Schopenhauer ve Felsefesi Hakkında Bilgi

Ünlü Alman felsefeci Arthur Schopenhauer’in yaşamı ve Arthur Schopenhauer’in felsefesi ile ilgili olarak bilgilerin yer almış olduğu yazımız...



Ünlü Alman felsefeci Arthur Schopenhauer’in yaşamı ve Arthur Schopenhauer’in felsefesi ile ilgili olarak bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Arthur SchopenhauerArthur Schopenhauer (22 Şubat 1788, Gdańsk, Polonya – 21 Eylül 1860, Frankfurt am Main, Almanya)



Ünlü bir Alman filozofudur. Felsefede karamsarlığın en ünlü temsilcisi sayılır. Danzig’de dünyaya geldi. Babası bir bankacı, anası bir yazardı. Arthur Schopenhauer, küçüklüğünden bu yana hem sanata hem de felsefeye merak sarmıştı. 25 yaşlarındayken ilk eserini yazdı: «Uber die vierfache Wurzel des Satzes vom zureiehenden Grunde» (Aklın Dört Temel Kuralı) adındaki bu eserinde dört bilimin temellerini kurallaştırmaya uğraşıyordu. Ona nazaran bu dört temel ilim mantık, matematik, fizik ve ahlaktı. Eseri ilgiyle karşılandı.



Gurur ve tutku, Schopenhauer’i boyuna bir savaşmaya, didişmeye, emek vermeye sürüklüyordu. Bazen kapıldığı buhranlı ruh halleri, kişiliği üstünde tesirini göstermeye başlamıştı. Her şeye karşı kuşkuyla, güvensizlikle bakıyor, gerçeği bir türlü bulamıyordu. Hegel, Schelling, Fichte benzer biçimde, o da kitleleri peşinden sürüklemek istiyorsa da, bu durumu başaramıyordu; çünkü, ötekiler fikirlerini pozitif temeller üstüne kurmuşlardı.



Schopenhauer’in Felsefesi



Schopenhauer 1819’da «Die Welt als Wille und Vorstellung» (İrade ve Düşünce Olarak Dünya) adlı eserini yayınladı. Tüm görüşlerini bu en büyük eserinde toplamıştı. Ona nazaran, dünya, «öznel» (sübjektif) bir kavramdan ibarettir; çünkü, tüm bilgiler bizlere aldatıcı bazı duyguların sonucu olarak gelir, ikimiz de, bu bilgilere nazaran kendi kendimize bir dünya kurarız. «Nesnel» (objektif) olarak bir dünya düşünemeyiz; çünkü dünya zeka tarafınca tasarlanmıştır, yaşama gücü yardımıyla var olmuştur. Yaşama hırsı, insan iradesi, tüm fikir düzenini gerçekleştiren başlıca sebeptir. Yalnız, yaşama hırsının sonu, ortada kendiliğinden bir gerçek olmayışı dolayısı ile ıstıraptan, hüsrandan ibarettir.



Schopenhaucr, Berlin Universitesi’nde fikirlerini yaymaya çalıştı. Sonrasında, 1831’de Frankfurt’a gitti, ömrünün sonuna kadar orada kaldı. Schopenhauer’in bir takım XIX. yüzyıl düşünürleri, sanatçıları üstünde derin tesirleri olmuştur.



Felsefede karamsar görünüşün temsilcisi olarak, Schopenhauer’den sonrasında, gene Alman düşünürlerinden. Julius Frauenstâdt (1813-1879) gelir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Schopenhauer ve Felsefesi Hakkında Bilgi
Schopenhauer ve Felsefesi Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Arthur-Schopenhauer.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/schopenhauer-ve-felsefesi-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/schopenhauer-ve-felsefesi-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content