Hindi Hakkında Bilgi

Oldukça önemli ve ekonomik değeri de olan bir hayvan olan hindi ile ilgili genel bilgiler. Hindi nasıl bir hayvandır ve özellikleri nelerdir...



Oldukça önemli ve ekonomik değeri de olan bir hayvan olan hindi ile ilgili genel bilgiler. Hindi nasıl bir hayvandır ve özellikleri nelerdir?



hindiKümes hayvanlarının en önemlilerindendir. Daha çok eti için beslenir, yumurtası tavuğunki kadar lezzetli olmadığından makbul değildir. Buna karşılık, eti çok besleyicidir.



Hindi tavukgillerdendir, tavuk gibi onun da birçok cinsi vardır. Yetiştirilmesi tavuk yetiştirmekten daha zordur, hele küçükken zayıf yapılı olur. Soğukta, yağmurda kalması ölmesine yol açabilir. Onun için, ilk haftalar yavruları sıcak bir yerde bulundurmaya dikkat etmek gerekir.



Hindi ilkbaharda yumurtlar. 20 kadar yumurta yaptıktan sonra kuluçkaya yatmak ister. Bunun için, 10-12 yumurta ayrılır. Hindinin kuluçka süresi 30 gündür. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra, analarının dikkatsizliğinden, birkaçı ölür, çünkü ana hindi başı havada, ağır ağır yürürken birçok yavrusunu ayakları altında ezer. Bu bakımdan, yumurtadan yeni çıkmış yavruları iki hafta kadar bir tavuğun yanına vermek uygun olur.



Yavrular yumurtadan çıkınca ya pişmiş yumurta sarısı, ya da iyice ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, birkaç gün sonra da pişmiş sebze, iyice doğranmış soğan verilir. Yavrular büyüdükçe, gene pişmiş olmak şartı ile, havuç, yer elması gibi daha katı yiyecekler verilebilir. Yavrular ibikleri çıkıncaya kadar özel bir bakım ister.



Hindiler mahsul kaldırıldıktan sonra tarlalara salıverilir, tırtılları, böcekleri yerler. Semizletmek için on beş gün kadar cevizle mısır unundan yapılmış haplar yutturulur.



Yaban hindisi ormanlarda, bataklık kıyılarında yaşar. Birçok kuşlar gibi erkekli dişili çiftler halinde yaşamazlar. Aksine bir erkek hindinin etrafında birçok dişisi vardır. Dişiler çalılıkların dibinde hafifçe çukur bir yuva yapar ve buraya yılda 8-14 yumurta bırakırlar. Yaban hindileri yılda ancak bir defa kuluçkaya yatarlar. Yumurtadan çıkan yavrular bakıma muhtaçken, dişi hindi erkeğiyle birleşmez. Yaban hindileri gündüzün böcek, meyve ve tohumlar yiyerek beslenir, geceleri de uygun ağaçlarda tünerler. Tilki gibi düşmanları çok olduğundan, dalları suya uzanmış ağaçlarda tünemeyi tercih ederler.



Yabani hindiler eskiden çok önemli bir av hayvanı olduğu halde bugün eski değerini kaybetmiştir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hindi Hakkında Bilgi
Hindi Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/hindi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hindi-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hindi-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content