Ankara Kaplıcaları Hangileridir? Ankara’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

1 Ankara Kaplıcaları Ankara Kaplıcaları Ayaş İçmesi ve Kaplıcası Ayaş Karakaya Kaplıcası Beypazarı-Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri Ank...


  • 1 Ankara Kaplıcaları

  • Ankara Kaplıcaları



  • Ayaş İçmesi ve Kaplıcası


  • Ayaş Karakaya Kaplıcası


  • Beypazarı-Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri

  • Ankara  Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Etmiş olduğu Hastalıklar



    Ankara’ya 80 km., Ayaş’a 23 km. mesafede, anayoldan 5 km. ileride, Kaplıca vadisi tabanında yer almıştır. Şifalı sularının işletmeciliği bir şirket tarafınca yapılmaktadır. Şirket işletmesine bağlı otel ve motellerin toplam 1000 yatak kapasitesi vardır. Tedavi amacıyla kullanılan kaplıca; otellerin haricinde halka açık iki havuzu, dört hususi banyosu, içme tesisleri ve Fizik Tedavi Enstitüsünün yanında lokantası, gazinosu ve başka destek üniteleri ile topyekün bir tesistir. Isı derecesi 51°C, debisi 15 lt/sn, toplam mineraliz. 410 mg/lt, radyoaktivitesi 38 ş/Avp’dir. Rezervasyon için Ayaş Kaplıca ve İçmelerine başvurulabilir. Kaplıca ve içmeler; romatizma, nevralji, hanım hastalıkları, safra kesesi taşları ve böbrek kumlarının düşürülmesinde destek olmaktadır.



    Ankara’ya 58 km. uzaklıktaki Ayaş ilçesinde ve karayolu üstünde bulunan Karakaya Termal Membaı’nın çıkmış olduğu yerde Selçuklular döneminden günümüze kalan zamanı bir hamamdır. Kaplıca suyunun ısı derecesi 31°C, kaynak akım kıymeti 4.8 lt/sn, radyoaktivitesi 22 ş/Avp’dir. Kimyasal bileşimi bikarbonatlı, sodyumlu, kalsiyumlu ve karbondioksitlidir. Zamanı kaplıca hamamında dört hususi banyo ve iki havuz mevcuttur. Bununla birlikte mide, bağırsak, karaciğer, safrakesesi ve metabolizma hastalıkları olan hastalar dışarıya yapılmış çeşmelerden çeşme olarak yararlanmaktadır. Kaplıca suyu; nüzul ve mafsal hastalıkları, hanım hastalıkları, romatizma, nevrajlı ve nevrasteni benzer biçimde hastalıklara iyi gelmektedir.



    Ayaş-Beypazarı yolunun 34. km.’sinden, güneydoğu yönünde sola ayrılan yolun 5. km.’sindedir. Su kaynaklarından kaplıca ve içme olarak yararlanılmaktadır. Su sıcaklığı 31-52°C, kaynak akım kıymeti 6 lt/sn’dir. Banyo kapasitesi 2468 şahıs/gündür. Kaplıca suyu; klorürlü, sulfatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli bir bileşime haizdir. Termal su ile banyo tedavisi yanısıra balçık tedavisi de yapılmaktadır. İçme kürlerine de elverişli olan bu suların; romatizma, ten hastalıkları, hanım hastalıkları, sinir ve sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları ve metabolizma bozukluklarının tedavisinde pozitif tesirleri görülmektedir. Bununla birlikte içme olarak karaciğer, safrakesesi ve pankreas üstünde etkili olmaktadır.



    Beypazarı’nda bulunan maden suyu tesislerinde 12.000 şişe/saat kapasite ile üretim yapılmakta ve Türkiye çapında pazarlanmaktadır.



    Beypazarı’na 50 Km. uzaklıkta ve Sakarya Nehri kenarındadır. Romatizmal hastalıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır. Esenboğa Havalimanı ayırımı-Çubuk yolundan sola ayrılan yoldan 4 km. gidilerek erişilen Melikşah kaplıcası Ankara’ya 30 km. uzaklıktadır. Melikşah Köyü’nün güneyinde bulunan iki termal kaynakta toplam kaynak akım kıymeti 20 lt/sn ve ısı 31°C’dir. Bu kaynak suları kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içermektedir. Termal sular romatizmal ağrılara ve bir takım ten problemlerine pozitif tesir yapmaktadır.



    Ankara’ya 73 km. uzaklıktaki kaplıcaya Ankara-Haymana karayolu ile ulaşılmaktadır. Su sıcaklığı 44.5°C, kaynak akım kıymeti 4.8 lt/sn, Ph kıymeti 6.8 dolayındadır. Suyun bileşimi; bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksitten oluşmaktadır. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal sular; romatizma, ten, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, hanım hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarınna iyi gelmektedir.



    Ankara Kaplıcaları - Haymana



    İçildiği takdirde mide, karaciğer, safrakesesi ve pankreas üstünde pozitif tesir yapmaktadır. İki tane genel havuz, dört tane hususi banyo ile Fizik Tedavi Enstitüsü ve termal Tedavi üniteleri mevcuttur. Bununla birlikte lokanta ve gazinosu olan kaplıcanın şifalı sularından, romatizma, nevroloji mafsal hastalıkları, çocuk felci, hanım hastalıkları ve ortopedik hastalıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır.



    Ankara’nın kuzeyinde yer edinen Kızılcahamam ilçesi , termal kaynaklar açısından Türkiye’nin en varlıklı bölgelerinden birisidir. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği malum Büyük ve Minik Kaplıca çok ünlüdür. Daha çok Haziran-Ekim ayları içinde ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda çağdaş konaklama tesisleride mevcuttur. Suları romatizma , siyatik , lumbago ve hanım hastalıklarına iyi gelen bu iki kaplıcadan büyük olanının suyu 50 aşama ufak olanın ise 36 derecedir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ankara Kaplıcaları Hangileridir? Ankara’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
    Ankara Kaplıcaları Hangileridir? Ankara’daki Kaplıcalar Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Ankara-KaplC4B1calarC4B1-Haymana.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/ankara-kaplcalar-hangileridir.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/ankara-kaplcalar-hangileridir.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content