Tomatis Yöntemi Ve Sistemik Dinleme Terapisi

Tomatis Yöntemi ile Sistemik Dinleme Terapisi Fransız Prof. Dr. Alfred Tomatis kendi ismini verdiği işitsel idrak yöntemidir. ...



Tomatis Yöntemi ile Sistemik Dinleme Terapisi




Alıntıdaki Ek 49549
Fransız Prof. Dr. Alfred Tomatis kendi ismini verdiği işitsel idrak yöntemidir.




Kulağımız dünyaya açılan bir kapı gibidir. Duyduğumuz sesler bizi bedensel ve ruhsal olarak etkisinde bırakır. Konuşurken üslubu sert, bağıran bir kişinin sesi, matkap sesi, korna sesi bedensel gerginlik, negatif his, dinlemeyi red etme duygusu yaratabilir. Yumuşak, sevecen bir ses tonlusuyla konuşan bir kişinin, güzel müzikler vücutları rahatlatıp, vücudun kas tonunu gevşetip dinleme isteğini arttırır iletişime geçmesini sağlar. Kısacası etken kişinin dış dünya ile bağlantı kurmasını sağlar ve yaşama kapı açar.

Kulağın görevi yalnız dinlemek değildir;
Denge organımız, Ritim hislerimizin, mekânsal farkındalık hissimizin ve koordinasyon hislerimizin ince ayarını da yapmaktır.
Kulak tarafınca sağlanan duyusal bilgiler beyindeki korteksi uyarır, onu enerjiyle sarj eder, vücutları uyarır.
Alfred Tomatis kulağın bu özelliğinden yola çıkarak doğru frekanslarla kafayı uyarmayı hedeflemiştir.

Kulak dış ortamda olan sesleri sinirsel uyarımlara çevirerek işitmek ve dengemizi sağlamaktadır. Kulağımız hem orta kulaklardan ( havadan ) hem de iç kulaktan ( kemikten) dinlerler. Suya atılan bir taşın oluşturduğu dalgalar şeklinde havada da ses dalgaları mevcuttur. Bu ses dalgaları kulağımızdaki duyu almaçları ile algılanır.

İç kulakta yarım daire kanalları vücudun dengesini sağlanmasında mühim rol oynar. Vücudun şartları değiştiğinde buradan beyne giden mesajlar sonucu beynimiz vücudun konumunu değiştirip denge sağlar
Klasik tıp orta kulak kaslarının reflektör olarak çalışmış olduğu söyler. Norobiyolojik bilimsel araştırmalar icra eden Dr. Steven Porges ve Dr. Tomatis nazaran ortakulak kaslarını şuurlu kullanmak mümkün. Ortakulak kaslarımızı şuurlu kullandığımızda etken dinleme yapmış oluyoruz.

Tomatis Yöntemi ile elektronik dinleme aleti ile meydana getirilen dinleme terapisi ortakulak kaslarının egzersizleri ve kalın-ince frekans arasındaki döngü yüze canlılık getiriyor. Kişinin etken olarak dinlemesi sağlanıyor. Etken dinleme bizlere ritim, gövde kontrolü, postürde düzelme, ince motor becerilerinde artma, el-göz koordinasyonu, konsantrasyonu, odaklanmayı, daha enerjik olmayı, kaygı seviyesinde azalmayı, daha iyi kas tonunu, sakin ve rahat olmamızı, dikkatimizi uzun süre toplamamızı ve rahat iletişime geçebilme becerisini sağlıyor.

Tomatis testi ile kişinin dinleme profili tespit ederiz.
Bu programa katılan danışanlarımıza hususi Tomatis dinleme testi yapılır.

Bu kontrol; kişinin 125 Hz ile 8000 Hz içinde duyduğu ya da duyamadığı frekansları, dinleme potansiyelini, ihtimaller içinde işlev bozukluklarını, hangi kulağını daha dominant kullandığını, bununla birlikte beynin hangi tarafının daha baskın bulunduğunu tanımlamak için bizlere destek sağlar.

Testten derhal sonrasında meydana getirilen görüşme neticesinde, kişinin gereksinimlerine nazaran hususi bir program hazırlanmış olur.

Kişiye hususi hazırlanan dinleme seansları üç bloktan oluşuyor.

İlk seans 12 -15 gün arka arkaya ikişer saat sürer.
3 - 4 hafta ara verilir.
İkinci seans 10 gün arka arkaya ikişer saat sürer.
6 - 8 hafta ara verilir.

üçüncü seans 10 gün arka arkaya ikişer saat sürer.
Tomatis terapisini başka yöntemlerden farkı:

Dr. Tomatis kulağın gelişiminin anne karnındayken oluştuğunu ve bebeğin annesinin sesini duyabildiğini ispatlamıştır. Fetus için anne sesi gelişimi için fizyolojik ve zihinsel olarak ana etken teşkil eden bir ilkel duygusal-akustik madde bulunduğunu belirtmiştir.

Anne sesi çocuğun iletişime geçme isteğini arttırır, itimat duygusu verir, özgüvenini geliştirir. Etken dinlemeyi öğretir. Etken dinleyerek çevremizdeki seslere karşın odaklanmamızı sağlar. Çocuklar etken dinlemekte güçlük çektiklerinde kendilerini ifade etmekte zorlanırlar.
Derlemedir








  • Oyun Terapisi


  • Gerçeklik Terapisi


  • Film Terapisi




Ad:  resim35908.jpg<br/>Gösterim: 68<br/>Boyut:  107.0 KB








Ad:  RGtLpyhEPSI.jpg<br/>Gösterim: 70<br/>Boyut:  44.7 KB

Ad:  tomatis_2.png<br/>Gösterim: 59<br/>Boyut:  433.5 KB

Ad:  samonas-auditory-music-sound-therapy-for-autism.jpg<br/>Gösterim: 65<br/>Boyut:  45.3 KB


Ad:  11191488_304086423048633_1121135323_n.jpg<br/>Gösterim: 62<br/>Boyut:  17.9 KB






  • Oyun Terapisi


  • Gerçeklik Terapisi


  • Film Terapisi



Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tomatis Yöntemi Ve Sistemik Dinleme Terapisi
Tomatis Yöntemi Ve Sistemik Dinleme Terapisi
https://www.msxlabs.org/forum/attachment.php?attachmentid=49549d=
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/tomatis-yontemi-ve-sistemik-dinleme.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/tomatis-yontemi-ve-sistemik-dinleme.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content