Haplochromis Multicolor Balığı Özellikleri ve Bakımı

Haplochromis Multicolor Balığı nasıl bir balıktır? Haplochromis Multicolor Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve ö...



Haplochromis Multicolor Balığı nasıl bir balıktır? Haplochromis Multicolor Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.





HAPLOCHROMİS MULTİCOLOR



Cichlidae ailesinin küçük ve ilgi çekici bir balığıdır. Anavatanı Mısır olup buradan akvaryumlarımıza kadar yayılmıştır. Boyu genellikle beş santimdir. En çok 6 santime kadar ulaşır. Erkeğin Döllenme sırası da devamlı olarak değişen renk özelliği vardır. Gövdesinde ve yüzgeçlerinde esmer bir fon rengi üzerinde pembe, mavi ve kırmızı puanları bulunur.



Dişileri erkeklerinden gayet kolay ayırd edilir. Dişisi erkeğinden çok daha zayıftır. Özellikle aşağıda anlatacağımız yumurtaların kuluçka devresinde, hiç bir besin almadığı için daha da zayıflar. Buna karşılık başı ve özellikle çene altı erkeğinkinden daha geniş ve büyüktür. Bütün bu özellikleri dişinin erkekten kolayca ayırd edilmesini sağlar.



Bu balıklar canlı yemleri daha büyük bir iştahla yerler. Cichlidae ailesinin barışçı balıkları arasına sokabileceğimiz Haplochromis Multicolor üreme zamanı, özellikle yavrularını büyütürken diğer balıklara karşı aşırı saldırgan bir tavır takınır. Bitkilere hiç bir zaman zararı dokunmaz. Akvaryumunuzu dileğinize göre bitkilendirebilirsiniz. Fazla oksijene ihtiyaç göstermezler ve fazla büyük olmayan akvaryumlarda rahatça yaşayabilirler. 24° ve 28°C ısı onların hayat şartlarına uygundur. Ancak en iyi geliştikleri ısı 26°C dır.



Afrika kaynaklı Cichlid’lerin büyük bir bölümünü Haplochromis türleri oluşturur. Yaşama koşulları, üreme gereksinmeleri ve biçimleri aynıdır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Haplochromis Multicolor Balığı Özellikleri ve Bakımı
Haplochromis Multicolor Balığı Özellikleri ve Bakımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/Haplochromis-Multicolor.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/haplochromis-multicolor-balg.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/haplochromis-multicolor-balg.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content