Küf Nedir?

Küf nedir? Küf neye denir? Küfün özellikleri ile ilgili genel bilgilerin özetlemek gerekirse ve temel olarak verildiği yazımız. Ufak, rahat ...



Küf nedir? Küf neye denir? Küfün özellikleri ile ilgili genel bilgilerin özetlemek gerekirse ve temel olarak verildiği yazımız.



KüfUfak, rahat bitkilerdir. Mantarlarla yakından akraba olan küflerin klorofili olmadığı için besinlerini kendileri yapması imkansız, başka bitkilerdeki, hayvanlardaki besini ile birlikte beslenirler.



Farkında olduğumuz ekmek-küfü nemli ekmeklerde ince, pamuk benzer biçimde yumuşak, ak bir örtü meydana getirir. Ekmekte ak küften başka mavi küf de görülebilir. Yeşil renkli küf daha çok peynirlerde olur. Küflü yiyecekleri hiç bir zaman yememelidir.



Küfler ölü organizmaları, işe yaramayan maddeleri bozup ayrıştırdıkları için faydalıdır. «Penicilium notatum» adlı küften elde edilmiş penisilin tıpta çok yararlı bir ilâç olmuştur.



Küfler «spor» denilen minik zerreciklerin yardımı ile ürer. Bu şekilde bir spor nemli bir yiyeceğe konunca büyümeye başlar, köke benzer ince ipçikler meydana getirir. Küf büyüdükçe salmış olduğu ipçiklerden bazısı spor kesecikleri yapar. Her kesecikte binlerce spor vardır. Spor kesesi olgunlaşıp açılınca, sporlar hava akımına kapılarak her yana uçuşur, yeni küfleri meydana getirirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Küf Nedir?
Küf Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kuf.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kuf-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/kuf-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content