Psikolog Nedir? Psikolog Olmak için Hangi Bölüm Okunmalıdır? Psikolog Nasıl Olunur?

1 Psikolog Ne Anlamına gelir 3 Psikologun Özellikleri Psikolog ne anlamına gelir, Psikolog olmak için hangi bölüm okumalıyım, Psikolog ç...


  • 1 Psikolog Ne Anlamına gelir



  • 3 Psikologun Özellikleri


  • Psikolog ne anlamına gelir, Psikolog olmak için hangi bölüm okumalıyım, Psikolog çabalama imkanları nedir, Psikolog için ne kadar süre okumalıyım, Psikolog nasıl olunur.



    Psikolog ne anlamına gelir, Psikolog olmak için hangi bölüm okumalıyım, Psikolog çabalama imkanları nedir, Psikolog için ne kadar süre okumalıyım, Psikolog nasıl olunur.


    Psikolog ne anlamına gelir, Psikolog olmak için hangi bölüm okumalıyım, Psikolog çabalama imkanları nedir, Psikolog için ne kadar süre okumalıyım, Psikolog nasıl olunur.


    Psikolog Ne Anlamına gelir



    İnsan ve hayvan davranışlarının yapı ve süreçlerini, gözlem ve deney şeklinde bilimsel sistemleri,metotları kullanarak inceleyen, davranış bozukluklarının ve gelişim sorunlarının teşhis ve tedavisi yönünde faaliyetlerde bulunan kişidir.


    Psikologun Görevleri



  • İnsanlarda görülen düzgüsel ve düzgüsel dışı davranışları; düşünme, öğrenme, his ve coşku şeklinde insanoğlunun ruhsal süreçlerini inceler,


  • İnsan ve hayvan davranışlarının fizyolojik sebepleri mevzusunda araştırmalar yapar,


  • İleri derecede davranış bozukluklarının tanı ve tedavisine yönelik çalışmalarda (psikoterapi) mevcuttur. Hafifçe uyum sorunlarının çözümlenmesine yönelik danışmanlık yapar,


  • Psikoloji


    Psikologun Özellikleri



    Psikolog olmak isteyenlerin;

    – Üst düzeyde genel ve sözel yeteneğe,

    – Aritmetik akıl yürütebilme,

    – Mantıksal bağlantıları kurabilme,

    – Soyut düşünebilme ve fikirleri söz ve yazı ile ifade edebilme kabiliyetine haiz,

    – Başkalarına ait duygularını anlayabilen, başkaları ile iyi haberleşme-iletişim kurabilen,

    – Tutarlı, sabırlı, hoşgörülü,

    – İşbirliğine açık

    kimseler olmaları gerekir.


    Psikologlar Nerede Çalışırlar



    Psikologlar ofis, hastane, okul şeklinde kapalı ortamlarda çalışırlar. Çalışırken ilk olarak danışanla (hasta, sorunlu kimseler, talebe, işçi, işveren vb.) ve bu kimselerin yakınlarıyla iletişimde bulunurlar. İletişimde bulundukları başka meslek elemanları çalışmış oldukları kuruma bakılırsa değişiyor.



    Bununla birlikte, “Psikoloji Kısımı” kısımı mezunları Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Ulusal Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ortaklık ile açılan /açılacak pedagojik Formasyon programını başarı ile tamamlayanlar, lise ve dengi okullarda Psikoloji Öğretmeni olabilirler.



    Psikologlar; hastane, poliklinik ve ruh sağlığı merkezlerinde, çocuk yuvalarında, kreş ve huzurevlerinde, okullarda ve ıslahevlerinde, kitle iletişimi ile ilgili kurum ve kuruluşlarda, propaganda ve kamuoyu araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Psikoloji Kısmını bitirenlerden “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı”nı ya da “Pedagojik Formasyon Programı”nı başarı ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler.

    öğretmenliği yapabilirler.



    Mesleğin eğitimi; türlü üniversitelere bağlı edebiyat, fen-edebiyat fakülteleri ve benzeri fakültelerin “Psikoloji” bölümlerinde verilmektedir.



    İlgili kısma lise ve dengi okul mezunlarının katılabildiği, Talebe Seçme Imtihanı (ÖSS) “Eşit Ağırlık (EA)” puanı ile talebe alınmaktadır.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Psikolog Nedir? Psikolog Olmak için Hangi Bölüm Okunmalıdır? Psikolog Nasıl Olunur?
    Psikolog Nedir? Psikolog Olmak için Hangi Bölüm Okunmalıdır? Psikolog Nasıl Olunur?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Psikoloji-1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/psikolog-nedir-psikolog-olmak-icin.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/psikolog-nedir-psikolog-olmak-icin.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content