Kola Ağacı Hakkında Bilgi

Kola bitkisi ile ilgili olarak genel bilgiler. Kola ağacının meyvesi olan kola cevizi ve kola ağacı ile ilgili olarak genel bilgilerin yer a...



Kola bitkisi ile ilgili olarak genel bilgiler. Kola ağacının meyvesi olan kola cevizi ve kola ağacı ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Kolagillerden, Afrika’nın sıcak bölgelerinde yetişen bir bitkidir, «kola cevizi» ismi ile tanınan çekirdekleri, kalbi harekete getirmek, kas sistemini uyarmak bakımından kahveden daha güçlü olduğundan, tıpta kullanılır.



Kola ağacı, Afrika’nın bilhassa garp bölümündeki tropikal iklimli yerlerinde yabani olarak çıkar. Sonradan bu ağaçlardan, Afrika’dan ABD’ya  gelen esirler tarafınca Cenup ABD ülkelerine de getirilmiş, en fazla Brezilya’da bunların yetiştirilmesine başlanmıştır.



Kola ağacının meyveleri olan «kola cevizi» sert bir kabuk içindeki bir sürü iri, ak, ya da kırmızı renkli tanelerden meydana gelir. Kola cevizi, tanıdığımız yemişlerden en fazla at kestanesine benzer. Kabuk içindeki taneleri etli ve dolgundur. Afrika yerlileri canlanmak için bu tarz şeyleri çiğnemeyi anane edinmişlerdir. Kola cevizinde, kahve çekirdeklerinde olduğundan daha fazla «kafein» mevcuttur. Bu tür durumlar, çiğnendikleri vakit, uyku giderici, zihni uyarıcı bir tesir bırakırlar. Kola cevizi bir takım ilâçların yapımında kullanıldığı şeklinde, ABD Birleşik Devletleri’nde meydana getirilen bir sürü serinletici, kokulu içkilere de karıştırılır. Bu bitkiye verilen «kola» ismi, Sudan yerlilerinin dilinden alınmıştır.



Kolagiller. — Ayrı taç yapraklı ikiçeneklilerden, büyük, minik kola ağaçları şeklinde nebat türlerini içine alan bir nebat famil-yasıdır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kola Ağacı Hakkında Bilgi
Kola Ağacı Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kola-agac-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kola-agac-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content