Albert Schweitzer Hayatı Hakkında Bilgi

Alman felsefeci, tabip ve ilim insanı olan Albert Schweitzer’ın dolu dolu geçen yaşamı ve eserleri ile ilgili bilgilerin yer almış olduğu ya...



Alman felsefeci, tabip ve ilim insanı olan Albert Schweitzer’ın dolu dolu geçen yaşamı ve eserleri ile ilgili bilgilerin yer almış olduğu yazımız. Albert Schweitzer kimdir?



Albert SchweitzerAlbert Schweitzer (14 Ocak 1875, Kaysersberg, Fransa – 4 Eylül 1965, Lambaréné, Gabon)



Dünyaca tanınmış bir Alman felsefeci, tabip, müzisyen ve ilim adamıdır. Kendisini insanlığın hizmetine vermiş, bu maksatla Orta Afrika’ya giderek orada hastane kurmuş, yerlilere destek olmaya çalışmıştır. Bu hizmetlerinden dolayı 1952’de Nobel Sulh Ödülünü kazanmıştır.



Albert Schweitzer Kaysersberg’de hayata merhaba dedi. Bir din adamının erkek evladıdır. Strasbourg Universitesi’nde, bir süre sonra Paris; Berlin üniversitelerinde okudu Alman ve Fransız kültürüyle yetişti. İlk eseri ünlü felsefeci Kant’ırı felsefesini inceliyen bir eserdir.



Bu kitap Albert Schweİtzer’in 24 yaşlarında iken felsefe doktorası almasını sağlamış oldu. Schewitzer bununla beraber müzik üstünde de çalışıyordu. Bach’ın eserlerini orgda en güzel çalan müzikçi olarak da tanınmıştı. 1905’te «Ozan Besteci Bach» isminde bir yaşam öyküsü kitabı yayınladı. Bu yapıt de müzik edebiyatında mühim bir yer meblağ.



Afrika Yerlileri Içinde



Albert Schwitzer, 1905’te üniversitedeki görevini bıraktı. Kendini insanlığa adamak istiyordu. Tabip olup ömrünü, ıstırap çeken insanları rahata kavuşturmaya çalışmakla geçirecekti.



Tıp öğrenimini tamamladıktan sonrasında 1913’te, Afrika’nın ekvator bölgesinde çok ilkel bir yaşam devam eden yerlilere bakmak suretiyle Afrika’ya gitti, o zamanki Fransız Orta Afrikası’nda bulunan Lamberene’de bir hastane kurdu. Hastanenin pek çok kısımlarını kendi eliyle yapmış oldu.



Albert Schweitzer, bilhassa yerliler içinde bir çok ölüme neden olan cüzam, uyku hastalığı benzer biçimde hastalıklarla ilgileniyordu. Hastanesine lüzumlu araçları sağlamak suretiyle bir süre için Batıya dönen Albert Schweitzer, tüm dünyanın, hayranlığını, sevgisini kazanmıştı. Onun yanında ezberlemek istiyen doktorların, hemşirelerin haddi hesabı yoktu.



Schweitzer’in Eserleri



Türlü mevzularda bir çok yapıt de vermiş olan Dr. Schweitzer, Afrika’da hayata gözlerini yummuştur. Geceleri, tüm günün yorgunluğunu çıkarmak için piyanosunun başına geçip, Bach’ın eserlerini çalarken yerliler onu hayranlıkla dinlemekten kendilerini alamazlardı. Yırtıcı ormanların, ilkel insanların ortasında Bach’tan melodiler çalan Schweitzer, XX. yüzyılın en dikkate kıymet kişilerinden biridir.



Schweitzer’in başlıça eserleri şunlardır:



«Johann Sebastian Bach» (1905); «Zwisehen Wasser und Urwald» (Su ile Orman Içinde, 1922); «Verfall und Wiederaufbau der Kultur» (Kültürün Çöküşü, Kalkınışı, 1923); «Die Weltanschauung der indisehen Denker» (Kızılderililer’de Fikrin Gelişmesi, 1935); «Aus meiner Kindheit und Jugenclzeit» (Çocukluğumdan, Gençliğimden).

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Albert Schweitzer Hayatı Hakkında Bilgi
Albert Schweitzer Hayatı Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/albert-schweitzer.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/albert-schweitzer-hayat-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/albert-schweitzer-hayat-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content