Emerson’un Korku bilgisizlikten doğar özdeyişinin anlamı nedir? Korku bilgisizlikten doğar açıklaması, hakkında kısa yazı. KORKU, BİLGİSİZLİ...
Emerson’un Korku bilgisizlikten doğar özdeyişinin anlamı nedir? Korku bilgisizlikten doğar açıklaması, hakkında kısa yazı.
KORKU, BİLGİSİZLİKTEN DOĞAR.
(Emerson)
Bir sakınca (tehlike) karşısında ya da bu sakıncayı düşünürken duyulan kaygıya “korku” diyoruz. Araştırırsak çoğu korkuların bilgisizlikten doğduğunu görürüz.
Örneğin, bazı kişiler hastalıktan, mikroptan korkarlar. Sapsağlam oldukları halde, kendilerini hasta sanırlar. Üzülmeye, ağlamaya başlarlar. Doktor doktor gezerler. Oysa, bunların biraz sağlık bilgileri olsa, kaygılanmaya, korkmaya yer olmadığını bilirler.
Mezarlıktan, karanlıktan, kapalı yerlerden korkanlar vardır. Cinlerden, perilerden, şeytan gibi görünmez, ne olduğu bilinmez şeylerden korkanlar görürüz çevremizde. Denizden, dağlardan, ormandan korkanlar vardır. Örnekleri çoğaltabiliriz. Bilgili insanlar, bunların hiç de korkulacak bir yanları olmadığını bilir; kendilerini gereksiz yere boş bir kaygıya kaptırmazlar.
Korkunun en etkili silahı bilgidir. Bilgili insan, doğabilecek sakıncaların önemini önceden alır, kendisini korumasını bilir, korkmaz.
YORUMLAR