Douglas MacArthur Kimdir? (Kısaca)

Amerikalı ünlü general ve Amerikan yakın tarihinin kahraman olarak adledilen isimlerinden Douglas MacArthur yaşamı ve yaptıkları hakkında bi...



Amerikalı ünlü general ve Amerikan yakın tarihinin kahraman olarak adledilen isimlerinden Douglas MacArthur yaşamı ve yaptıkları hakkında bilgi. Douglas MacArthur kimdir?



Douglas MacArthur
Douglas MacArthur (26 Ocak 1880, Little Rock, Arkansas, ABD – 5 Nisan 1964, Washington, DC, ABD)



İkinci Dünya Savaşı’nın en ünlü komutanlarından bir Amerikalı generaldir. Arkansas eyaletinde, Little Rock’ta dünyaya geldi. Arthur MacArthur adlı ünlü bir Amerikan askerinin oğluydu, küçüklüğü askeri bir çevrede geçmiş olduğundan daha bu yaşlarda askerliğe karşı yakın bir ilgi duymuştu. Harp Akademisi’nden 1903’te birincilikle mezun oldu. I. Dünya Savaşı’nda Fransa’da, 1919’a kadar işgal ordusu ile Almanya’da mühim komutanlıklarda bulundu. 1922’de Filipinler’deki Amerikan tümeni komutanı oldu. 1930’da general rütbesi ile kurmay başkanlığına getirildi. ABD tarihindeki en genç generaldi. 1934’te Filipinler’deki müdafa teşkilatının başkanlığına getirildi.



1941’de Uzak Şark meselesinin tehlikeli bir vaziyet alması üstüne o zamanki Amerikan Başkanı Roosevelt, MacArthur’u Uzak Şark’daki tüm Amerikan askeri kuvvetlerinin komutanı yapmış oldu. Bu görevi esnasında elde etmiş olduğu üstün başarıdan sonrasında da, 1945’te Garp Büyük Okyanus kuvvetleri komutanlığına getirildi. Aynı yıl Tokyo’da askeri üssünü kurdu. Japonya’daki askeri idarenin tek başkanı durumuna girerek devlet idaresi, eğitim, sanayi alanlarında pek çok yenilikler yapmış oldu. Çalışkanlığı ve disiplini yardımıyla kısa zamanda Japon halkının, İmparator Hirohito’nun saygısını kazanmıştır.



1950’de Şimal Kore komünist birlikleri, Cenup Kore’yi işgal etmeye başlayınca, ABD Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler adına, komünistler’le çarpışmak suretiyle bir ordu hazırladı, MacArthur’u Birleşmiş Milletler Komutanı olarak bu ordunun başına getirdi. Bu görevi esnasında MacArthur’un hazırladığı plânlar, Birleşmiş Milletler’in tutumuna uymadığı için, Amerikan Başkanı Truman kendisini görevinden geri aldı.



Yurdundan 14 yıl ayrı kaldıktan sonrasında ABD’ya dönen MacArthur, bütün ülkelerce pek az hiç kimseye yapılmış büyük bir sevgi, hayranlık gösterileriyle karşılandı. MacArthur, Kurultay’nin toplantısında görüşlerini açıklayan, mesleğine veda ederek son verdiği unutulmaz bir konuşma yapmıştır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Douglas MacArthur Kimdir? (Kısaca)
Douglas MacArthur Kimdir? (Kısaca)
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/douglas-macarthur.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/douglas-macarthur-kimdir-ksaca.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/douglas-macarthur-kimdir-ksaca.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content