Elektroskobun Çalışma Prensibi

Elektroskop iyi mi çalışır, yaprakları ne süre, iyi mi açılır? Elektroskobun çabalama prensibi, mevzu sunumu. Bir cismin yük durumunu, yüklü...



Elektroskop iyi mi çalışır, yaprakları ne süre, iyi mi açılır? Elektroskobun çabalama prensibi, mevzu sunumu.



Bir cismin yük durumunu, yüklü ise ne tür bir yüke haiz bulunduğunu ve yük miktarını edinmek için kullanılan alete elektroskop denir.



Yansız elektroskobun yaprakları kapalıdır.
Yüklü elektroskobun yaprakları açıktır.



Alt tarafta elektroskop kullanarak değişik durumlardaki cisimlerin yüklerinin iyi mi bulunabileceği açıklanmıştır:



Yüksüz Bir Elektroskaba Yüklü Bir Cisim,



Yaklaştırılırca



Yaklaştırılırca



Yaklaştırılırca



elektroskop-calisma-1



Yansız bir elektroskoba negatif yüklü bir cisim şekildeki şeklinde yaklaştırılıra cisimdeki negatif yükler, elektroskoptaki negatif yükleri iter.



Böylelikle elektroskobun topuzu pozitif, yaprakları ise negatif yükle yüklenir ve yapraklar açılır.



Dokundurulursa



Dokundurulursa



elektroskop-calisma-2



Yüksüz bir elektroskoba negatif yüklü bir cisim şekildeki şeklinde dokundurulsun. Cisimdeki negatif yüklerin bir bölümü elektroskoba geçer. Doğrusu elektroskop negatif yükle yüklenir. Elektroskobun yaprakları açılır.



Cisim, elektroskoba dokundurulduktan sonrasında elektroskop ve cisim aynı tür yükle yüklenir.



Yüklü Bir Elektroskoba Aynı Yüklü Bir Cisim,



elektroskop-calisma-3



Negatif yüklü bir elektroskoba negatif yüklü bir cisim şekildeki şeklinde yaklaştırılırsa; cisimdeki negatif yükler elektroskoptaki negatif yükleri iter. Elektroskobun yapraklan küçük çapta daha açılır.



elektroskop-calisma-4



***Elektroskop ve cismin yük miktarları eşit ise yük alışverişi gerçekleşmez. Yapraklar hareketsiz kalır.



***Cismin yük miktarı, elektroskobunkinden fazla ise cisimden elektroskoba yük geçer ve yapraklar küçük çapta daha açılır.



***Elektroskoptaki yük miktarı fazlaysa elektroskoptan cisme yük geçer. Yapraklardaki yük miktarı azaldığı için yapraklar küçük çapta kapanır.



Yüklü Bir Elektroskoba Zıt Yüklü Bir Cisim,

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Elektroskobun Çalışma Prensibi
Elektroskobun Çalışma Prensibi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/elektroskop-calisma-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/elektroskobun-calsma-prensibi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/elektroskobun-calsma-prensibi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content