Robert Scott Kimdir?

İngiliz kutup kaşiflerinden en tanınmışlarından olan Robert Scott hayatı, keşifleri ve seyahatleri hakkında bilgilerin yer aldığı yazımız. R...



İngiliz kutup kaşiflerinden en tanınmışlarından olan Robert Scott hayatı, keşifleri ve seyahatleri hakkında bilgilerin yer aldığı yazımız.



robert scott



Robert Scott (6 Haziran 1868, Plymouth, Birleşik Krallık – 29 Mart 1912, Ross Buz Sahanlığı, Şili Antarktika Bölgesi)



Tanınmış bir İngiliz kutup kaşifidir. Devonport’ta doğdu. Tam adı Robert Falcon Scott’tur. 1882’de İngiliz deniz kuvvetlerinde çalışmaya başladı. 1900 ile 1904 yılları arasındaki devrede İngilizlerin Güney Kutbu’na gönderdikleri keşif heyetlerine başkanlık etti. Arkadaşları ile birlikte Güney Kutbu’ nda 82 enlem dairesine kadar gitti Bu, o günün şartlarına göre çok büyük bir başarı sayılmıştı.



Robert Scott, bu başarısı sayesinde yüzbaşılık rütbesini kazandı. 1909’da ikinci Güney Kutbu yolculuğu için hazırlıklarına başladı. Bu defa Güney Kutbu noktasına varmak, her ne pahasına olursa olsun, Güney Kutbu’na İngiliz bayrağını dikmek istiyordu.



Büyük yolculuk 24 Ekim 1911’de başladı. Scott’la dört arkadaşı 18 ocak 1912’de Güney Kutbu’na vardılarsa da onlardan bir ay önce Norveçli kaşif Roald Amundsen‘le arkadaşları Güney Kutbu’nu keşfedip kutup noktasına Norveç bayrağını dikmişlerdi.



Scott’un dönüş yolcuğu çok kötü şartlar içinde başladı. Sık sık çıkan korkunç tipiler kâşiflerin ilerlemesine engel oluyordu. Scott’la sağ kalan iki arkadaşı, yiyecek depolarına 15 km. uzakta donarak öldüler. Ertesi yıl kasım ayında Güney Kutbu’na giden bir keşif heyeti, Scott’la arkadaşlarının donmuş cesetlerini, yolculukla ilgili çeşitli notları, eşyalarını buldu.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Robert Scott Kimdir?
Robert Scott Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/robert-scott.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-scott-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/robert-scott-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content