Atatürk’ün kişisel özellikleri nelerdir?

Yüce önder cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal atatürk’ün şahsi özellikleri nedir? Mustafa kemal atatürk’ün şahsi özellikleri hakkında b...



Yüce önder cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal atatürk’ün şahsi özellikleri nedir? Mustafa kemal atatürk’ün şahsi özellikleri hakkında bilgi.



Atatürk ve ÇocukMustafa kemal atatürk’ün şahsi özellikleri madde madde alt tarafta belirtilmiştir :



Açık Sözlü Olması : Mustafa kemal atatürk dobra bir insandı. Düşündüklerini açık açık söylemekten hiç bir zaman çekinmezdi.



ÇOK CEPHELİLİĞİ



Çok cephelilikten kasıt ne yalnız bir düşünce adamı olmuş ne de sadace uygulayıcı ve bir hareket adamı olmuştur. Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, çok yönlü ve gerçek bir önder idi. Hem fikirleri ile toplumuza ve dünyaya hem de uygulamaları ile yalnız bir ülkenin değildir büyük bir coğrafyanın kaderini yeniden yazmıştır. Günümüzde kullanmış olduğumuz bir sürü geometri teriminin bizzat Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk tarafınca bulunmuş olması bir rastlantı değildir Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün çok yönlülüğü çok cepheliliği ile alakalıdır.



EĞİTİMCİLİĞİ



Cenk meydanlarında dahi kitap okumaktan geri kalmamış bir kişiliğe haiz olan Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk Türk toplumunun da gelişmiş bir seviyeye gelebilmesi için büyük bir eğitim seferliliği yapmış ve Türk inkılabının en mühim adımlarınıda bu yönde atmıştır. Başöğretmen sıfatını haketmiş ve ülkemizin günümüzdeki duruma gelebilmesi için lüzumlu temelleri de atmıştır.



GURURA YER VERMEMESİ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk hiç bir zaman gurur ve kibir ile hareket etmemiştir. Kurtuluş Savaşı esnasında yaşanılan zaferleri hiç bir zaman ve hiç bir zaman kendisine mal etmemiştir. Gericiler ile ve yurdumuzu işgal etmeye çalışan emperyalist güçler ile harbinde kazanılan başarıları Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk hiç bir zaman kendisine mal etmemiştir.



HAKİKATİ ARAMA GÜCÜ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk hiç bir zaman hayalci bir şahıs değildi. Hayalleri vardı ama gerçekleşmeyecek olmayacak hayallerin ve işlerin peşinden hiç bir zaman gitmemiştir. Oldukça parlak zeka ve sorgulayan bir yapısı olan Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk hakikatleri daima görür ve kabul ederdi. Hakikatlere uygun bir biçimde uygun pozisyon alır ve böylece kararlar alır ve yoluna devam ederdi.



İDEALİSTLİĞİ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün yaşamını inceleyecek olursanız eğer onun başarabildiklerine ama idealleri ardında koşan bir kişinin hemde bayağı olamayacak bir kişinin ulaşabileceğini görürsünüz.



İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk bir medyum benzer biçimde geleceği görebilen ve gelecekte neler olabileceğini kestirebilen bir önder idi. Bu da kim bilir ülkemizi daha başka bir sürü felaketlerden uzak tutmuştur. 2. Dünya Savaşı esnasında hayatta olmayan Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün vasiyeti ve onun inkılapları ve fikirleri çerçevesinde hareket eden Türkiye Cumhuriyeti çevresinde dönen cehennem savaşlarından kurtulmayı başarabilmiştir. Nitekim Kurtuluş Savaşı esnasında dahi ileri görüşlüğü sebebi ile hem azminden bir şey kaybetmemiş hem de yanındakilere güç vermeyi başarabilmiş bir liderdir.



İNSAN ve MİLLET SEVGİSİ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, milletini çok severdi milleti uğruna gece gündüz çalışmış, en umutsuz zamanlarda dahi milletle birlikte olmayı, millete güvenmeyi kendine ilke edinmişti. Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk yalnız kendi milletine değildir tüm çağdaş milletlere saygı duymuştur.



İYİ KALPLİLİĞİ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, oldukça merhametli bir insandı. İnsanlığı bekleyen felaketlere karşı devamlı çareler arardı. Ona nazaran gayesi sulh olmayan bir cenk, cinayetti.



MANTIKLILIĞI



Keskin bir mantık ve zekâ gücüne haiz olan Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, yaşamı süresince akıl ve mantığa büyük ehemmiyet vermiştir. Bu özellik, onun evrensel devlet adamı olarak tanınmasında büyük bir rol oynamıştır. “Bizim akıl, mantık ve zekâ ile hareket etmek en belirgin özelliğimizdir.” diyerek ülke sorunlarında mantık ve şuurla hareket edildiğini göstermiştir.



METODLU ÇALIŞMASI



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, yapılacak işlerin zamanını ve sırasını çok iyi bilirdi. O yapacağı işlerde her şeyi sırayla yapardı. Ilkin engelleri ortadan kaldırır, sonrasında hedefe varmada asla zorlanmazdı.



REHBERLİĞİ



Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan derhal sonrasında başladığı işlerde bir rehberin tüm özelliklerini sergilemişti. O, millete en doğru yolu göstermişti.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Atatürk’ün kişisel özellikleri nelerdir?
Atatürk’ün kişisel özellikleri nelerdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ataturk-ve-cocuk-4-300x200.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/ataturkun-kisisel-ozellikleri-nelerdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/ataturkun-kisisel-ozellikleri-nelerdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content