Palyaço (Soytarı) Balığı Özellikleri ve Bakımı

Palyaço (Soytarı) Balığı nasıl bir balıktır? Palyaço Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bi...



Palyaço (Soytarı) Balığı nasıl bir balıktır? Palyaço Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.





SOYTARI (PALYAÇO) BALIĞI



Vatanı Malaya yarımadası, Singapur ve Sumatra olan bu balığın boyu dört buçuk santim kadardır. Bu küçük harika akvaryuma gayet iyi adapte olur. Karma akvaryumlarda rahatlıkla yaşayabilir. Dişileri erkeğinden gövdelerinin daha geniş olmalarıyla ayırt edilir. Çok güzel olan ve göze hoş görünen renk düzenini şöyle tanıtabiliriz.



Bütün sırt ve kodal yüzgecin kenarlarını parlak bir kırmızı renk çevreler. Bu çerçevenin içinde, karından başlayan ve kuyruğa doğru daralarak devam eden mavi – mor renkte bir üçgen vardır. Karın bölgesinde yaygın olan bir pembeliğin incelerek bu üçgeni alttan ve üstten çevrelemesiyle balık daha bir hoş görünüm kazanır. Soytarının sırt yüzgeci de gövdeye eğik doğrultuda gelen kırmızı damarlarla süslüdür.



20° ve 32 °C gibi geniş bir ısı aralığında yaşayabilmelerine rağmen 26 C° daki ısıda daha iyi bir gelişme gösterirler. Canlı ve kuru yemle beslenebilirler ancak canlı yemleri ve özellikle Artemia Salina’yı pek severler. Sakin karakterlidirler. Karma akvaryumlarda rahatlıkla beslenebilirler. Ömürleri ortalama beş altı yıl kadardır.



Bu kadar güzel ve akvaryuma kolay adapte olan bir balığın bu derece nadir bulunması ve pahalı olması doğrudan doğruya akvaryumlarda üretme imkanının azlığından ileri gelmektedir. Her yıl bu balığın anavatanı olan Singapurdan 1.000.000 tane Rasbora Heteromorpha dünyaya sevkedilmektedir. Akvaryumlarında bu balıktan iki üç kez yavru alabilmiş amatörlerin sayısı gerçekten azdır. Aşağıda verilmiş prensiplere uyulduğu taktirde amatörlerimiz bu balıktan yavru alabilme şansına sahip olabilirler.



Orta büyüklükte bir akvaryuma on beş yirmi litre kadar üç dört gün bekletilmiş su veya daha iyisi filtreden geçirilmiş yağmur suyu veyahut damıtılmış su konulmalıdır. Daha önce akvaryum tümüyle inceden inceye sterlize edilmelidir Her tarafı cam olan akvaryumların kullanılması bilhassa tavsiye edilir. En önemli noktalardan biri suyun asit derecesinin 5.0 ve 6.2 arasında olmasıdır. Suyun sertliğinin pek fazla bir önemi yoktur Ancak o da 0.5 dereceden fazla olmamalıdır. Bu arada akvaryum Sagittaria, Ludwigia, Cryptocrine ve Aponogeton gibi bitkilerle gayet iyi bir şekilde bitkilendirilir. Tabii Soytarı çiftinin yumurta dökmeye hazır durumda olması şarttır.



Barbus’larda olduğu gibi dişi çoğu zaman karın üstü yüzerek akvaryumdaki nebat yapraklarının altına yumurta bırakmak ve bu yumurtaları yapıştırmak için elverişli yer arar. Erkek de genellikle onun tam üzerinde yüzer. Çift elverişli yaprağı tespit ettiğinde aşk kucaklaşmalarına girişirler. Bir kucaklaşma sonunda birkaç kristal halinde yumurta ortaya çıkar ve bu yapışma özelliği olan yumurtalar yaprağa yapışırlar. Bu kucaklaşmalar 30 ilâ 48 yumurtanın yumurtlanmasına değin devam eder. Ancak dişi ve erkeğin bu birleşmeleri alaca karanlıkta, yani ya günün ilk ışıklarıyla birlikte veya akşam üstüne rast getirilmelidir ki yumurtalar zayi edilmesin. Bunu takip eden 36 saat içinde akvaryum tamamen karanlıkta bırakılmalıdır. Bu arada akvaryumun ve odanın gerek ısısı ve gerekse havası sabit tutulmalıdır. Yumurtalar 48 saat içinde açılır ve bunu takip eden 48 saat içinde yavrular serbestçe yüzebilirler. Yavrulara beslenebilmeleri için çok küçük ölçülerde enfüzvuar verilmelidir.



Bazı profesyonel akvuaristler 24x12x10 santim boyutlarında tamamen cam ayvaryumlarda bitki ve kum kullanmayarak, akvaryumun dibine bol miktarda karışık naylon iplikleri, arap sacı haline getirerek döşemekte ve böylece iyi sonuçlar almaktadırlar.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Palyaço (Soytarı) Balığı Özellikleri ve Bakımı
Palyaço (Soytarı) Balığı Özellikleri ve Bakımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/palyaco-baligi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/palyaco-soytar-balg-ozellikleri-ve-bakm.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/palyaco-soytar-balg-ozellikleri-ve-bakm.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content