen Beşeri Faktörler

Tüketimi etkileyen beşeri faktörler nelerdir? Temel ihtiyaçlar, tanıtım ve kitle iletişim araçları, gelir düzeyi, moda, teknolojik gelişmele...

Tüketimi etkileyen beşeri faktörler nelerdir? Temel ihtiyaçlar, tanıtım ve kitle iletişim araçları, gelir düzeyi, moda, teknolojik gelişmeler hakkında bilgi.



Tüketimi Etkileyen Beşeri Faktörler



tuketim
Temel İhtiyaçlar



Temel ihtiyaçlar arttıkça tüketim artmaktadır. Çünkü bunlar karşılanması gereken zorunlu ihtiyaçlardır. Nüfus arttıkça veya yerleşmeler kalabalıklaştıkça temel ihtiyaçlar artmaktadır. Bu da tüketimin artmasına neden olmaktadır.



Nüfusun kalabalık olduğu yerler tüketimin fazla olduğu yerlerdir. Nüfusun fazla olduğu yerlerde ürünlerin pazarlanması kolay olurken az nüfuslanmış bölgelerde ürünlerin pazarlanması zor olur. Bu durum buralarda sanayi tesislerinin kurulmasını zorlaştırmaktadır.



• Bir malın talebi toplumun istek ve ihtiyacına bağlıdır.



• Bir malın talebi nüfusun büyüklüğüne bağlıdır.



• Bir malın talebi o malın fiyatına da bağlıdır.



• Bir malın talebi başka bir malın fiyatına bağlıdır.



Tanıtım ve Kitle İletişim Araçları



Mal ve hizmetler hakkında tüketicilerin bilgilendirilmesi ve etkilenmesi için kitle iletişim araçlarında ücret karşılığında söz, yazı, resim, görüntülerle sunulan yayınlara reklam denir. Reklam, tüketicilere bilgi verme, hatırlatma ve ikna etme yoluyla ürünlerin satışlarını artırmaktadır. Radyo, televizyon, gazete, dergi, internet ve broşürler başlıca reklam ve tanıtım araçlarıdır.



Bunlara ek olarak uluslararası fuarlar firmalar için önemli tanıtım alanlarıdır. Büyük firmaların hepsi bu tür fuarlara çok fazla önem verirler. Bu fuarlar firmaların gücünü kanıtlamaları açısından en önemli mekanlardır.



Gelir Düzeyi



İnsanların tüketimlerinde en önemli etken gelir düzeyidir. Gelir olmadan mal ve hizmetlere talep olmaz. İnsanlar yeterli gelirleri oldukça ancak tüketime giderler. İnsanların gelirleri attıkça tüketim için ayırdıkları bütçe de artar.



İşçi, memur ve çiftçilerde yeterli gelir olmadığı zaman piyasa durgunlaşır esnaf iş yapamaz hale gelir. Beyaz eşya, mobilya, ev, araba satımları azalır ve piyasada bir durgunluk başlar. Bu, tüketimle gelir arasındaki bağlantıyı gösterir.



Moda



İnsanları tüketime yönelten ve tüketimi artıran bir başka etkendir. Modayı takip etmek, moda olan ürünleri almak, başkalarında gördüklerini özenti yoluyla almaya çalışmak, tüketimi artırır.



Özellikle de gençler ve bayanlar bu konuda hedef olan kitledir. Bunu bilen üreticiler, tüketimi artırmak için yeni moda üretimlerini reklâm, tanıtım, fuar, defile gibi etkinliklerle sürekli insanların bu isteklerini canlı tutmaya çalışmaktadırlar.



Teknolojik Gelişmeler



Teknolojik gelişmeler gün geçtikçe çeşitli mal ve hizmetlerin daha ucuza mal edilmesine neden olmaktadır. Üretilen malların ve hizmetlerin ucuzlaması tüketimin artmasına yol açmaktadır.



Teknolojik gelişmeler malların ucuzlamasını sağladığı gibi çok yeni ürünleri ortaya çıkarmakta ve insanların ilgisini çekerek tüketimi artırmaktadır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tüketimi Etkileyen Beşeri Faktörler
Tüketimi Etkileyen Beşeri Faktörler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/tuketim.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tuketimi-etkileyen-beseri-faktorler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tuketimi-etkileyen-beseri-faktorler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content