Töre/Namus Cinayetleri

TÖRE/ NAMUS CİNAYETLERİ - 14 yaşındaki Nuran Halitoğulları, aile meclisi kararıyla, babası tarafınca telle boğularak öldürüldü....



TÖRE/ NAMUS CİNAYETLERİ

-14 yaşındaki Nuran Halitoğulları, aile meclisi kararıyla, babası tarafınca telle boğularak öldürüldü.





-İki kardeş, töre uğruna kız kardeşlerini İstanbul'da yol ortasında vurdu. Hanım yaralandı ama ölmedi. 13 saat sonrasında bu kez hastane odasını basıp, canını aldılar.

-Suruç ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki belediyeye ait eski bir çöplükten geçen çobanlar bir bayan cesedi buldu. Meydana getirilen otopside 21 yaşındaki Halise Taşkın olduğu anlaşılan cesedin başına bir el ateş edilerek öldürülmüş olduğu anlaşıldı.Ve bunun bir töre cinayeti olduğu ortaya çıktı.

-19 yaşındaki Karslı genç, evlerini terk ederek Gebze'ye yerleşen anası ve ablasını, yeğenlerinin gözü önünde sopayla öldürdü.

-Bir çok töre cinayetinin peşinden kadının korumasızlığını ortaya koyan skandallar çıktı. Töreden kurtulmak için devlete sığınan hanımlar, çaresiz bırakıldı ve katillerine teslim edildi.

-19 yaşındaki Yasemin Kınık'ı kaçarak evlendirilmiş olduğu eşinden boşanmak istediği için öldürdüğünü söyleyen babası İbrahim Halil Çakar tutuklandı.

-Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 12 yaşlarında 'berdel' usulüyle evlendirilen Gülistan Gümüş, 'adam doğuramadığı' için görmüş olduğu baskılara dayanamayıp İstanbul'a yerleşmiş, 'berdel bozulacak' korkusuyla geri döndüğünde annesinin evinde, saklandığı çeyiz sandığında uzun namlulu silahlarla taranmıştı.

-Batmanlı Nuran Uca'nın ailesi 25 çocukluydu. Fotoğraf öğretmeni Uca, 14 Haziran'da asılmış halde bulundu. İnternette dolaşan bir mektuba gore, töre cinayeti kurbanıydı: "Ailesi onu daima döverdi. Bir öğretmene âşık olmuştu. Bana, aile meclisinin toplanacağını söylemişti. İki gün sonrasında da öldü."

...ve onlar benzer biçimde binlercesi...

!!! Tarif yerindeyse tam bir bayan katliamı yaşanıyor.

Hanımlar vahşice katlediliyor.Öfkelenmemek mümkün değildir.

Hanımı şiddetten korumayı vaadedip internasyonal sözleşmeler imzalanıyor.

Hanımlar hala vahşice katlediliyor.

Kolluğa sığınan hanım,sığınak olmadığından bir imama teslim ediliyor yeddiemin niyetine.

Tekrardan ,tekrardan öldürülüyor.Gündüz saatinde,üstelik hastanede.

Kim görevli bu ölümden?

Hastaneyi koruyamayan Sıhhat Bakanlığı mı?

Koruma görevini yerine getirmeyen İçişleri Bakanlığı mı?

Sığınakları açmayan Hanımdan Görevli Bakanlık mı?

Yoksa cemiyet mu...Hepimiz mi...

Hanımlar vahşice katlediliyor! !!!






  • Gökhan Töre


  • Namus nedir?


  • Töre Nedir?




Töre gerçeğini sorgularken, yada kınarken toplumumuzun yapısını gözden geçirmeli tarihin yapı taşlarını göz ardı etmemeliyiz.
Ayıp, tüh yazıklar olsun dediğimiz bu toplumsal yara geçmişte de günümüzde de hala can almaya devam etmektedir. Ya bizim yada bizi yetiştiren cemiyet. Hala yazık oldu deyipte kale arkası ya da maratondan seyirci konumunu değiştirmeyip kahve edebiyetı ile yarının töre cinayetlerinin de azmettiricisi oluyor. Adam cinsel yaşamına eşek edebiyatıyla başlayıp, elin kiri mantığıyla ruhunu temiz tutarken, hanım her an bir kabusla yaşamın içinde duruyor. İspanyolların MACHİZMO sunun maçoluğu moda olurken hanım hala toprak seviyesinde hazır tutuluyor. yaşamsa onlarınki yaşam değilmi? arzuysa onlarınki değilmi? kösnü yada sex yaşamın bir parçası iken onlar yaşamın yarısı değilmi.
töre bir tek etnik yapıdan değildir, bazılarının yaşam yada maddi hırsından bu kurbanlara kına olarak sürülmüş. Cemiyet olarak biz kahve edebiyatını bırakırsak, benimki büyük yarışını bırakırsak, daha yürekli olup töre silahşörlerini dışlarsak bir ihtimal önümüzdeki asır töre acısı az bir daha az can yakar.





Töre yalnız katliam demek değilken bu anlam ifade etmeyen cinayetler kara bir gölge değilmi kültürümüzde.
Avrupa hayranlığıyla o güzel törelerimizki yardımlaşma, ve anlamlı gelenekler unutulmak suretiyle. Ama fena alışkanlıklar kalıcı derler ya namus cinayetleri devam etmekte ne yazık ki. Toplumda bireysel olarak tüm gençler bu durumu yok edecektir. Bayanlara yaşam özgürlüğünün önüne mal paylaşımı benzer biçimde metasal mantıkla yaklaşan örümcek beyinlilerin periyodu bitmesine az kaldı. ama devletin toplumsal yaşam standartını yükseltmez ise yetişen gençler bu anlam ifade etmeyen cinayetlere devam etmeleri kaçınılmaz. Bu dünya üstündeki varlığımız breysel olarak o denli kısa ki değildir bu şekilde bir canavarlığa alet olmak, varlığına dahi tanık olmak yeterince kirletiyor hayallerimizi. Bizim hayallerimiz örümcek beyinliler tarafınca gasp edildi. dilerim gençler haiz çıkarlar hayallerine...






  • Gökhan Töre


  • Namus nedir?


  • Töre Nedir?



 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Töre/Namus Cinayetleri
Töre/Namus Cinayetleri
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/torenamus-cinayetleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/torenamus-cinayetleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content