Aequidens Latifrons Balığı Özellikleri ve Bakımı

Aequidens Latifrons nasıl bir balıktır? Aequidens Latifrons türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bi...



Aequidens Latifrons nasıl bir balıktır? Aequidens Latifrons türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.





AEOUİDENS LATİFRONS



Akvaryumlarımıza 1906’da giren bu balığın anavatanı Panama ve Kolombiyadır. Boyları onbeş santimi bulabilmektedir. Bedenlerine yeşil-gri mat bir renk hakimdir. Bu fon renginin üzerinde parlak mavi-yeşil pullar boylamasına diziler halinde göze hoş görünen bir şekilde dizilirler. Balığın gövdesinin tam orta yerinde koyu renk bir puan vardır. Başın üstünü değişik biçimdeki mavimsi lekeler süsler. Yüzgeçler koyu portakal sarısı üzerine mavi beneklidir. Sırt yüzgecinin kenarları parlak bir portakal kırmızısıyla son bulur. Sırt bölgesindeki pulların ortaları mavi benekli, çevreleri esmer, daha aşağıdaki ve karın bölgesindeki pulların rengi ise ortaları esmer kenarları mavi renktedir.



Akvaryumlarda boyları 12 santimi bulmaktadır. Son derece sakin karakterde ve az hareketli bir balıktır. Canlı ve cansız yemi severek yer. Yaşadığı en iyi ısı derecesi 24°C dır.



Cinsiyetlerini bir diğerinden ayırt etmek oldukça zordur. Erkeklerin en önemli ayırt edici karakteristiği sırt ve anal yüzgeçlerinin dişilere nispetle İnce ve uzun biçimli olup sivrimsi bir uçla nihayetlenmesidir Dişi de ise yüzgeçler daha kısa ve yuvarlak kenarlıdır. Bunlara ilaveten döllenme zamanlarında dişi daha koyu ve parlak renklere sahip olarak görünür.



Ön plânda görülen dişi, arkada görülen erkek Aequidens Latifronsdur. Dişinin renginde görülen koyuluk döl vermeye elverişli olduğunun belirtisidir.



Bu balık yılda bir iki kez yumurta döker. Üreme olayının başlangıcı öpüşmedir. Dişi ve erkek birbirlerini dudaklarından sıkıca kavrar. Uzun süre çekişir sağa sola yalpalanırlar. Yumurtaların bırakılacağı taşı dişi temizler. Bu işlemi büyük bir titizlikle sürdüren dişi bir süre sonra yumurtalarını inci taneleri gibi sıralar. Erkeğin onları döllemesinden sonra görev yine dişiye düşer. Yumurtaları yalnız kuyruğuyla ve yüzgeçleriyle değil tüm gövdesiyle yaptığı ritmik hareketlerle yelpazeleyerek havalandırır.



Yavrular yumurtadan kırksekiz saat içinde çıkar ve kısa süre serbest olarak yüzerler. Anne ve babanın çevresinde büyük bir kalabalık halinde dolaşan yavrular eğer akvaryum gerektiği kadar geniş değil ve ebeveynin besini yeterli değilse emniyette sayılmazlar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Aequidens Latifrons Balığı Özellikleri ve Bakımı
Aequidens Latifrons Balığı Özellikleri ve Bakımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/Aequidens-latifrons.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/aequidens-latifrons-balg-ozellikleri-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/aequidens-latifrons-balg-ozellikleri-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content